Nokia „Venom“ se stane dalším smartphonem výrobce s 64Mpx fotoaparátem

2
Nokia „Venom“ se stane dalším smartphonem výrobce s 64Mpx fotoaparátem
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Kromě 64Mpx snímače se na zádech nachází také dvojice 2Mpx senzorů
  • O typický vlajkový model tak rozhodně nepůjde

Společnost HMD Global, současný vlastník značky Nokia, se v poslední době soustředí zejména na environmentální aspekt výroby a následného prodeje a údržby chytrých telefonů, které spadají do nižší a střední třídy. Například nedávno uvedená Nokia G22, kterou právě testujeme, chce potenciální zákazníky zaujmout kromě nízké ceny především garancí dvou velkých aktualizací (telefon však bohužel dorazil se starším Androidem 12) a uživatelsky vyměnitelnou baterií či displejem díky spolupráci s iFixit.


V podobném duchu by mohla dorazit i chystaná Nokia s kódovým označením „Venom“, jež má disponovat 64Mpx hlavním fotoaparátem. Ačkoliv se již nejedná o žádné závratné množství megapixelů, v případě značky Nokia by se jednalo (s přihlédnutím k trendu vydávání cenově dostupnějších smartphonů v poslední době) o jednu z mála novodobých Nokií s 64Mpx senzorem. Dvojice doprovodných 2Mpx kamer na zádech však zároveň napovídá, že se o žádnou „vlajku“ rozhodně jednat nebude.

Diskuze ke článku
Randula Libor
Randula Libor
Je mně to líto, ale asi by to měli prodat nebo úplně zabalit. HMD Global dělá slavnému jménu akorát ostudu. Poslední konkurenceschopná řada vyšla v roce 2019. To už nějaký pátek je...
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
A cenu dají 14k 😂😂 bo Nokia

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze