Nejlepší bezdrátová pecková sluchátka

Nejlepší bezdrátová pecková sluchátka
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Do výběru sluchátek se dostali výrobci Sony, Apple, Huawei i Nothing
  • Kromě špičkového zvuku se můžete těšit i pohodlí při nošení či snadné ovládání


Špuntová sluchátka vám v uších nesedí a sluchátka přes uši považujete za nevkusná? Není problém, v nabídce jsou i klasické pecky, které stále nabízí kvalitní zvuk, nezpůsobují však tlak uvnitř ucha, který je mnohým nepříjemný. Očekávat tedy můžete pohodlná sluchátka, bohatou výbavu včetně aktivního potlačení okolního hluku či praktické ovládání skrze samotná sluchátka.

Vybíráme nejlepší bezdrátová pecková sluchátka!

Nejlepší bezdrátová pecková sluchátka

Apple AirPods 3. generace


Apple design peckových sluchátek do značné míry připodobnil těm špuntovým, samozřejmě zůstává rozdíl v podobě umístění v uchu. Sluchátka obvykle padnou do uší jako ulitá, pokud však máte nestandardní tvar či velikost uší, můžete narazit na problém, doporučujeme tedy před nákup vyzkoušet, pokud tu možnost máte. Ovládání je zajištěno tlakovým senzorem, stejně jako v případě Apple AirPods Pro. Nemůžeme říci, že by nám tento styl ovládání vyhovoval 100%, ovšem Apple se neptá. Je ale pravda, že ovládání je přesnější než poklepem na dotykové plošky. Sluchátka se pyšní také certifikací IPX4. To znamená, že se je nemusíte obávat používat i za deště, případně u bazénu.

Apple AirPods 3. generace nabízí obchod MP.cz, kde si můžete sluchátka zakoupit.

Apple AirPods 3. generace obsahují čip H1, stejně jako AirPods Pro. Díky tomu se bleskurychle párují a potěší také funkce automatického přepínání mezi iOS/macOS a watchOS. Pro párování stačí otevřít pouzdro a na vašem iPhonu následovat instrukce. Vše doprovází povedené animace. Pokud máte Android, naleznete sluchátka mezi Bluetooth zařízeními, párování je otázkou pár vteřin.

Dále nabídnou prostorový zvuk s dynamickým snímáním polohy hlavy, avšak chybí jim ANC a bohužel také režim průchodnosti. A jaká je kvalita zvukového výstupu? Pokud jste majitelem předchozí generace, můžete očekávat podobné naladění výšek, středů a basů, avšak celkově je kvalita o stupínek výše.

Nothing Ear (stick)


Nothing Ear (stick) možná nepatřím k těm nejlépe hrajícím sluchátkům na trhu, rozhodně však patří k těm nejlepším a nejoriginálnějším peckám. Už samotná nabíjecí krabička připomíná kapsli ze sci-fi filmů. Sluchátka samotná jsou částečně průhledná, wow efekt je tedy zaručen.

Nothing Ear (stick) nabízí obchod MP.cz, kde si můžete sluchátka zakoupit.

Po zvukové stránce patří k nadprůměru, stejně jako dnešní konkurence naráží Nothing na konstrukční limity. Zvuk není tak dynamický, přesto je hezky svěží a basová složka není nijak upozaděna. Výrobce udává výdrž sluchátek až 7 hodin na jedno nabití, přičemž v pouzdru se uchovává energie na dalších 29 hodin. Po sluchátkách od Nothing doporučuji sáhnout všem, pro které je originální vzhled prioritou.

Sony LinkBuds


Hledáte něco opravdu „cool“, ale design sluchátek Nothing není nic pro vás? Tak vás možná zaujme design Sony LinkBuds, vychází z filozofie sluchátek, která mají propouštět okolní zvuk do ucha uživatele, nikoliv se jej snažit potlačit, jak je tomu běžné. Díky unikátní konstrukci, sestavě mikrofonů a algoritmu redukce šumu s využitím umělé inteligence se můžete těšit na opravdu špičkovou kvalitu zvuku. Protistrana vás tak může slyšet v nevídané kvalitě, která se blíží tomu, jako byste opravdu byli fyzicky přítomni ve stejné místnosti jako protistrana.

Sony LinkBuds nabízí obchod MP.cz, kde si můžete sluchátka zakoupit.

Jednou z klíčových disciplín u bezdrátových sluchátek je nepochybně ovládání a s tím spojený (dis)komfort. LinkBuds budete paradoxně ovládat skrze uši, respektive poklepáním před ucho, v němž se sluchátko nachází.

Funguje to překvapivě dobře. Se sluchátky si můžete jít klidně i zaběhat díky zvýšené odolnosti IPX4, což znamená, že je nerozhodí pot ani déšť. Z dalších neméně zajímavých funkcí zmíníme Speak-to-Chat, tedy schopnost automaticky rozpoznat, když promluvíte a pozastavit přehrávání hudby, které se po dokončení konverzace či monologu opět samo spustí.

Huawei FreeBuds Lipstick


Huawei FreeBuds Lipstick zaujmou především dámy. Mají o trochu nižší výdrž než již nedostupná FreeBuds 4, ovšem mnohem originálnější tvar pouzdra a zaujme i sytě rudý odstín samotných sluchátek. Nechybí ani ANC režim, díky kterému si můžete nechat odrušit okolní hluky.

Huawei FreeBuds Lipstick nejsou jen designová sluchátka, hrají totiž více než dobře, díky doprovodné aplikaci pro iOS a Android si navíc kvalitu můžete ještě trochu doladit. Pokud máte rádi výraznou basovou složku, Huawei FreeBuds Lipstick vám ji nabídnou.

Huawei FreeBuds 5


Huawei FreeBuds 5 nesednou po stránce designu každému, ale pokud se vám jejich design zalíbí, určitě jim dejte šanci. Nabídnou podporu AAC, LDAC a SBC, dopřát si můžete i Hi-Res audio, pro které jsou sluchátka certifikována. Skrze sluchátka lze regulovat i hlasitosti, navíc jsou odolná dle certifikace IPX4. Sluchátka se pyšní 11mm měničem a opravdu luxusním zvukovým výstupem.

Huawei FreeBuds 5 nabízí obchod MP.cz, kde si můžete sluchátka zakoupit.

A ANC? Samozřejmě nechybí, na poměry „pecek“ je navíc vcelku slušné. Oceníte i podporu rychlonabíjení, kdy 5 minut v pouzdru zajistí až 2 hodiny poslechu. Huawei uvádí, že celková výdrž baterie může činit až 30 hodin, samozřejmě ve spolupráci s nabíjecím pouzdrem a vypnutým ANC. Sluchátka na jedno nabití zvládnou až 5hodinový poslech, opět s vypnutým ANC, pouzdro tedy sluchátka dobije hned 5×. Naše testy tyto výsledky potvrdily.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze