Nemožné se stalo realitou. Huawei se stal největším výrobcem smartphonů na světě

29
Nemožné se stalo realitou. Huawei se stal největším výrobcem smartphonů na světě
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Čínský výrobce se stal v dubnu největším výrobcem smartphonů na světe
  • Huawei vděčí za úspěch především čínským spotřebitelům a paradoxně také pandemii COVID-19, která oslabila prodeje konkurence

Poté, co byl Huawei americkou vládou zařazen na černou listinu, čímž mu bylo znemožněno obchodovat s firmami pocházejícími z USA, se zdál dávný cíl čínské společnosti stát se největším výrobcem smartphonů na světě prakticky nedosažitelným. Podle informací gizmochina.com, jenž obdržel zprávu od viceprezidenta výzkumné společnosti Counterpoint, se však nemožné stalo skutečností.

Huawei získal prvenství během dubna letošního roku, kdy měl podle Neila Shahe (viceprezidenta společnosti Counterpoint) držet 19% podíl na trhu, zatímco Samsung měl „pouze“ 17 %. Za sledované období tak představoval největšího výrobce smartphonů na světě.

Za tento úspěch vděčí Huawei zejména podpoře čínských spotřebitelů, kteří preferovali telefony této značky před ostatní (zejména zahraniční) konkurencí. Situace způsobená pandemií COVID-19 navíc zasáhla prodeje Samsungu na trzích, jako je Indie, USA, Latinská Amerika a také velké části Evropy. Čínský trh se však již v březnu z koronaviru začal vzpamatovávat, díky čemuž Huawei získal převahu. Podle gizmochina.com lze v následujících měsících očekávat, že otěže zpátky převezme Samsung.

Diskuze ke článku
Pesedm
A Samsung na to kouká dírou v plotě 😀
Hugo
Prvni nebo desaty..... vzdyt je to uplne jedno.
Jen Tak
Ano, logika říká, že pokud se na Japonském trhu na první příčce prodejnosti, může držet i značka, která v měřítku světových prodejů okupuje chvost, a to "jen proto", že jde v ní o domácí Sony, tím spíše se bude v podobném (ve smyslu domácího zájmu) duchu dařit i Huawei, kdy pokud se k tomu přidá skutečnost, že jde jednak o násobně větší trh, a pak, že jeho portfolio nekončí spodní hranicí 12 a půl tisíce, jakou má Iphone, nemusí to být až tak překvapivé, pokud se k tomu ještě navíc přičte národní zájem na tom, aby právě domácí poptávka eliminovala ztráty z trhů zahraničních...
Jirka
Tak se redakce konečně dočkala, jejich modla je nejprodávanější :)

Tak rychle fanfáry, než to Samsung převezme zpět.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze