Návrat po 4 letech? HTC představí vlajkový model zaměřený na AR a VR

aktualizováno
1
Návrat po 4 letech? HTC představí vlajkový model zaměřený na AR a VR
Fotografie: HTC
  • Schopnosti VR a AR mají být plně integrovány do ekosystému Viveverse
  • Práci na telefonu údajně potvrdilo samotné HTC

Aktualizováno 10. 6. 2022

Příchod nového vlajkového telefonu od HTC se zaměřením na virtuální realitu nabírá jasné obrysy. Výrobce skrze Facebook zveřejnil pozvánku, která hlásá, že 28. června dojde k očekávanému odhalení chytrého telefonu s integrací platformy HTC Viveverse. Nadále však nevíme žádné další podrobnosti.

HTC Viveverse

Původní informace ze 3. 3. 2022

HTC patřilo ještě před 10 lety mezi největší světové výrobce mobilních telefonů, avšak posléze nedokázalo čelit nástupu čínské konkurence a v podstatě se zcela vytratilo. Důkazem budiž fakt, že poslední vlajková loď HTC U12+ byla představena již v roce 2018, tedy před 4 lety. Od té doby jsme mohli zaznamenat jen několik málo modelů v nižší a střední třídě. V případě českého trhu šlo třeba o Desire 21 Pro 5G.

Se zajímavou informací v této souvislosti přišel digitimes.com s odvoláním na asijsko-pacifického GM Charlese Huanga, který má na starosti HTC Vive. Ten naznačil, že by HTC mělo v příštím měsíci odhalit novou vlajkovou loď s Androidem, která by měla vynikat opravdu nevídanou a hlubokou integrací AR a VR do systému Viveverse. Zatímco telefony HTC již tolik nejdou, ve světe rozšířené a virtuální reality patří HTC ke špičce. Bude tak zajímavé sledovat, jak novinku HTC pojme.