Nové sídlo Applu těsně před schválením: podívejte se na video

16

Už od roku 2009 v Applu pracují na novém firemním sídle. Tato vpravdě futuristická kruhová stavba, neoficiálně přezdívaná „UFO“, na sebe od té doby právem pouta velkou pozornost. Již v první polovině příštího měsíce se přitom bude hlasovat o tom, zda projekt dostane zelenou.

Nové, důležité zprávy o dlouho připravovaném projektu se objevily v minulém týdnu. Na radnici kalifornského Cupertina, na jehož území má nové sídlo Applu stát, probíhala prezentace hlavního architekta Normana Fostera. Tomu v roce 2009, kdy začal na projektu pracovat, Steve Jobs řekl: “Nepřemýšlejte o mně jako o svém klientovi, myslete na mě jako na jednoho ze členů svého týmu“.

TIP! Apple iPad Air představen: pátá generace je lehčí, tenčí a výkonnější

Fosterova prezentace pro členy městské rady trvala asi 30 minut a byla natočena na video, které si dnes můžete prohlédnout i vy. Architekt se samozřejmě snaží o to, jak co nejlépe namazat radě „med kolem huby“. Vychvaluje 100% energetickou soběstačnost (větší část povrchu stavby budou tvořit solární panely) a také investici do přírody, díky vysázení spousty nových stromů a dalších dřevin.

Video

Rada bude o schválení stavby hlasovat 15. listopadu. Všeobecně se očekává, že projekt bude schválen jednohlasně nebo téměř všemi hlasy.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
Adam Rosina
Adam Rosina
a kde nato chcú zobrať peniaze ?
kazan
Krásný sídlo...A té zeleně kolem,tak to má vypadat...
Dacek2
Nakoniec to zbúrajú, lebo tam budú mať premnožené šváby :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze