Nokia 9 může dostat skener duhovky, QHD OLED a OZO audio

Nokia 9 může dostat skener duhovky, QHD OLED a OZO audio
  • Nokia 9 by mohla být vlajkovou lodí HMD Global pro letošní rok
  • Úniky slibují top výbavu včetně skeneru oční duhovky a odolnosti IP68
  • Může být prvním smartphonem s funkcí „Nokia OZO audio“

Podle posledních úniků a spekulací si společnost HMD Global, která vyrábí znovuzrozené Nokie, pohrává s myšlenkou použit do své nadcházející vlajkové lodě Nokia 9 skener duhovky. Ten přitom už jednou Nokie měly. V tomto případě se však jednalo o Lumie 950/950 XL, které běžely na mobilních Windows. Stejně jako u nového Samsungu Galaxy S8 by přitom kromě skeneru duhovky neměla chybět ani čtečka otisků prstů.

Také další výbava by měla odpovídat skutečné vlajkové lodi. Nokia 9 by mohla mít 5,5palcový OLED displej s QHD rozlišením, Snapdragon 835, 6 GB RAM a interní úložiště s kapacitou 64/128 GB.

Dále se mluví o zadním duálním fotoaparátu Carl-Zeiss s rozlišením 22 Mpx. Přední by pak mohl nabídnout rozlišení 12 Mpx. Baterie, která bude vzhledem k možné unibody konstrukci zřejmě nevyměnitelná, by měla přinést kapacitu 3 800 mAh a bude obsahovat technologii Quick Charge 4.0. Telefon pak nabídne i stupeň krytí IP68.

Nokia 9 by zároveň měla být prvním modelem, který dostane OZO Audio, což je moderní zvuková prostorová technologie s 3D nahráváním a přehráváním audia. Vzhledem k tomu, že OZO je také název brýlí pro virtuální realitu od Nokie, je možné předpokládat, že bude Nokia 9 VR-ready. Běžet by pak měla na Androidu 7.1.2 Nougat.

Žádná z těchto spekulací není nicméně potvrzená a přání tak může být otcem myšlenky. Výsledné specifikace mohou být úplně jiné. Stejně tak není jasné, kdy by měla být Nokia 9 oficiálně představena.

Zdroje: nokiapoweruser.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze