Nokia 2.4 klepe na dveře. Nabídne duální fotoaparát i čtečku otisků prstů

3
Nokia 2.4 klepe na dveře. Nabídne duální fotoaparát i čtečku otisků prstů
Fotografie: Evan Blass
  • Telefon bude mít více než 6palcový displej a silnou baterii
  • K představení by mohlo dojít již 3. září 2020

Již zítra začíná každoroční veletrh IFA v Berlíně a účastnit se jej bude také společnost HMD Global, která chystá hned několik novinek. Již před časem jsme slyšeli o Nokii 3.4. Dnes se skrze Evana Blasse a gsmarena.com dozvídáme o níže postavené Nokii 2.4. V prvé řadě byla odhalena její podoba, která je vcelku standardní – nijak zásadně se neliší od předchozí Nokie 2.3.

Nokia 2.4
Nokia 2.4

První odlišností, které si ti nejpozornější všimnou, je přítomnost čtečky otisků prstů na zadní straně. Kousek nad ní je pak duální fotoaparát, který kombinuje 13megapixelový hlavní snímač a 2megapixelový fotoaparát pro práci s hloubkou ostrosti. V displeji, jehož úhlopříčka by se měla pohybovat kolem 6,3 palců, je malý výřez pro čelní 5megapixelový fotoaparát. Jelikož půjde o velmi levný telefon, cenu lze předpokládat pod hranicí 3 tisíc korun, nepřekvapí jen základní procesor Helio P22 či 2GB operační paměť s 16GB úložištěm. Má však existovat i něco lepší verze s 3GB RAM a 32 GB interní paměti.

Výrobce údajně zapracoval na baterii, jejíž kapacita má být 4 800 mAh, což je o 800 mAh více než u předchůdce. Naopak zachováno bude 10W drátové nabíjení. Více informací se možná dozvíme již zítra, kdy má HMD Global tiskovou konferenci přímo v Berlíně v rámci veletrhu IFA 2020.

Diskuze ke článku
j z
j z
skoda, ze nikdo nedela mobil treba s 5,5 palcovym displayem roztazenym pres celou celni stranu. je pekny, ze udelaji pekny zakladni model, ale fyzicke rozmery jsou zoufale.
Standa Holešovský
Standa Holešovský
Kdyby byl displej menší tak to beru

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze