Nokia na MWC představí modely 3, 5 a legendární 3310 v novém

16

Na blížícím se veletrhu MWC 2017, který se tradičně koná v Barceloně, bude mít velkou konferenci také finská společnost HMD, která nyní spravuje značku Nokia. Kromě dvou nových smartphonů by si premiéru měla odbýt i moderní verze populárního modelu 3310.

Nokia

Telefony s logem Nokia na svém těle se opět vrátí do Evropy, a to nejen v rámci barcelonského veletrhu. Počítá se i s prodejem na většině trzích. Jistě si vzpomenete na nedávno představenou Nokii 6, která se měla původně prodávat jen v Číně. Nakonec se s ní však setkáme také v Evropě a její cena se má pohybovat kolem 249 euro, tedy necelých 7 tisíc korun. To však ze strany finské společnosti nebude vše.

Již představená Nokia 6

Světlo světa má spatřit také nová Nokia 5 mířící do nižší třídy s 5,2palcovým HD displejem a slušným procesorem Snapdragon 430. Ten bude doplňovat například 2GB operační paměť. Známý je také hlavní 12megapixelový fotoaparát. Cena Nokie 5 se má pohybovat kolem 199 euro, tedy přibližně 5,5 tisíc. Dále se má představit zcela základní chytrá Nokia 3, o jejíž výbavě se však v tuto chvíli nic neví. Její cena má však začínat na 149 eurech, což jsou v přepočtu asi čtyři tisíce korun.

Připomeňte si: Retro: Nokia 3310 – nejžádanější Finka je konečně tady!

Stále však nemá jít o kompletní výčet novinek. Dost možná největším lákadlem totiž má být obyčejný telefon bez otevřeného operačního systému. Spekuluje se o tom, že společnost HMD představí moderní verzi legendárního modelu 3310. Stalo by se tak po téměř 17 letech od představení původního telefonu, který mnozí uživatelé nadále používají a nedají na něj dopustit. Novinka by se měla prodávat za zhruba 59 euro, což by po přepočtení na českou měnu znamenalo zhruba 1,5 tisíce korun.

Nokia 3310 by se mohla po 17 letech dočkat nástupce

Zdroje: venturebeat.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Dúfam že k nej predstavia aj blikacie nálepky na zadnú stranu :D
Blue Sun
Blue Sun
Hm, že by se někdo zamyslel nad (ne)použitelností současných tlačítkových telefonů a něco s tím udělal?
ANO
Stejne v te 3310ce pobezi lagroid na nejakem ARMu, protoze to vyjde nejlevneji, bude to mit vydrz den a tvarit se jako 3310ka ......
Martin
Nation je vtipný Pepa a sandaky máš k tomu sa ti hodí Nokia 3310

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze