Nové Nokie budou představeny 24. února

18

Poté, co jsme se nedočkali nových Lumií na CESu, který proběhl na začátku ledna v Las Vegas, upírají se oči všech k MWC, který bude na konci února hostit opět Barcelona. Zdá se, že se máme opravdu na co těšit. Nokia již rozeslala pozvánku médiím a její tisková konference proběhne v pondělí 24. února v půl deváté ráno.

Není jasné, na jaké novinky se můžeme těšit. Spekuluje se, že by zde mohla být představena Lumia 1520V, což by měla být zmenšená verze Lumie 1520. Úhlopříčka jejího displeje se zmenší na pro většinu uživatel přijatelnějších 4,3palcový, ale zachováno by mělo být rozlišení 1 920 × 1 080 pixelů (FullHD) s jemností 513 PPI. Uvnitř by se pak měl skrývat procesor Snapdragon 800, 2 GB RAM, interní paměť 32 GB a 14megapixelový PureView fotoaparát. O dostatečnou zásobu energie by se měla postarat baterie s kapacitou 3 000 mAh.

Pozvánka Nokie na MWC

Mezi dalšími očekávanými novinkami je ještě vyšší model Lumia 1820, v jejíž výbavě by se měl objevit 5,2palcový displej, který bude mít poprvé u Nokie i Windows Phone 2K rozlišení. Dále se můžeme těšit na procesor Snapdragon 805, 3GB RAM, interní paměť 32 GB a potěší baterie o kapacitě 3 400 mAh nebo také xenonový blesk.

TIP: Tajná Nokia X: příval nových fotografií (14x aktualizováno)

Naopak není jisté, že se v Barceloně dočkáme první Nokie s Androidem, která nese kódové označení Normandy, nebo zda, jak naznačují předchozí úniky, jí výrobce představí na samostatné tiskové konferenci o měsíc později 25. března. Podle informací, které přinesl server Verge by měla mít tato Nokia 4" displej, procesor Qualcomm S4, třímegapixelový fotoaparát, interní paměť 4 GB s možností rozšířit kapacitu pomocí microSD karet a 512 MB paměti RAM. Podle známého twitterového účtu @evleaks by její finální jméno mohlo být Nokia X.

Zdroje: wpcentral.com, pocket-lint.com, twitter.com

Diskuze ke článku
Lansi1979
Můžete mi někdo vysvětlit,jak to s Nokií bude dál?Když už je prodaná,tak jakto,že dál vyrábí telefony?Jsem fanda Nokie a jen mi tohle nějak nejde do hlavy.
Michal
Mě by jen zajímalo jestli je taky napadne představit nějaký model střední třídy - nástupce 720 a 820 aby trošku zaplnili mezeru v ceně od 5 do 10 tisíc. Tam by to chtělo aspoň 2 lépe 3 modely - 1 tabletofon 5,5-6" a 2 klasické cca kolem 4,5" potom by ta nabídka zase mohla vypadat zajímavě - v současnosti je dost neucelená a bez výběru.
mental.disease
Lumia 1820: "Dále se můžeme těšit na procesor Snapdragon 805..."
Tak to sotva, komerčné nasadenie čipsetov S805 plánuje Qualcomm na máj 2014.
Daniel Helekal
Daniel Helekal
Doufám, že lumie 1820 bude stát za to, wifi hotspot, FM vysílač a takový to jak se s tím dá přepínat televize atd... ;-) mám nokii N900 a toto by mě hodně chybělo :) jsem zvědav i na to jaký tam dají fotoaparát a jestli bude opravdu 5,2 palce, přijde mě to už trošku moc velké nebo ne moc velké, ale jde mě o to když to bude mít v kalhotech, abych si s tím normálně sednul a nemusel ho pokaždé, když bude sedět v autě nebo u stolu, s kapsy vytahovat... pokud splní všechny požadavky koupím ho už v předprodeji.... :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze