Nové smartphony Huawei budou spoléhat na mapové podklady TomTom

3
Nové smartphony Huawei budou spoléhat na mapové podklady TomTom
  • Podklady od TomTom poslouží jako alternativa k Google Mapám
  • Dohoda mezi Huawei a TomTom byla údajně uzavřena již před delší dobou
  • TomTom dodává mapové podklady také desítkám automobilek

I přes zákaz spolupráce s americkými společnostmi se Huawei podařilo vyexpedovat v roce 2019 rekordních 240 milionů smartphonů. Po několika měsících čekání je však vysoce pravděpodobné, že americká vláda nehodlá přehodnotit své stanovisko a umožnit Huawei navázat na předchozí spolupráci s Googlem. Čínský výrobce tak aktivně podniká kroky k tomu, aby se od Googlu, respektive amerických dodavatelů, osamostatnil. Vlajkový model Huawei Mate 30 Pro tak již například nevyužívá součástky amerických dodavatelů a nyní došlo také na mapové podklady.

V reakci na kauzu Huawei, kvůli níž nemůže čínský výrobce využívat GMS (Google služby) u nejnovějších smartphonů (například Huawei Mate 30 Pro nebo ohebného Huawei Mate X), uzavřel spolupráci se společností TomTom. Podle informací agentury Reuters představuje tato nizozemská společnost alternativu k dříve využívaným Google Mapám. TomTom má přitom bohaté zkušenosti sahající do doby PDA (malých kapesních počítačů). S mapovými podklady TomTom se můžeme setkat také u desítek automobilů různých výrobců.

Mluvčí TomTom, Remco Meerstra, prozradil, že dohoda byla podepsána již v minulosti, vše se však doposud udržovalo „pod pokličkou“. Jak bude vypadat nová mapová aplikace na smartphonech Huawei prozatím nevíme. V komentářích se s námi můžete podělit o váš názor na rozhodnutí Huawei spolupracovat se značkou TomTom.

Diskuze ke článku
Tom
Jsem tomu rád. Doufejme, že vznikne kvalitní konkurence Googlu. 😀
Picmoch
Seznamacke mapy jsou vysoce dobře ale pro jiný účel, turistika apod. Obdobně se může najít segment map, který velmi dobře zpracují v Huawei..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze