Některé starší iPhony mají problémy s baterií, jiné s displejem

13

Apple spustil servisní program, v rámci kterého zdarma vymění baterie u vybraných iPhonů 6s, které se samovolně vypínají. Firma zároveň nabízí zlevněnou opravu displejů iPhonů 6 Plus, které špatně reagují na dotyk. U této závady se ovšem dle firmy nejedná o výrobní vadu, nýbrž o problém způsobený pády zařízení na tvrdý povrch.

Apple přiznal problém týkající se menšího počtu kusů loňského iPhonu 6s. Postižené iPhony mají problém s baterií, který způsobuje neočekávané vypnutí telefonu. Kalifornská společnost proto spustila servisní program, v rámci kterého budou baterie těchto iPhonů bezplatně vyměněny. Problémem byly postiženy některé telefony vyrobené mezi zářím a říjnem roku 2015. Dle informací Applu se ale nejedná o problém, který by představoval jakékoli bezpečnostní riziko.

iPhone 6 Plus

Přečtěte si také:

Uživatelé, kteří se s náhlým vypínáním svého iPhonu 6s setkali, se dle instrukcí Applu mají dostavit do nejbližšího Apple Storu, případně do autorizovaného servisu. Pokud v servisu zjistí, že se problém skutečně týká doneseného přístroje, baterie bude zákazníkovi zdarma vyměněna. Apple zároveň vyzývá ty, kteří si již dříve opravu sami zajistili, aby si zažádali o uhrazení servisních nákladů.

Jen pár dní před vyhlášením tohoto programu Apple veřejnost informoval o dalším problému, který se tentokráte týkal staršího iPhonu 6 Plus. U toho se někteří uživatelé setkávali s omezenou funkčností dotyku displeje. Firma těmto zákazníkům oficiálně nabídla možnost zlevněné opravy displeje za 149 dolarů, což mezi některými uživateli vzedmulo vlnu rozhořčení. Apple ovšem tento poplatek obhajuje tím, že tato závada není způsobena výrobní vadou, ale pády zařízení na tvrdou podložku.

Pokud se vás jeden z problémů týká, navštivte prodejce, u kterého jste svůj iPhone pořídili, nebo navštivte některý z Apple Storů v sousedním Rakousku či Německu. V České republice totiž Apple svůj kamenný obchod zatím nemá.

Zdroje: appleinsider.com, 9to5mac.com

Diskuze ke článku
Q
No jo, kvalitu je hned vidět.
ANO
150$ za pritlaceni uvolneneho kabliku digitizeru?:o) Co jineho by to mohlo byt?
Jinak by me zajimalo, jestli to vymeni na pockani, osobne by se mi nechtelo nekde nechavat svuj telefon nekolik dni.
Alfonz
Lebo sa snazime do cim tensieho tela telefonu narvat baterku to je blud vsetko blud + rychlo nabijanie a = explozie napr .u samsungu ...nem dobree....zase az tak vyspela civilizacia asi niesme este ....
Sky
Nevím pánové přišel jsem se svým 6s do servisu a dostal informaci že výměna baterie bude trvat 14 dnů. Když jsem jim řekl že bez telefonu tak dlouho být nemůžu okamžitě nabídli variantu diagnostiky přístroje (15minut) s tím že pokud se to mého přístroje týče tak objednají baterii a až dorazí zavolají já dojdu s telefonem a baterii vymění (15 minut) takže to že se mi telefon vypne když mám okolo 10 procent tak to 14 dní vydržím. A každopádně jsem maximalně spokojený jak ze strany Applu že ví o problému a řeší ho tak ze strany autorizováneho servisu. Podotýkám že je to muj první Iphone přešel jsem z androidu na BB10 a ted na ios takže můžu posoudit co který systém nabízí z uživatelského hlediska.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze