Nejlepší prémiové chytré hodinky

Nejlepší prémiové chytré hodinky
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Hodinky využívají hodnotné materiály včetně safírového sklíčka
  • Do výběru se dostali zástupci společností Apple, Samsung, Huawei a Withings

O tom, že chytré hodinky mohou být zároveň stylovým doplňkem zpracovaným z prémiových materiálů vás přesvědčí náš výběr, v němž se zaměříme na modely se safírovým sklem, ale například i unikátním celokeramickým zpracováním.

Tento výběr již není aktuální, na přípravě aktualizovaného již pracujeme.

Nejlepší prémiové chytré hodinky

Huawei Watch GT 3 Pro

Výrobce Huawei u většiny hodinek využívá prémiové materiály, jako je titan nebo safír, a výjimkou není ani nejnovější model Huawei Watch GT 3 Pro dostupný v menší (spíše dámské) a větší (pánské) variantě. Naprostou novinkou je využití keramiky jako materiálu, z něhož je vyrobeno pouzdro i řemínek. Hodinky tak působí velmi prémiově, ale také se chlubí nevídaně vysokou odolností vůči oděrkám, neboť je keramika extrémně tvrdá. Výhodou je rovněž barevná stálost, majitele tak rozhodně nebude trápit pro bílou barvu typický žlutý nádech patrný po dlouhodobém nošení.

Pánská verze je pak dostupná v celotitanovém provedení (titanové je tedy pouzdro i řemínek), které se chlubí rovněž velmi vysokou odolností a má konzervativnější stříbrnou barvu v matném provedení. V obou případech se lze těšit rovněž na odolné safírové sklo, monitoring EKG, okysličení krve i pokročilé měření srdečního tepu a velké množství sportovních režimů.

Samsung Galaxy Watch5 Pro

Galaxy Watch5 Pro s titanovým pouzdrem a odolným safírovým sklem (to nabízí tvrdost 9 na Mohsově stupnici, nejvyšší u chytrých hodinek Galaxy Watch) jsou ideální volbou pro milovníky větších chytrých hodinek, které odolají vodě, vysokým teplotám i vlhkosti a veškerým extrémním podmínkám.

Tento model je doplněn o praktický silikonový řemínek s magnetickou přezkou, díky 20mm páskům však není problém pryžový řemínek vyměnit za kožený či jakýkoliv jiný. Hodinky se tak skvěle hodí ke sportovním aktivitám, ale třeba i na obchodní schůzku k formálnímu oblečení, neboť si zachovávají minimalistický design. Z dalších funkcí potěší integrace povedeného systému Wear OS, NFC pro bezkontaktní placení i displej s velmi vysokým jasem.

Writings ScanWatch Horizon

Nejnovější model chytrých hodinek z produkce francouzské společnosti Withings okouzlí především milovníky klasicky vypadajících hodinek, kteří namísto (Always-On) displeje preferují pohled na poctivé analogové ručičky. V tomto případě navíc výrobce vychází z tradice potápěčských hodinek, čemuž odpovídá rovněž voděodolnost až do 10 ATM či pro tyto hodinky typický design.

Předností tohoto modelu je rovněž vysoce odolné safírové sklo či obsah samotného balení, které potěší všechny fanoušky hodinek. Přímo v krabičce se totiž nachází speciální kladívko i další nástroje potřebné pro zkrácení či prodloužení řemínku z nerezové oceli, jenž je ideální do společnosti, ale není problém s ním ani sportovat.

Apple Watch Series 8

Za prémiové chytré hodinky lze jistě označit i Apple Watch Series 8, zvlášť pak ve zlatém provedení z nerezové oceli s milánským tahem. Hodinky se chlubí zvýšenou odolností IPX6, špičkovým OLED displejem s velmi vysokým jasem a tenkými rámečky, ale i fantastickou haptickou odezvou. Tu lze označit za nejlepší v říši chytrých hodinek a běžně ji budete vnímat při otáčení korunkou na pravé straně.

Neschází podpora LTE, bezdrátového nabíjení i integrovaný senzor pro monitoring teploty. Apple Watch nabídnou rovněž měření několika desítek sportovních aktivit i možnost doinstalování aplikací díky dospělému systému watchOS.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze