Realme 8 (Pro) 5G se blíží. Novinky postupně odhaluje na Instagramu

2× aktualizováno
Realme 8 (Pro) 5G se blíží. Novinky postupně odhaluje na Instagramu
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Novinky by doplnily novou řadu Realme 8
  • Osazeny budou procesory od MediaTeku
  • Samozřejmostí bude Android 11

Aktualizováno 15. 4. 2021

Thajské zastoupení Realme na Instagramu láká na modelovou řadu Realme 8 (Pro) 5G. Zaměřuje se však prozatím na základní variantu. Ta by měla například nabídnout IPS panel s 90 Hz a procesor Dimensity 700 s podporou 5G.

Dále se dozvídáme, že hmotnost telefonu bude 185 gramů a tloušťka se zastaví na 8,5 milimetrech, což jsou vcelku standardní hodnoty. K představení by mělo příští týden, a to 21. a 22. dubna.

Aktualizováno 13. 4. 2021

5G varianty nové řady Realme 8 by dle informací realmecentral.com měly dorazit ještě během dubna. Zmiňuje se 21. či 22. duben. V tyto dny má dojít k představení pro Thajsko, respektive Indii. Oproti minulé generaci by měly dorazit verze Realme 8 5G a Realme 8 Pro 5G, které se mají lišit například procesorem. První jmenovaná varianta si vystačí s Dimensity 700, varianta Pro nabídne výkonnější Dimensity 800U.

Původní informace z 11. 4. 2021

Realme v tomto týdnu na český trh uvedlo Realme 8 a Realme 8 Pro. Ani model s přídomkem Pro však výbavou nijak neoslnil, a to zejména proto, že oproti staršímu Realme 7 Pro nepřináší vyjma fotoaparátu s vyšším rozlišením žádné inovace. Geekbench však nyní prozradil, že Realme chystá ještě variantu s podporou 5G. Nejnovější mobilní sítě totiž dvěma výše jmenovaným modelům chybí.

Realme 8 5G by přímo navázalo na loňské Realme 7 5G, přičemž z výpisu benchmarku překvapí, že by mělo nabízet procesor Dimensity 700U, zatímco loňský model využíval výkonnější Dimensity 800U. Je tak ještě možné, že konkrétní typ procesoru se pozmění. Naopak s 8GB RAM a nejnovějším Androidem 11 panuje spokojenost. Další informace prozradila certifikace u FCC, díky čemuž známe baterii s kapacitou 5 000 mAh, umístění čtečky otisků prstů na pravém boku nebo přítomnost NFC.

Realme 8 5G

Více informací o Realme 8 5G v tuto chvíli není známo, ale předpokládá se, že by představení mělo proběhnout v dohledné době.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze