Skládá hold Nokiím. Začínáme testovat HMD Skyline

7
Skládá hold Nokiím. Začínáme testovat HMD Skyline
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Kovové tělo působí velmi precizním dojmem
  • Na první pohled upoutá hranatý tvar konstrukce
  • V prodejním balení se nenachází nabíječka
  • Na českém trhu novinku pořídíte za zhruba 13,5 tisíce korun

Letošní rok je pro HMD naprosto klíčový. Výrobce se rozhodl, že po letech využívání značky Nokia je čas vyrazit na trh pod vlastní značkou. Mezi první modely s logem HMD patří i Skyline, který právě dorazil do naší redakce, kde ho začínáme testovat.

HMD Skyline

V souvislosti s touto změnou lze říci, že HMD vzdává pomyslný hold Nokiím, protože design modelu Skyline je jimi jednoznačně inspirován. Ať už vám připomíná první Lumie nebo Nokii N9, která přinesla ikonický hranatý vzhled se zaobleným sklíčkem displeje, v obou případech se nostalgie nezapře.

Začněme tradičně s prodejním balením, které může na první pohled naznačovat, že mobil bude růžový. V našem případě je to však klam – Skyline sice existuje v růžové variantě, ale my testujeme klasickou černou verzi. V krabičce kromě telefonu najdete jen manuály a propojovací kabel s USB-C konektorem na obou stranách. Bohužel chybí pouzdro i nabíjecí adaptér.

Design HMD Skyline jsme už zmínili. Možná si na něj budete muset chvíli zvykat. Vyvolává trochu retro emoce kvůli inspiraci dávnými Nokiemi a působí, jako by už byl z výroby zasazen do pouzdra. Zatímco horní a spodní část jsou přísně hranaté, boky jsou zaoblené pro pohodlnější držení. Výsledkem je originální vzhled, který mezi dnešními telefony jen tak nezapadne.

HMD Skyline

Novinka míří do vyšší střední třídy a zdá se, že má na to, aby v této kategorii obstála. Nabízí 6,55" OLED displej se 144Hz obnovovací frekvencí, výkonný procesor Snapdragon 7s Gen 2 a trojitý fotoaparát na zadní straně, včetně teleobjektivu. Nechybí ani podpora bezdrátového nabíjení. Cena na českém trhu se aktuálně pohybuje kolem 13,5 tisíce korun.

Pokud máte jakékoliv dotazy ohledně nového HMD Skyline, neváhejte nám je napsat do diskuze pod tímto článkem.

HMD Skyline 256 GB

Rozměry159,8 × 75,7 × 8,9 mm, 209,5 g
DisplejOLED, 6,5" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát108 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px
ProcesorQualcomm Snapdragon 7s Gen2,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GB, microSDXC
Akumulátor4 600 mAh
Diskuze ke článku
Daniel Moricky
Daniel Moricky
Zdravím, telefon je postavený tak aby uživatel zvládl základní opravy sám, což je jistě zajímavé, ale dostupnost náhradních dílů, aby se dostálo servisovatelnosti, je již horší. Můžete konkrétně uvést, kde se dají náhradní díly sehnat? Na proklamovaném iFixit.com se všechny položky ukazují jako "out of stock", což zcela potírá jeho hlavní myšlenku.
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
Naposledy upraveno: 19. 9. 16:18
Neřežou ty ostré hrany do dlaně?
Nevytváří zaoblený displej odlesky? Měl jsem zaoblený displej a teď mám rovný a je to mnohem lepší. Bez odlesků.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze