Nekompromisní Huawei P40 Pro. Dle DxOMarku fotí skvěle zezadu i zepředu

12
Nekompromisní Huawei P40 Pro. Dle DxOMarku fotí skvěle zezadu i zepředu
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Vlajková loď Huawei kraluje žebříčku smartphonů v oblasti hlavního i čelního fotoaparátu
  • Vyzdvihovány jsou perfektní výsledky v oblasti zoomu

Novým králem žebříčku DxOMark se spíše nepřekvapivě stala vlajková loď Huawei, která byla představena v minulém týdnu a kterou již pro vás v redakci intenzivně testujeme. Jistě již víte, že jde o Huawei P40 Pro, který vyniká sestavou tří fotoaparátů doplněnou o senzor ToF. Vysoké rozlišení, kvalitní optika a především pokročilé možnosti přibližování, to jsou jen některé věci, které se redaktorům z DxOMarku líbily. Za fotografické schopnosti hlavních fotoaparátů si Huawei P40 Pro odnesl 140 bodů a stanovil nový rekord mezi chytrými telefony. Telefonu se však perfektně daří i v oblasti videa, v součtu si tak P40 Pro odnáší 128 bodů a s přehledem zaujal první místo v žebříčku. Náskok na druhé Xiaomi Mi 10 Pro činí 4 body.

Test DxOMarku přinesl také zajímavé zjištění. Huawei P40 Pro si odnáší pomyslný „double“. Dařilo se mu také v testu selfies a není se čemu divit. Chlubí se čelním 32megapixelovým fotoaparátem s automatickým ostřením, což je nadále funkce u čelních fotoaparátů spíše neobvyklá. V této disciplíně si novinka odnesla 103 bodů, což je o tři body více než nova 6 5G a o čtyři oproti Samsungu Galaxy Note10 5G.

Žebříček DxOMarku samozřejmě není kompletní, například doposud v něm nefiguruje ani jeden nový Samsung řady Galaxy S20. Huawei se však nijak výrazně obávat nemusí. Kromě P40 Pro má ve své nabídce ještě P40 Pro+, který disponuje dalším doplňujícím teleobjektivem a lze předpokládat, že v případném testu dosáhne ještě vyššího bodového zisku.

Huawei P40 Pro

Rozměry158,2 × 72,6 × 9 mm, 209 g
DisplejOLED, 6,58" (2 640 × 1 200 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorHuawei Kirin 990, 2×2,86 GHz + 2×2,36 GHz + 4×1,95 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, nanoSD
Akumulátor4 200 mAh
Diskuze ke článku
End je magor
LG V60 je nějaký vysavač od LG?
End
Jen o kousek lepší než Oppo Find X2 Pro, takže žádná sláva, počkám si na Sony, Samsung, LG, oneplus, PIXEL...
Dodo
Na hloupý telefon to teda fotí fakt dobře :o ))))
RRR
Umi uz nahravat dobre zvuk a kvalitne video jako konkurence?
Designove se mi libi, teda krome toho ovalu na predni strane. Kdyby fotaky radsi umistili do stredu jako notch, tohle nesymetricky neco se mi fakt nelibi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze