Nejlepší chytré hodinky do 2 000 Kč

2
Nejlepší chytré hodinky do 2 000 Kč
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Chytré hodinky za dostupnou cenu přinášejí hlavní výhodu v podobě většího displeje
  • Většinou se pyšní dobrou výdrží a například i GPS
  • Do výběru jsme zařadili modely od Amazfitu, Xiaomi a Redmi


V první části našeho výběru chytrých hodinek jsme se zaměřili na kategorii s cenou do 2 000 Kč. Jde tedy o vůbec nejlevnější hodinky na trhu, které mnohdy konkurují i některým chytrým náramkům. Výhodou chytrých hodinek je jejich vcelku tradiční vzhled, dostatečně velké displeje a častěji i implementaci čipu GPS. Vždy je však nutné počítat s jistými kompromisy, které představuje například uzavřený operační systém, z čehož pramení i zpravidla nemožnost instalovat další aplikace. Je tak nasnadě, že se chytré hodinky do 2 000 Kč hodí spíše na zápěstí méně náročných uživatelů, případně těch, kteří jen chtějí základní prodlouženou ruku svého smartphonu a nelíbí se jim chytré náramky.

Nejlepší chytré hodinky do 2 000 Kč

Nejlepší chytré hodinky do 2 000 Kč

Amazfit GTS 4 Mini


Mezi cenově dostupnými hodinkami nemůže chybět zástupce od Amazfitu. GTS 4 Mini se díky menším rozměrům skvěle hodí i na menší zápěstí. Přesto se dostalo na 1,65" AMOLED displej, který je dostatečně velký na to, aby zobrazil přehledně veškeré informace. Ty si navolíte na jednom ze zhruba stovky ciferníků.

Komunikace je možná skrze aplikaci Zepp, kterou dostanete do zařízení s Androidem a iOS. Samozřejmostí je měření srdeční frekvence či spánku. Sportovní funkce doplňuje zvýšená odolnost a GPS. Hodinky také zvládnou notifikace z připojeného zařízení, takže vám již nic neuteče. Na druhou stranu možnost reagovat pochopitelně chybí. Za necelé dva tisíce korun to však lze těmto hodinkám určitě odpustit.

Xiaomi Redmi Watch 3


Poměrně dospělé hodinky do dvou tisíc korun umí nabídnout také Xiaomi, konkrétně v řadě Redmi. Model Watch 3 láká opravdu velkým AMOLED displejem s jemným rozlišením či elegantním designem, kdy hodinky příjemně sedí na zápěstí a pohodlně se nosí. Ve výbavě je velké množství sportovních režimů a k přesnějšímu měření napomáhá i integrovaná GPS. Samozřejmostí jsou i notifikace z připojeného mobilu a přímo prostřednictvím hodinek lze i telefonovat, což je plus. Na textové notifikace reagovat nelze.

Prostředí hodinek je počeštěno a funguje velice svižně. Radost vám udělá i výdrž baterie, která při běžném používání může dosáhnout až 14 dní. Z negativ lze u chytrých hodinek za zhruba 1 700 Kč zmínit chybějící čidlo regulující okolní jas nebo nemožnost bezkontaktně platit.

Xiaomi Watch S1 Active


Watch S1 Active od Xiaomi drobně z dnešního výběru vybočují. Proč? Prodávají se lehce nad hranicí 2 tisíc korun, ale jelikož stojí za to, rozhodli jsme je do výběru zařadit. Těšit se budete moci z kruhového AMOLED panelu, který má velmi jemné rozlišení. Samozřejmostí je odolnost proti vodě do 5 ATM, stejně tak displeje díky sklíčku Gorilla Glass 3.

Displej můžete ozvláštnit různými ciferníky, nabídka jich čítá více než sto. Měřit si můžete srdeční tep, okysličení krve, spánek a dostalo se i na GPS pro zaznamenání trasy i ve chvílích, kdy při sobě nemáte mobilní telefon. Samozřejmostí je i dostatečně velká baterie, která by měla při běžném používání vykazovat přibližně 8denní výdrž. Hodinkami je díky čipu NFC možné i bezkontaktně platit.

Xiaomi Redmi Watch 3 Active


Závěr dnešního výběru jsme vyčlenili chytrým hodinkám Redmi Watch 3 Active. Ptáte se proč? Z našeho pohledu se totiž jedná o vůbec nejpovedenější hodinky s cenou, která se vměstná do tisíce korun. Vzhledově se velmi podobají dražším kouskům a pohodlně padnou na zápěstí. Čtvercový IPS displej má sice nižší rozlišení, ale je opravdu velký a skvěle čitelný. Hodinky se tak hodí nejen třeba dětem, ale i osobám, které hůře vidí.

Samozřejmostí je měření srdeční frekvence, okysličení krve i spánku. Hodinky obstojně informují o zmeškaných událostech, jen na ně nelze reagovat, což lze odpustit. Překvapením je přítomnost mikrofonu a reproduktoru, díky čemuž lze s hodinkami telefonovat, stačí mít jen napárovaný telefon. Potěšit hodinky umí i dlouhou výdrží. Během používání vás bude iritovat zejména řemínek, který se nepohodlně zapíná. Na druhou stranu, co byste hodinkám za tisícovku nedopustili.