Nejlepší špuntová bezdrátová sluchátka

Nejlepší špuntová bezdrátová sluchátka
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Do výběru sluchátek se dostali výrobci Sony, Apple, Bang & Olufsen a Samsung
  • Kromě špičkového zvuku se můžete těšit i na zvýšenou odolnost či bezdrátové nabíjení


Popularitu bezdrátových sluchátek, zdá se, jen tak něco nepřekoná – kvalita zvuku se neustále zlepšuje, stejně jako schopnost aktivního potlačení hluku. V tomto výběru se proto zaměříme na nejlepší špuntová bezdrátová sluchátka, která jsou snadno přenositelná a komfortní i během sportování.

Nejlepší špuntová sluchátka!

Nejlepší špuntová bezdrátová sluchátka

Apple AirPods Pro 2022


Loni nás Apple po třech letech obdařil novou generací povedených bezdrátových sluchátek AirPods Pro. Začněme kompaktními rozměry, jak u sluchátek samotných, tak u pouzdra, jež není problém dostat i do menší kapsy v kalhotách. Výrobce nezapomněl ani na zvýšenou odolnost, v tomto případě ale jen velmi základní IPX4. Konkurence je na tom zpravidla lépe. Mezigeneračně se pouzdro ani sluchátka vzhledově příliš nezměnila a méně zkušený uživatel si je může zaměnit.

Apple AirPods Pro 2022 nabízí obchod MP.cz, kde si můžete sluchátka zakoupit.

Zvuková kvalita druhé generace je více než dostatečná, ačkoliv někdy se sluchátka výrazněji odklání od kýžené reality. Většině uživatelů budou vyhovovat a navíc je k dispozici velmi dobře fungující režim aktivního potlačení hluku. Skvělá je také kvalita hovorů, neboť jsou díky konstrukci mikrofony umístěné na sluchátkách blíže k ústům. Slušná je rovněž výdrž okolo 28 hodin, nabíjení však probíhá přes proprietární Lightning, nikoliv praktičtější USB-C. Další variantou je využití bezdrátového doplnění energie. Za aktuální generaci špuntových sluchátek si Apple žádá zhruba 6 tisíc korun.

Samsung Galaxy Buds2 Pro


Vrcholem nabídky Samsungu v případě sluchátek je stále loňský model Galaxy Buds2 Pro, neboť letošní novinka Galaxy Buds FE je přeci jen hůře vybavena. Buds2 Pro by mohla zaujmout především sportovce, neboť se chlubí neobvykle vysokou certifikací zvýšené odolnosti IPX7, což znamená, že je můžete kromě potu, deště či sněhu vystavit klidně i ponoření do vody (až 1 metr po dobu 30 minut). Sluchátka navíc velmi dobře drží v uších, a to i při sportovních aktivitách (například běhu). Naopak odolnost proti prachu chybí.

Samsung Galaxy Buds2 Pro nabízí obchod MP.cz, kde si můžete sluchátka zakoupit.

Bezdrátová sluchátka od Samsungu za zhruba 4,5 tisíce korun vás budou odměňovat kvalitním zvukovým projevem, kterému jde jen málo co vytknout. Skvělý dojem z poslechu umocní také velmi schopné ANC, které opravdu dokáže odstranit velkou část okolních ruchů (zejména nižších frekvencí). Výdrž sluchátek je přitom více než dostačující. Při plném nabití se můžete spolehnout až na 8 hodin poslechu bez zapnutého ANC. V ochranném a nabíjecím pouzdru s kapacitou je navíc uložena energie pro dalších až 21 hodin poslechu.

Sony WF-1000XM5


Výběr uzavírají sluchátka Sony WF-1000XM5, což jsou i letos nejlepší špunty japonského výrobce. Kompaktní krabičku zdobí logo výrobce, ale i praktická podlouhlá dioda, která slouží jako indikátor stavu nabití. Velký důraz Sony kladlo také na zpracování, kdy jsou sluchátka i krabička z recyklovaných materiálů a nechybí ani certifikace IPX4, která skýtá dostačující odolnost proti potu či dešti. Na druhou stranu bychom ocenili ještě vyšší odolnost.

Po zvukové stránce se lze u sluchátek za zhruba 6 tisíc korun těšit na léty ověřenou kvalitu od Sony, kdy budou spokojeni i náročnější posluchači. Potlačení okolního hluku funguje perfektně a dokáže „vykompenzovat“ opravdu mnoho okolních zvuků, kdy vás často zcela „odkloní“ od okolního dění. Spolehnout se můžete na perfektně zpracovaný ekvalizér v přidružené aplikaci či podporu kodeku LDAC pro co nejvyšší kvalitu bezdrátového přenosu přes Bluetooth. Z dalších vlastností stojí za zmínku přítomnost bezdrátového nabíjení.

Bang & Olufsen Beoplay EX


Dnešní výběr špuntových sluchátek zakončíme stylově, řekli bychom takřka luxusně se značkou Bang & Olufsen. Špuntová sluchátka Beoplay EX zaujmou nejen vyšší cenou kolem 8 tisíc korun, ale i prémiovým zpracováním samotných sluchátek i hliníkového pouzdra. Díky velkému počtu výměnných špuntů sedí snad v každém typu uší, což je vlastnost, kterou může mnohá konkurence závidět.

Bang & Olufsen Beoplay EX nabízí obchod MP.cz, kde si můžete sluchátka zakoupit.

Lákadlem těchto sluchátek je však špičkový zvuk, který oceníte nejen u mluveného slova, ale i při poslechu složitějších hudebních skladeb, kdy nezanikne jediný tón jakéhokoliv nástroje. Potěší i podpora bezdrátového nabíjení. Naopak zamrzí slabší výdrž, která se s aktivovaným režimem aktivního potlačení okolního hluku pohybuje jen kolem 5 hodin v případě samotných sluchátek. O něco komplikovanější je také párování skrze oficiální aplikaci.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze