Nejlepší smartphone pro selfies

Nejlepší smartphone pro selfies
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Nejlepší telefony pro selfies mívají kvalitní snímače s širokým záběrem
  • Občas dojde i na optickou stabilizaci obrazu
  • Do našeho výběru se dostaly mobily od Applu, Googlu, Honoru, Samsungu a Oppa

Pokud nehledáte konkrétní smartphone, ale chcete vědět, na co si dát při výběru telefonu pozor, nepřehlédněte náš podrobný rozcestník a také průvodce, ve kterém upozorňujeme na základní podmínky pro bezproblémový nákup.

„Selfíčka“ již dávno nejsou jen kratochvílí náctiletých, oblibě už se těší vesměs u uživatelů smartphonů všech věkových skupin. Uznejte sami, že vyfocení selfie již zkrátka nějak tak patří k dovolené, získání „důkazu“ o setkání s kamarádem po dlouhé době, rodinné oslavě nebo návštěvě zajímavého místa obecně. Kvalitní čelní kameru lze navíc ocenit i během videokonference. V našem výběru tak najdete nejlepší selfie fotomobily současnosti, kdy některé modely disponují kromě hlavního snímače s běžným ohniskem také ultraširokoúhlým objektivem.

Vybíráme nejlepší smartphone pro selfies

Nejlepší selfies telefony

Apple iPhone 15 Pro


Apple v nejnovějších generacích na čelním fotoaparátu výrazně zapracoval a můžete se těšit na 12megapixelový fotoaparát se světelností f/1.9 i optickou stabilizací. V praxi to znamená, že půjde selfies pořizovat i v horších světelných podmínkách, což se může hodit například v interiérech.

Selfies z iPhonu 15 Pro se navíc mohou pochlubit velmi slušným množstvím detailů, kterých si lze všimnout i u videozáznamu. Právě video je přitom silnou stránkou iPhonů obecně a platí to i pro selfies. Spolehnout se můžete na záznam maximálně ve 4K s 60 FPS, díky čemuž jsou záznam krásně plynulé a ostré. Snadno tak budete čelní kamerkou vytvářet i obsah pro sociální sítě.

Google Pixel 8 Pro


Mezi smetánku se tentokrát dostává i Pixel 8 Pro od Googlu. Řada Pixel patří mezi skvěle fotící telefony, což nedávno představený top model jen potvrzuje. Velmi dobře je vybaven i pro autoportréty, kdy jeho fotoaparát disponuje 10,5 megapixely a dostatečně širokým záběrem. Z toho plyne, že se do záběru vejdete nejen vy, ale klidně parta vašich nejbližších.

Kvalitu fotek za takřka všech světelných podmínek podtrhuje i automatické ostření čelní kamerky. Spokojeni budete určitě i se záznamem videa, který je umožněn ve vysokém 4K rozlišení a s velice plynulými 60 snímky za vteřinu.

Honor Magic5 Pro


Vášnivé pořizovače „selfíček“ by mohl zaujmout Magic5 Pro. Pyšní se stylovým designem a velkým AMOLED displejem, tudíž s ním zaujmete. Pozornosti neunikne ani výrazný hlavní fotomodul. Nás však zajímá možnosti čelního focení. V podlouhlém průstřelu je připravena 12megapixelová ultraširokoúhlá kamerka se záběrem až 100°.

Snadno můžete přepínat šířku záběru pro váš aktuální scénář focení. Přes den se můžete těšit na velmi hezká a ostrá selfíčka s pěknými barvami i propracovaný portrétní režim, ani za zhoršených světelných podmínek ale nevypadají snímky vůbec špatně, přestože jsou měkčí a postrádají detaily. Vlajkový model se však nenechal zahanbit u videa a u čelní kamerky nabízí 4K rozlišení a 30 snímků za vteřinu.

Samsung Galaxy Z Flip5


Opomenout na závěr nemůžeme ani trend posledních let v podobě telefonů s ohebným displejem, zejména pak véček. Vybíráme osvědčený Samsung Galaxy Z Flip5. Hlavní výhoda tkví v tom, že telefon můžete otevřít do úhlu 90°, posadit a snadno nastavit na pořizování selfies. Můžete tak například udělat fotografii bez selfie tyče, telefon jednoduše kamkoliv umístíte. Případně je zde možnost fotografovat se zavřeným displejem, kdy využíváte dvojici hlavních snímačů a dění sledujete skrze velký venkovní displej.

Hlavní fotoaparáty jsou k dispozici dva, mají 12 megapixelů a kromě klasického záběru vám sekundární objektiv zprostředkuje ultraširokoúhlé snímky. Těšit se můžete na optickou stabilizaci či kvalitní záznam videa. Abychom byli úplní, Galaxy Z Flip5 má samozřejmě i standardní fotoaparát v displeji, která disponuje 10megapixelovým rozlišením. Podporuje režim HDR a spolehnout se můžete na kvalitní videa ve 4K rozlišení. K dokonalosti chybí optická stabilizace obrazu.

Oppo Find N2 Flip


V podobném duchu jako dříve zmíněný Samsung se nese také Oppo Find N2 Flip. Jedná se tedy o zástupce véčkové konstrukce s velkým ohebným displejem. Podstatné jsou však dva hlavní fotoaparáty s 50megapixelovým rozlišením, respektive 8megapixelovým v případě ultraširokoúhlého objektivu. Telefon dokáže stát v úhlu 90°, případně fotit i v zavřeném stavu, kdy dění sledujete prostřednictvím opět velkého venkovního displeje.

K dokonalosti hlavním fotoaparátům chybí optická stabilizace obrazu. Je zde však připravena ještě vnitřní selfie kamerka s vysokým 32megapixleoým rozlišením. Ta pořizuje ostré snímky, avšak nemá automatické ostření a zamrzet může i záznam videa jen v základním Full HD rozlišení.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze