Na exkurzi v Seiko Advance aneb kde vznikl barevný odstín Midnight Green pro iPhony 11

6
Na exkurzi v Seiko Advance aneb kde vznikl barevný odstín Midnight Green pro iPhony 11
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Společnost Seiko Advance dodává všechny barevné odstíny pro iPhone 11 Pro (Max)
  • Spolupráce mezi Applem a Seiko Advance započala v roce 2011

Tim Cook si v průběhu posledního měsíce letošního roku udělal několikadenní pracovní výlet do Japonska, kde navštívil také jednoho z dodavatelů, který je zodpovědný za dodávání barevných inkoustů. Japonská společnost Seiko Advance, kde byl Cook na exkurzi, totiž stojí za novým podařeným odstínem Midnight Green.

V rozhovoru pro Nikkei se rozpovídal o tom, jak důležitou roli hraje pro Apple Seiko Advance – společnost, jejíž historie sahá až do roku 1950, kdy skromně začala s výrobou klasických barev.

V Applu jsou na zelený odstín Midnight Green patřičně hrdí a Cook prohlásil, že tohoto úspěchu bylo dosaženo pouze díky řemeslnému přístupu zaměstnanců Seiko Advance. Japonská společnost navíc nejenže stojí za „půlnočně zeleným“ barevným odstínem, ale rovněž smýšlí zeleně. Výroba zeleného inkoustu se obvykle neobejde bez škodlivých látek, například halogenů. Japonská společnost ovšem vyvinula způsob, jak dosáhnout velmi vysoké barevné přesnosti, aniž by měla výroba inkoustu negativní dopad na životní prostředí. Pochválil také plány Seiko Advance přejít na obnovitelnou solární a větrnou energii v roce 2020.

iPhone Seiko Advance

Pro novou generaci iPhonů typická Midnight Green navíc není jedinou barvou, o jejíž výrobu se Seiko Advance stará. Stojí také za odstínem Gold, Space Gray i Silver. „Jsme jediným dodavatelem barev pro iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max,“ dodává obchodní ředitel Yuikonori Kabe, zatímco pro základní iPhone 11 vyrábí barvy hned několik dodavatelů.

Tim Cook v podrobném rozhovoru rovněž uvedl, že Seiko Advance jsou podle jeho názoru nejlepší na světě ve svém oboru. Japonská společnost zaměstnává 160 lidí a je si vědoma, že za možností spolupracovat s Applem stojí práce odvedená na profesionální úrovni. Slibná spolupráce započala v roce 2011, tedy v roce, kdy zemřel Steve Jobs.

Diskuze ke článku
Mirda
Opravte si midnight blue na midnight green
Mobile
Tim na to čumí jako husa do flašky a říká si:"sakra co to je a proč mě sem vlastně poslali".
Filip
Ono to bolo trošku inak, niekto od Apple narazil na starucku Xperiu Z5 v zelenej farbe a na drzovku to okopíroval. 🤔
rrr
Kdo by si dobrovolne koupil tak hnusnou barvu!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze