Nokia chystá překvapivě malý smartphone, displej by měl mít 4,5 palce

16
Nokia chystá překvapivě malý smartphone, displej by měl mít 4,5 palce
  • Portfólio Nokie by mohl doplnit malý telefon
  • Půjde však zřejmě o základní, možná vůbec nejnižší model z nabídky

HMD dle současných informací připravuje další zařízení s označením TA-1056. Dokumenty úřadu FCC naznačují, že půjde na dnešní dobu o poměrně malý smartphone. Výška by měla být 133 milimetrů, zatímco šířka 68 milimetrů. Pro srovnání uveďme, že Nokia 2 má míry 143,5 milimetrů na výšku a 71,3 milimetrů na šířku. Z rozměrů lze usuzovat, že displej bude mít úhlopříčku kolem 4,5 palců.

Nokia

Pakliže již jásáte, že výrobce představí kompaktní a dobře vybavený přístroj, budeme vás muset zklamat. Půjde zřejmě o základní model, byť s podporou LTE. Poukazuje na to také chybějící 5GHz pásmo u Wi-Fi. Ve hře zůstává, že může jít také o nedávnou spekulovanou Nokii 1 s Androidem One.

Zdroj: apps.fcc.gov, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Řezňýk
Přestaňte při psaní o Nokii používat obrázek, který podle architektury a orientačního čísla evokuje, že se jedná o Finsko. Raději tam dejte obrázek, jak čínské děti lepí vteřinovým lepidlem jednotlivé díly, zatímco se ve vedlejší místnosti snaží tisíc opic na tisíci počítačích upravit Android tak, aby na tom slepenci běžel.
Monty
3,5" je menší displej. 4,5" je pořád zbytečně veliké. Pořád chci Nokii 3310 v nerezu nebo jiný pěkný model do malé kapsy...
Josim
Odolnost dnešních bezrámečkových smartphonů je tak špatná, že už nehodlám kupovat nic nad 6 tisíc Kč. Za kvalitu si klidně připlatím, ale dnes si připlácíte za nižší kvalitu-větší citlivost zařízení.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze