Nástupce Galaxy Foldu má být prvním telefonem s kamerkou integrovanou pod displejem

aktualizováno
23
Nástupce Galaxy Foldu má být prvním telefonem s kamerkou integrovanou pod displejem
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Uvnitř najdeme Snapdragon 865
  • Chytré pero S Pen bude pravděpodobně integrováno přímo do těla zařízení
  • Povrch displeje má být ze skla, na rozdíl od plastového povrchu u současného Foldu

Aktualizováno 18. 2. 2020

Regulérní nástupce Galaxy Foldu (nikoliv ohebného véčka Galaxy Z Flip) s kódovým označením „Champ“ by měl podle informací Maxe Weinbacha obdržet kamerku integrovanou přímo pod displej. Obrazovka by navíc nově měla disponovat zvětšenou 7,7" uhlopříčkou. K představení by mělo dojít v červenci letošního roku. V tuto dobu by údajně měla být představena i řada Note20.

Původní informace z 25. 1. 2020

Zatímco jsme zásobováni zprávami o ohebném véčku od Samsungu, které bude představeno společně s řadou Galaxy S20, pracuje jihokorejský výrobce také na regulérním nástupci Samsungu Galaxy Fold.

Ten má podle informací Maxe Weibacha obdržet stejný „čtvercový“ displej (pravděpodobně s poměrem stran 3:4), tentokrát však o velikosti rovných osm palců. Novinkou bude také ultratenký skleněný povrch obrazovky, na rozdíl od plastového u současného Galaxy Foldu, který nás však mile překvapil svou odolností. Další podstatnou inovací má být podpora chytrého pera S Pen, jež bude pravděpodobně integrované přímo v těle zařízení a společně s velkou uhlopříčkou dává využití smysl.

Z dalších změn stojí za zmínku 108Mpx fotoaparát, kterým by měl disponovat také některý z telefonů Galaxy S20, nebo Snapdragon 865 s podporou 5G sítí. Jestli bude novinka dražší, nebo naopak levnější než původní Galaxy Fold, zatím není jasné.

Diskuze ke článku
Bob
No hurá, ať už je to tady. Těch průstřelů a výřezů, co jen kazí vzhled telefonů, jsem už přejeden. Věřím, že takový nástupce S20ky už bude také s kamerkou pod displejem. To je do budoucna asi jediné vylepšení, které mě zajímá. Jinak, o co více se všichni snaží schovat přední kameru, tak o to více jich přibývá zezadu XD Mě se ty dnešní obludy přestávají pomalu líbit.
G
To je presne to, na čo som čakal. Ak to bude pravda, idem do toho.
Od: Carda®
Kdyby měl display 16:9 tak si ho koupím.
Petr
pokud bude i přední display líp vyřešený tak je to moje jasná volba

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze