Nabití poloviny baterie za 5 minut? Huawei láká zajímavým videem

2
Nabití poloviny baterie za 5 minut? Huawei láká zajímavým videem
  • Velmi svižné nabíjení možná vyvíjí čínský Huawei
  • Mimo telefon nabíjená baterie by polovinu ze své kapacity mohla získat za 5 minut

Vývojová část Huawei Watt Lab láká na rychlonabíjení příští generace. To by mohlo dodat 48 % kapacity 3 000mAh baterie za pouhých 5 minut. Vše můžete vidět na videu přiloženém níže, podstatná část začíná přibližně v čase 0:50. Za povšimnutí stojí, že baterie vypadá poněkud odlišně od těch dnešních. Na svém těle má mnohem více konektorů a nabíjení probíhá rozděleně na více sektorů celého akumulátoru.

Za povšimnutí dále stojí, že velmi rychlé nabíjení probíhá externě, takže je baterii nutné vyjmout ze zařízení. To je dnes de facto nemyslitelné, neboť většina chytrých telefonů má uživatelsky nevyměnitelná akumulátor. Nejde však o nic překvapivého, video bylo prvně vydané již v roce 2015, kdy byly vyměnitelné baterie ještě poměrně obvyklé. Důvod opětovného vydání ze strany Huawei je překvapivý. Je možné, že výrobce něco chystá na blížícím se veletrhu MWC 2018. Budeme se muset prozatím nechat překvapit.

Zdroj: gsmarena.com, computerworld.com

Diskuze ke článku
Michal
Dovedu si představit že bude akumulátor chlazený nějakým ventilátorem v nabíječce, video jsem neviděl, jsem na mobilních datech, ale myslím si že s životností to nic hezkého neudělá. Standardně mám vypnuté rychlé nabíjení i v telefonu a notebooku. Zapínám jej jen když je to opravdu potřeba a není čas. Baterie ve starém Dellu e6420 je i po 6 letech opotrebována cca z 30 procent. Vydrží stále cca 3,5h běžného provozu. Z původních 5h. A opravdu neřeším jestli zapnu notebook na baterii nebo ze sítě, prostě dle potřeby. V telefonu jsem nezkoušel ničím měřit stav baterie.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze