Nokia X nabídne jen 3 Mpx a Android 4.1 Jelly Bean

15

Představení Nokie X, známé také pod kódovým jménem Normandy, se blíží, a tak uniká stále více podrobností o tomto prvním smartphonu s Androidem od Nokie. Zatím poslední informace pocházejí databáze CamSpeed a ukazují horší hardware, než se očekával, ale na druhou stranu by mohl být díky tomu telefon finančně dostupnější.

Podle testu CamSpeed nebude mít Nokia X, která by se měla zařadit do levné řady Asha, slibovaný pětimegapixelový fotoaparát s autofokusem, ale rozlišení jen 3 Mpx s fixfokusem. Výrobce také podle databáze nepoužil Android 4.4 KitKat, ale spokojil se starší verzí Android 4.1 Jelly Bean.

Další specifikace jsou už potvrzením toho, co již víme. Tedy, že bude k dispozici i verze dual SIM a že telefon dostane 512 MB RAM, interní paměť 4 GB s možností rozšíření pomocí microSD karty a 1500 mAh baterie.

TIP: Tajná Nokia X: příval nových fotografií (14x aktualizováno)

Nová Nokia X měla být uvedena v rámci veletrhu MWC, který se bude konat na konci měsíce v Barceloně. Podle posledních zpráv však vedení Nokie přehodnocuje v reakci na rozhodnutí Samsungu představit zde svou novou vlajkovou loď Galaxy S5, své plány pro MWC. Bojí se, že by se tak dostalo do jeho stínu a Samsung by je připravil o všechnu pozornost. Kdy se nakonec dočkáme představení nových Nokií, je tak v tuto chvíli nejisté.

Zdroje: pocket-lint.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Fry
ach, od začiatku bolo jasné, že tento telefon nebude patriť do rodiny Lumií, ale skôr do rady Asha, čiže LOW-END pre ľudí, čo neriešia OS, ani aký majú HW, len chcú telefon z ktorého sa dá zavolať, príp poslať správa a samozrejme chcú "dotikáč"

tý čo ste tu snívali o nabušenom stroji s Androidom od Nokie, pls WAKE UP!!!
meli
Další z mnoha..naprosto zbytečný telefon ;-)
Andrej Michalek
Najskôr to vizeralo nádejne a teraz sa to zmenilo na BULLSHIT.
Michal
Samozřejmě, kdyby to byl hi-end od nokie s androidem, okamžitě by v prodejnosti smázl lumie jednou ránou, to nelze dopustit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze