Nejlepší chytré hodinky pro muže

1
Nejlepší chytré hodinky pro muže
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Náš výběr pánských hodinek obsahuje ty nejlepší chytré hodinky současnosti
  • Na své si přijdou majitelé iPhonů i smartphonů s Androidem


Chytrých hodinek je na trhu nepřeberné množství, dnes se zaměříme na ty, které jsou vhodné pro muže. Dominují hodinky s větším displejem, špičkovou výbavou a s některými můžete nahradit i vaši peněženku.

Vybíráme nejlepší sportovní chytré hodinky s GPS!

Nejlepší chytré hodinky pro muže

Apple Watch Ultra 2


Apple letos odhalil již druhou generaci Apple Watch Ultra a i přesto že se nejedná o revoluci, stále se řadí mezi ty nejzajímavější hodinky pro muže. Po stránce designu se velké změny neodehrály, nepřibyla ani nová barva. Výrazné kovové pouzdro překvapivě není symetrické po stranách na pravém boku tak najdeme vystouplý ostrůvek se zapuštěnou rotační korunkou a doprovodným tlačítkem. Potěší taky odolnost dle několika standardu s ponořením teoreticky až do hloubky 100 metrů. Těšit můžeme i na opravdu kvalitní displej, AMOLED panel totiž nově nabízí jas až 3 000 nitů, díky čemuž je skvěle čitelný za jakýchkoliv podmínek.

Výbava vychází z „běžných“ Apple Watch 9, což znamená, že umí sledovat vaši srdeční činnost, okysličení krve, nebo EKG. Nechybí ani funkce „Double Tap“, která umožňuje ovládat prostředí hodinek bez nutnosti používat druhou roku. Hlavní novinkou je však procesor SiP S9, který nabídne oproti předešlému procesoru například dvakrát rychlejší Neural Engine, ale i vylepšení v oblasti CPU i GPU. Jeho výkon pak umožňuje používat chytrou asistentku Širi přímo hodinkách, nedochází tedy ke zpoždění při sdílení reakcí skrze iPhone.

Podobně jako u předchozí generace Apple Watch Ultra nám i druhá generace běžně vydržela dva celé dny, včetně monitoringu spánku, což je na poměry Apple Watch celkem slušná hodnota. Na poměr jiných sportovních hodinek je to už trochu horší. Za kvalitu je nutné si připlatit, Apple Watch Ultra 2 vyjdou na 23 tisíc, ovšem už ve variantě LTE.

Huawei Watch 4 Pro


I když nejde o novinky, Huawei Watch 4 Pro jsou jedny z vůbec nejzajímavějších hodinek pro pány. Proč? Začneme už samotným designem, tělo je tvořeno leteckým titanem a pokud si připlatíte, titanový může být i řemínek. Zatímco výhoda leteckého titanu spočívá v tom, že je dokonce dvakrát tvrdší a třikrát pevnější než běžný titan, keramická spodní strana, pod níž se nachází senzory, je zárukou toho, že hodinky nezpůsobí žádné alergie.

Jedním z nejdůležitějších prvků chytrých hodinek je displej, který je v případě Huawei Watch 4 Pro typu LTPO AMOLED. Právě technologie LTPO umožňuje snížit obnovovací frekvenci obrazovky na pouhý 1 Hz, a šetřit tím energii, zároveň se však mohou uživatelé těšit na krásné barvy i velmi vysoký maximální jas. Huawei Watch 4 Pro jsou po vzoru předešlých modelů osazeny GPS se schopností přesného určení lokace i rychlého zafixování polohy, tudíž uživatelům nic nebrání v tom zaznamenat například trasu běhu či plávání v otevřeném prostranství. Široká je rovněž nabídka měření sportovních aktivit, mezi nimiž najdeme veslování, běh, jízdu na kole či plavání, ale i méně tradiční sporty.

Novinkou je ukazatel kombinující v sobě několik různých metrik, který by měl dát uživateli přehled o celkové kondici. Takovéto měření trvá necelou minutu a obsahuje monitoring SpO2, srdečního tepu, stresu, ale třeba také EKG.

Samsung Galaxy Watch6 Classic


Galaxy Watch6 Classic jsou těmi aktuálně nejlepšími a zároveň i nejzajímavějšími chytrými hodinkami od Samsungu. Samsung Galaxy Watch6 Classic se nabízí ve dvou velikostech: 43 a 47 mm, s nimiž se pojí 1,3", respektive 1,5" displeje. Ty jsou typu Super AMOLED a chlubí se jemným rozlišením 432 × 432 a 480 × 480 pixelů. I u letošních modelů pak displeje kryje odolné safírové sklo stejně jako u předchozí generace. Samotná luneta má příjemný zdvih a její otáčení doprovází tradiční odezva.

Stejně tak se nic nemění na vysoké odolnost dle IP68, Wear OS či možnosti bezkontaktního placení. Pochopitelně je k dispozici i možnost analýzy tělesné skladby, monitoring různých sportovních aktivit či zkoumání zdraví srdce. Hodinky umí nově upozornit také na nepravidelný srdeční rytmus, zvládnou změřit krevní tlak (po kalibraci s klasickým tlakoměrem) a umí zavolat v případě nouze o pomoc.

Ačkoliv představují displeje jedno z těch nejzásadnějších vylepšení u řady Galaxy Watch6, výrobce nasadil i nový dvoujádrový čipset s označením Exynos W930 s taktem až 1,4 GHz. V doprovodu 2 GB RAM (a 16GB úložiště) by měl zajistit plynulejší chod, ale také prodloužit výdrž, na čemž se podílí i o 21 % větší baterie. Konkrétně v útrobách hodinek najdeme články o kapacitách 300 a 425 mAh s podporou rychlého nabíjení, jež mají oproti předchozím základním Galaxy Watch5 zajistit zhruba o 30 % delší výdrž na nabití.

Huawei Watch D


Pokud jste rádi v obraze, nebo chcete věnovat dárek někomu, kdo se rád hlídá, určitě byste neměli opomenout Huawei Watch D s tlakoměrem. Hodinky v balení dorazí rovnou s nasazeným řemínkem, najdete zde však také jinou velikost i speciální vzduchový polštářek zodpovědný právě za to, že hodinky při měření krevního tlaku vaše zápěstí obejmou stejně jako klasický tlakoměr. Navzdory přítomnosti této speciální funkce novince nechybí odolnost dle IP68, dále kovové pouzdro a dvojice ovládacích tlačítek na pravém boku, přičemž spodní je nastavitelné.

Huawei Watch D zvládají kromě měření tlaku rovněž monitoring EKG, SpO2, ale také srdečního tepu skrze Huawei TruSeen 5.0+. Mezi senzory pod safírovými zády najdeme rovněž snímač teploty pokožky na zápěstí a nechybí ani monitoring spánku či stresu.

A displej? 1,64" AMOLED panel má tentokrát obdélníkový tvar a je možné jej ozvláštnit jedním z široké palety stahovatelných ciferníků, které jsou zdarma i placené. Obrazovka má naprosto

dostačující maximální svítivost pro použití venku na přímém slunci a problém jí nedělá ani automatická regulace jasu. Stejně tak zvládá gesto vypnutí přiložením dlaně na displeji či Always-On. Na jedno nabití vydrží hodinky nabité zhruba 7 až 8 dnů.

Withings ScanWatch 2


Pokud máte rádi „klasiku“, ale přesto byste ocenili chytré funkce, jsou zde Withings ScanWatch 2, které kombinují klasický ciferník s malým informativním OLED panelem s úhlopříčkou 0,63 palce. Nová generace hybridních hodinek disponuje zcela novým modulem TempTech24/7, hodinky tak zvládnou změřit tepovou frekvenci, okysličení krve, „natočí“ EKG, ale postarají se i o monitoring spánkové aktivity.

Pouzdro hodinek je z nerezové oceli a ciferník je krytý safírovým sklíčkem, design zde hraje prim a za hodinky se určitě nebudete stydět ani v té nejlepší společnosti. Zabudovaná baterie zajistí až 30denní výdrž na nabití. Aplikace Withings je kompatibilní jak s Androidem, tak iOS, právě skrze aplikaci pak lze vyčíst všechny důležité statistiky, které v průběhu dne hodinky sbírají.