Nokia odstranila své HERE mapy z obchodu AppStore

8

Finská Nokia je známa nejen svými telefony, ale také kvalitní mapovou aplikací HERE. Tu nabízí nejen pro své modely, ale i na konkurenční operační systémy. Dnes se však rozhodla, že aplikaci pro iOS smaže z obchodu.

Uživatelé produktů Apple mohli spoléhat buď na mapy od Applu, které se však především v počátcích potýkali s velkými problémy, nebo na konkurenci od Googlu či Nokie. Nyní se jim nabídka mapových aplikací smrskla, neboť k odchodu zavelela sama Nokia. Důvodem má být nový operační systém iOS 7. „Rozhodli jsme se odstranit naše HERE Mapy z obchodu Apple AppStore, protože nový systém iOS 7 nepřispívá k pohodlnému užívání aplikace“, uvedla Nokia ve svém prohlášení, kde dodává, že uživatelé s iOS mohou i nadále využívat mapy HERE přes webový prohlížeč a adresu m.here.com.

Smazaná aplikace Nokia HERE Maps pro iOS

Zda-li jde o pravý důvod nebo se jen Nokia chce soustředit na operační systém Windows Phone, je otázkou. V každém případě již nyní aplikace HERE Mapy nelze v obchodě AppStore najít. Alternativou pro mapy Applu tak zůstávají například Google Mapy.

Zdroje: indianexpress.com

Diskuze ke článku
Pavel
Nokia ma nejlepsi mapy tak at si ji pekne necha pro windows phone :)
Adam Skamrala
Adam Skamrala
"Nepřispívá k pohodlnému užívání aplikace" nebo jinými slovy se jim "nechtělo" dělat redesign celé aplikace. Ale přidávám se k ostatním, že dodnes jsem o HERE verzi pro iOS neslyšel, takže se ani nic tak strašného nestalo :)
:D
Pro všechny uživatele iOS 7 je to velká ztráta. Škoda jen, že jsem o této vynikající aplikaci slyšel dnes poprvé. Ani ji nebudu moct vyzkoušet. Možná by stálo za to, jet si koupit nějakou Nokii.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze