Notebooky stále vedou v prodeji nad tablety a dokonce rostou

26

O tom, že tablety jsou velmi populární, není žádných pochyb. Když Steve Jobs v roce 2010 řekl, že nastává Post-PC éra, tak většina analytiků předpokládala, že tablety zůstanou ve stínu přenosných počítačů ještě dlouho, ovšem trh s tablety rostl a stále roste raketovou rychlostí, na notebookový trh však stále nemá.

Píše se rok 2014 a prodeje notebooků jsou stále více než dobré, s 49,1 milióny prodanými kusy za toto čtvrtletí se jedná o velké množství prodaných notebooků, přičemž v USA vzrostl prodej laptopů o 13 % čtvrtletně a o 8 % meziročně. Za růst může snižující se ceny notebooků a taktéž fakt, že tablet není uzpůsoben k tomu, aby nahradil notebook. Prodeje notebooků podpořila i ukončená podpora Windows XP a zlepšující se ekonomika, ovšem ne všude.

Graf prodejů notebooků, tabletů a stolních počítačů

Zajímavé je, že i stolní počítače generují poměrně vysoké prodeje. I když je fakt, že ne všude lze využít notebook nebo tablet a je lepší mít stolní počítač, který je mimochodem, výkonnější. A čemu dáváte přednost vy? Stolní počítač, notebook, nebo tablet?

Zdroje: canalys.com, microsoft-news.com

Diskuze ke článku
Tadeáš
Chudák Steve v roce 2012 už těžko něco řekl..
Standa
Mám stolní počítač a noťas. Pro tablet jsem jaksi zatím nenašel využití.
Jakub
Jediný co by mohlo nahradit desktop je Surface 3 Pro s klávesnicí a myší. A ani to by snad nebylo ono.
wer
notebook+smartphone s velkým displejem

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze