Nokia Siemens Networks dvojnásobně zrychluje EDGE

2

Nokia Siemens Networks představila své softwarové řešení Dual Carrier EDGE, které je prvním krokem v EDGE Evolution v GSM/EDGE radiovém portfoliu Nokia Siemens Networks. Toto řešení nabízí dvojnásobné přenosové rychlosti.

Tisková zpráva - 8. dubna 2008

Nokia Siemens Networks představila své softwarové řešení Dual Carrier EDGE, které je prvním krokem v EDGE Evolution v GSM/EDGE radiovém portfoliu Nokia Siemens Networks. Toto řešení nabízí dvojnásobné přenosové rychlosti, tedy až 592 kbit/s pro existující GSM sítě vybavené EDGE. Díky tomu přináší zážitky z mobilního broadbandu jako například udržování vztahů ve virtuální společnosti, zasílání videoklipů na blogy a streamování nejnovějších zpráv v mobilní TV.

Nokia Siemens Networks dvojnásobně zrychluje EDGE

Řešení Dual Carrier EDGE od Nokia Siemens Networks představuje první krok v evoluci EDGE a bude dostupné jako softwarový upgrade od třetího čtvrtletí 2008. Nokia Siemens Networks coby silný inovátor v oblasti EDGE Evolution má již také další plány, které chce nabídnout ve svých sítích. Následujícím krokem bude tzv. EGPRS 2, které dále podpoří uživatelskou zkušenost i přenosové rychlosti na uplinku a downlinku. Toto řešení přinese rychlost až 1,2 Mbps na downlinku a zdvojnásobí rychlost na uplinku na 473 kbit/s, čímž dosáhne čtyřnásobných rychlostí oproti dnešnímu EDGE: EDGE Evolution vychází ze standardu 3GPP release 7.

"V roce 2015 předpokládáme, že budeme žít v broadband IP světě s pěti miliardami lidí, kteří budou neustále online, a proto se Nokia Siemens Networks zavázala, že bude chránit investice svých zákazníků a bude pokračovat v implementaci dominantní technologie EDGE. Softwarový upgrade Dual Carrier je jednoduchým a cenově velmi efektivním nástrojem, jak přinést zážitky z mobilního broadbandu do GSM/EDGE sítí," říká Ari Lehtoranta, ředitel Radio Access Business Unit, Nokia Siemens Networks.

S využitím řešení Dual Carrier mohou operátoři sloužit svým zákazníkům ještě lépe a mohou tak reagovat na obrovskou poptávku po datových službách a konektivitě, která se v současné době projevuje příkrým nárůstem využití datových služeb v 3G/HSPA sítích. S tímto řešením mohou 3G/HSPA operátoři nabídnout kontinuitu svých 3G služeb.

Nokia Siemens Networks GSM/EDGE BSS je v provozu u 260 operátorů ve 117 zemích světa a poskytuje služby 1,5 miliardě uživatelů. Nokia Siemens Networks je skutečným číslem 1 v EDGE se 125 veřejnými EDGE referencemi.

TIP: Více naleznete na http://www.nokiasiemensnetworks.com.

Diskuze ke článku
jirka77
Zajímalo by mne,zda-li to bude běhat i na stávajících telefonech,které podporují edge,když na vysílací straně je to jen softwerová záležitost,to jsem zatím nikde nevyčetl.Díky Jirka.
Luboš Srb
Luboš Srb
Dobrý den, na stávajících telefonech se standardním EDGE to bohužel nebude běhat. Bude potřeba impletnace nového čipsetu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze