Nabíjení Apple Pencil u nového iPadu bude vyžadovat speciální adaptér

Nabíjení Apple Pencil u nového iPadu bude vyžadovat speciální adaptér
Fotografie: Apple
  • Nový iPad podporuje stále jen Apple Pencil první generace
  • Ten se však nabíjí skrze Lightning, nutná je tak redukce

Inovace základního iPadu, která přinesla také nemalé zdražení, stojí za pozornost nejen kvůli modernizovanému designu či přesunutí Touch ID na bok, ale také kvůli nasazení praktického USB-C. Právě s konektorem se však pojí rovněž jeden menší problém, jelikož 10. generace iPadu není kompatibilní s druhou generací Apple Pencil.

V praxi to tak znamená, že nabíjení první generace Apple Pencil s Lightning konektorem bude vyžadovat speciální redukci, která se zapojí do USB-C v iPadu, vytvoří se tak improvizovaný Lightning konektor pro zasunutí Apple Pencil. Adaptér poměrně malých rozměrů se prodává v oficiálním Apple e-shopu za 290 korun a už nyní je jasné, že se bude jednat o součástku, která se snadno ztratí.

Nový iPad je dostupný ve čtyřech barevných variantách

Menší útěchou je, že pokud si (jak zaznamenali redaktoři 9to5mac.com) nově zakoupíte Apple Pencil první generace, obdržíte v balení nově rovnou dva adaptéry (Lightning–Lightning a USB-C–Lightning), elegantnějším řešením by však stejně bylo, pokud by nový iPad podporoval rovnou Apple Pencil druhé generace. Nakupovat můžete například u Mobil Pohotovosti.

Apple iPad (2022) 256GB Cellular

Rozměry248,6 × 179,5 × 7 mm, 481 g
DisplejTFT IPS, 10,9" (2 360 × 1 640 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorApple A14 Bionic,
Paměťúložiště: 256 GBne
Akumulátor? mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze