Nejlepší chytré hodinky pro bezkontaktní platby

Nejlepší chytré hodinky pro bezkontaktní platby
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Do výběru se dostaly hodinky výrobců Apple, Samsung, Garmin a Xiaomi
  • Kromě podpory bezkontaktního placení se můžete těšit i na povedený displej či dostatek výkonu


Vybíráme nejlepší chytré hodinky pro bezkontaktní platby

Vybíráte hodinky, které zcela nahradí vaše platební karty? Dnes vám nabídneme ty nejlepší, přitom relativně cenově dostupné alternativy, které najdeme na tuzemském trhu.

Nejlepší chytré hodinky pro bezkontaktní platby

Apple Watch SE


Ano, máme tu Apple Watch 9 a Apple Watch Ultra 2, ale pokud vám jde vyloženě o bezkontaktní platby, s přehledem si vystačíte i s Apple Watch SE. Navzdory svému označení a nižší ceně (ve srovnání s dalšími Apple Watch) nabízí vše důležité, tedy samozřejmě i NFC a aplikaci Apple Wallet.

Potěší, že základní verze vyjde jen na 6 990 Kč, větší není ani o tisíc korun dražší. Verze s LTE stojí 8 490 Kč, s malým příplatkem lze s LTE získat i 44mm variantu. Displej má jas 1 000 nitů, stejně tak je nutné se smířit se starším procesorem S8 SiP a obejít se musíte i bez EKG, ale jinak nabídnou prakticky to samé, co dražší sourozenci. Pokud navíc zvolíte vhodný pásek, i tato levnější alternativa může vypadat na vašem zápěstí opravdu luxusně, ať už budete platit kdekoli.

Samsung Galaxy Watch6 Classic


Galaxy Watch6 Classic jsou těmi aktuálně nejlepšími a zároveň i nejzajímavějšími chytrými hodinkami od Samsungu. Existují ve dvou variantách, ve velikostech 43 a 47 mm, jejichž rozpoznávacím znamením je fyzická a otočná luneta kolem displeje. I u letošních modelů pak displeje kryje odolné safírové sklo, stejně jako u předchozí generace. Samotná luneta má příjemný zdvih a její otáčení doprovází tradiční odezva.

Stejně tak se nic nemění na vysoké odolnost dle IP68, Wear OS či možnosti bezkontaktního placení, a to právě díky Peněžence od Googlu. Tu podporuje většina tuzemských bank, nemusíte si tedy příliš lámat hlavu s tím, zda vaše banka bude platby skrze Peněženku od Google podporovat – s největší pravděpodobností totiž bude.

Pochopitelně je k dispozici i možnost analýzy tělesné skladby, monitoring různých sportovních aktivit či zkoumání zdraví srdce. Hodinky umí nově upozornit také na nepravidelný srdeční rytmus, zvládnou změřit krevní tlak (po kalibraci s klasickým tlakoměrem) a umí zavolat v případě nouze o pomoc.

Xiaomi Watch S1 Active


Máte omezenější rozpočet, ale chcete si dopřát kvalitní hodinky s NFC a podporou bezkontaktních plateb? Máme pro vás dobrou zprávu, Xiaomi Watch S1 Active nabídnou vše potřebné, navíc je pořídíte za cenu okolo 2,5 tisíc korun.

Aktuálně Xiaomi Pay podporuje ČSOB a mBank, pokud máte jinou banku, můžete ji propojit skrze fintechem Curve, který Xiaomi Pay zvládá také. Kromě možnosti bezkontaktního placení stojí za zmínku i 1,43" AMOLED displej s ochranným sklem Gorilla Glass 3 a jemností 326 PPI či až 12denní výdrž na nabití.

Hodinky rovněž nabídnou 117 sportovních režimů a dokáží na displeji přinést kompletní záznamy z různého měření. Několik oblíbených sportovních aktivit jsou navíc hodinky schopné automaticky detekovat a měření spustit rovnou, aniž byste museli cokoli hledat a nastavovat.

Garmin Venu 3


Pro sportovní nadšence jsme do našeho výběru zařadili i Garmin Venu 3, jež mají na jedno nabití až 14denní výdrž. Garmin si rovněž zakládá na speciálních ukazatelích, které vám pomohou lépe pochopit dopad každodenních aktivit na vaše tělo. Hodinky zaujmou zakřiveným AMOLED displejem s úhlopříčkou 1,4", luneta je z nerezové oceli. Samozřejmostí je možnost vyřizovat telefonické hovory přímo z vašeho zápěstí. Oceňujeme, že se Garmin soustředí i na hendikepované, nabízí totiž i monitoring aktivit vozíčkářů.

Z další výbavy zaujme u Garmin Venu 3 vysoká odolnost i možnost propojení se systémy Android i iOS. Nechybí ani přesná GPS či Wi-Fi. Placení probíhá skrze Garmin Pay, které podporuje velké množství tuzemských bank a poskytovatelů, například i společnosti nabízející benefitní karty.

Google Pixel Watch 2


Pixel Watch 2 zaujmou především dámy, už kvůli menším rozměrů pouzdra. Platby zajišťuje aplikace Peněženka Google, zaplatit tedy můžete prakticky libovolnou bankou, podpora je opravdu rozsáhlá, podobně jako u Apple Wallet. Displej je kruhový s úhlopříčkou 1,2", je typu OLED a rozlišení činí 384 x 384 pixelů, takže jemnost dosahuje 320 PPI. Na displeji se budou skvěle vyjímat nové přizpůsobitelné ciferníky.

Hodinky jsou odolné dle certifikace IP68 (5 ATM), směle si s nimi můžete i zaplavat. Novinkou letošní generace je podpora UWB. Google nově slibuje 24hodinovou výdrž i při aktivované funkci Always-On. Podobně jako Apple Watch nabídnou i Google Pixel Watch detekci pádu, nechybí mikrofon a reproduktor, seženete je za cenu okolo 10 tisíc korun.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze