Nokie C20 a C10: zpátky do minulosti k microUSB a absenci LTE

Nokie C20 a C10: zpátky do minulosti k microUSB a absenci LTE
Fotografie: Nokia
  • Jde o základní telefony s Androidem 11 Go
  • Na zadních stranách oba mají pouze 5megapixelový fotoaparát
  • Pojí je je také 6,5palcový HD+ displej
  • S těmito novinkami se na českém trhu nepočítá

Finská společnost HMD Global dnes načala novou etapu v případě mobilních telefonů. Rozhodla se změnit své směřování a došlo též ke změně označení novinek. A tak jsme se dočkali představení řad X, G a C. Série C je tou vůbec nejnižší a zastřešuje chytré telefony pro naprosto nenáročné či začínající uživatele. Hned úvodem však musíme říci, že s Nokiemi C20 a C10 se na českém trhu nepočítá.

Nokia C10

Začínáme s Nokií C10, která představuje skutečně nezbytný základ. Disponuje 6,5paclovým HD+ displejem nebo čtyřjádrovým procesorem Unisoc SC7331e. Základem bude pouze 1GB operační paměť spjatá s 16/32GB úložištěm. Lepší verze poskytne 2GB RAM a 32 GB prostoru pro vaše data. Ve všech případech nechybí slot pro až 512GB paměťovku. Nijak vysoce výkonný hardware vás nemusí děsit, v Nokii C10 je připraven Android 11 Go, což je speciální odlehčená edice s nižším nároky na operační i interní paměť.

Nokia C10
Nokia C10

Nokia C10 si vystačí jen se dvěma 5megapixelovými fotoaparáty, jedním vzadu a jedním vpředu. Výbava je skutečně základní, což dokládá například absence podpory sítí LTE. Nokia C10 se připojí jen ke 2G a 3G sítím. Baterie má kapacitu 3 000 mAh, přičemž nabíjení probíhá skrze starý konektor microUSB. Věcí nevídanou ale je také možnost baterii uživatelsky vyměnit.

Nokia C20

O něco náročnější uživatelé sáhnou po Nokii C20, která však na první pohled vypadá identicky, a to rozměry i vzhledem. Očekávejte tedy 6,5palcový HD+ displej. Pod kapotou je již osmijádrový procesor SC9863a s 1GB RAM a 16GB pamětí, případně 2GB RAM a 32GB interní pamětí. Opět je nasazen odlehčený Android 11 Go.

Nokia C20
Nokia C20

I u vyššího modelu jsou pouze dva 5megapixelové fotoaparáty. Výhodou již je podpora rychlých datových přenosů v síti LTE, byť pouze Cat. 4. Baterie zůstává uživatelsky výměnná a disponuje kapacitou 3 000 mAh. Nabíjení opět obstarává microUSB.

tisková zpráva,
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze