Nejlepší chytré hodinky pro ženy

Nejlepší chytré hodinky pro ženy
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Do výběru se dostaly luxusní hodinky s nadstandardní funkční výbavou
  • Samozřejmostí je monitoring sportovních i zdravotních údajů, včetně sledování cyklu


Na rozdíl od nejlepších chytrých hodinek pro muže, kteří častěji upřednostňují praktičnost před vzhledem, jsme se v našem výběru chytrých hodinek pro dámy zaměřili na modely, které zaujmou nejen výbavou, ale také vzhledem a zpracováním. Ve výběru tak najdete unikátní celokeramické hodinky Huawei, ale také stálici v podobě Apple Watch. Které modely jsou podle nás nejlepší?

Vybíráme nejlepší chytré hodinky pro ženy

Nejlepší chytré hodinky pro ženy

Apple Watch Series 9/ Watch SE


Základním stavebním kamenem řady Watch od Applu jsou Watch 9. Jaké jsou jejich hlavní přednosti? Po hardwarové stránce je největší změnou nový procesor S9 SiP (System in Package). CPU má 5,6 miliard tranzistorů, o 30 % rychlejší GPU a čtyřjádrový neuronový engine. I když si hodinky asi nikdo nekupuje kvůli hrubému výkonu, zde by to mělo znamenat ještě plynulejší přechody a lepší odezvu, což ocení nejen dámy.

Apple pracoval i na způsobu, jakým lze hodinky ovládat. Velký problém totiž nastane, když máte druhou ruku plnou, například vedete dítě, držíte kabelku a tak dále. Proto Apple připravil nové gesto Double Tap. Dáte proti sobě palec a ukazováček a dvakrát klepnete. Vybrat si můžete ze dvou variant: dámské 41mm a větší 45mm. Displej nabídne jas až 2 000 nitů. Samozřejmostí je profesionální měření zdravotních funkcí, dokonce i včetně měsíčního cyklu. Základní variantu v hliníkovém pouzdře pořídíte za 11 490 Kč, stejně velká varianta z nerezové oceli vyjde na 20 tisíc korun, avšak už včetně LTE.

Pokud chcete ušetřit, Apple stále prodává i Watch SE. Pouzdro je pouze hliníkové a ve velikosti 40/44 mm. Potěší, že základní verze vyjde jen na 6 990 Kč, verze s LTE stojí 8 490 Kč. Displej má nižší jas 1 000 nitů, stejně tak nabídnou méně výkonný procesor S8 SiP, obejít se musíte i bez EKG a měření okysličení krve. Pokud však zvolíte vhodný pásek, i tato levnější alternativa může vypadat na dámském zápěstí opravdu luxusně.

Samsung Galaxy Watch6


Podobně jako u Galaxy Watch6 Classic došlo i u Watch6 ke ztenčení rámečků o 30 %, čímž se obrazovka zvětšila o celých 20 %, ale také je nově jasnější. Stále se lze rovněž spolehnout na přítomnost safírového ochranného skla stejně a vysokou jemnost. Displeje o velikostech 1,3" a 1,5" jsou ostatně identické s těmi u Galaxy Watch6 Classic, stejně jako dvoujádrový procesor Exynos W930 s maximálním taktem 1,4 GHz. Identická zůstává rovněž kapacita RAM (2 GB) či 16GB úložiště. Svou kapacitu si zachovaly i baterie, tedy 300, respektive 425 mAh.

V čem se tedy Galaxy Watch6 a Galaxy Watch6 Classic skutečně výrazně liší, to je provedení pouzdra, respektive oblasti displeje. Galaxy Watch6 působí vzhledem k absenci mechanické lunety čistěji, k dispozici je však stále její digitální (dobře fungující) obdoba. Celá řada Galaxy Watch6 ostatně disponuje voděodolností do 5 ATM + IP68 či vojenskou certifikací MIL-STD-810H.

Mezi dalšími novinkami najdeme pokročilejší monitoring spánku i využití infračervené diody, jež se aktivuje právě během spánku, aby hodinky uživatele nerušily klasickou zelenou diodou, kterou využívají během dne. Měření spánku má být přesnější a neschází ani spánkový kouč dávající uživateli rady, jak zvýšit kvalitu odpočinku. Neméně zajímavá je rovněž možnost hodinkami změřit teplotu vody. V hodinkách, jež je možné propojit se smartphony s Androidem 10 a vyšším, běží operační systém Wear OS Powered by Samsung (Wear OS 4) s nadstavbou One UI 5 Watch. Takže ano, s hodinkami rovněž zaplatíte v obchodech.

Huawei Watch GT 4 41 mm a Watch GT 3 Pro Ceramic


Huawei Watch GT 4 jsou k dispozici v dámské i pánské variantě, my se zaměříme na tu pro dámy s pouzdrem o velikosti 41 mm. Panel nabídne úhlopříčku 1,32", potěší špičkový maximální jas, velmi svižně funguje také rozsvícení displeje po zvednutí zápěstí i automatická regulace jasu. V rámci operačního systému HarmonyOS byly upraveny obrazovky, které sdružují ikonky s rychlým přístupem k různým funkcím.

Velkou novinkou Huawei Watch GT 4 má být senzor TruSeen 5.5+ s vylepšenou přesností měření srdečního tepu a chytrý kalendář menstruačního cyklu. Huawei TruSleep 3.0 umí automaticky detekovat spánek a jeho různé fáze, ale také dýchání během spánku. Novinkou je i pokročilé měření kalorií a kalorický management. Konkrétně se jedná o pokročilou analytiku kalorických trendů, metabolického spalování a také možnost generovat personalizované plány. Se sportovními funkcemi se pojí i vylepšená anténa pro navigační služby, jako je GPS, Galileo apod.

Hodinky v dámské variantě vydrží až jeden týden na jedno nabití, nabíjení probíhá skrze nabíjecí kolébku zakončenou USB-A, která se nachází v balení. Varianta v bílé kůži vyjde na příjemných 5 990 Kč.

Pokud je libo trochu keramiky, Huawei stále prodává i Watch GT 3 Pro Ceramic. U hodinek Huawei je standardem rovněž špičkový displej, v tomto případě 1,32" AMOLED panel s podporou Always-On a ochranou v podobě pravého safírového skla, který se ovládá dotykovými gesty, případně otočnou korunkou doplněnou o velmi příjemnou haptickou odezvu. Z chytrých funkcí jistě zaujme možnost monitoringu EKG, měření kvality spánku či více než 100 druhů sportovních aktivit. Ve výprodeji je lze pořídit okolo 7 tisíc korun.

Google Pixel Watch 2


I když Google neříká, že Google Pixel Watch 2 jsou hodinky pouze pro dámy, jejich menší pouzdro je pro ně předurčuje. Uvnitř nově tepe Snapdragon 5100, ten doprovází 2 GB RAM, což je pro hodinky plně dostačující. Koprocesorem je Cortex M33. Procesor je vyroben 4nm výrobní technologií a pozitivně se podepsal i na výdrži baterie, a to i přestože kapacita poskočila jen nepatrně z původních 294 na 306 mAh. Google nově slibuje 24hodinovou výdrž i při aktivované funkci Always-On.

Displej je kruhový s úhlopříčkou 1,2", je typu OLED a rozlišení činí 384 x 384 pixelů, takže jemnost dosahuje 320 PPI. Na displeji se budou skvěle vyjímat nové přizpůsobitelné ciferníky. Dodáme, že displej kryje odolné sklo Gorilla Glass 5 a jas činí ve špičce 1 000 nitů. I druhá generace je vybavena optickými snímači, Google Pixel Watch 2 měří tepovou frekvenci a stav okysličení krve (SpO2). Snímač je o 40 % přesnější, měří totiž tep na více místech vašeho zápěstí. Zde si Google bere to nejlepší od Fitbitu. Hodinky budou sledovat i stres a poskytnou informace o kvalitě vašeho spánku, nechybí také EKG.

Hodinky jsou odolné dle certifikace IP68 (5 ATM), směle si s nimi můžete i zaplavat. Novinkou letošní generace je podpora UWB. Podobně jako Apple Watch nabídnou i Google Pixel Watch detekci pádu, nechybí mikrofon, reproduktor a NFC pro bezkontaktní platby. Nová generace vyjde ve verzi s Bluetooth na zhruba 10 tisíc, s LTE verze stojí 11 tisíc Kč.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze