Muž, který propadl ledem, se zachránil díky Apple Watch

6
Muž, který propadl ledem, se zachránil díky Apple Watch
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Díky nim si přivolal pomoc
  • Doplňkové funkce zrychlily jeho lokalizaci

O životech, které pomohly zachránit chytré hodinky od Applu, už se toho napsalo více než dost. Obvykle se jedná o včasnou detekci srdeční arytmie u jinak zdravých lidí, časté jsou i případy detekce pádu a následného přivolání pomoci. Poslední případ ze New Hampshire v USA má však mnohem dramatičtější scénář.

William Rogers ze Somersworthu je podle místní televize WMUR zkušený bruslař a instruktor tohoto sportu, ani to však nezabránilo tomu, aby se pod ním probořil led. Ten se ve snaze muže vylézt ven neustále lámal a on navíc nebyl schopný dosáhnout na telefon.

I ve zdánlivě bezvýchodné situaci však William zachoval chladnou hlavu a požádal Siri v hodinkách, aby vytočila 911. Tím zároveň aktivoval funkci Emergency SOS. Ta kromě spojení s dispečinkem odesílá i polohu volajícího, informaci, zda došlo k pádu a třeba i záznam srdeční akce, pokud vykazuje nestandardní rysy.

Díky tomu a také s kouskem štěstí dorazili hasiči na místo už za pět minut. Podle jejich vyjádření by jinak muže čekala do deseti minut jistá smrt.

Diskuze ke článku
Henrich Tischler
Henrich Tischler
...zachoval chladnou hlavu. :o)
Martin (Superhuman)
Martin (Superhuman)
Bez toho Applu kde bychom byly 😂
Jaroslav Krupica
Jaroslav Krupica
To je ale blbost, to si fakt nechtěla říct. Pokud to nepodporuje banka u který máš kartu, tak je to stejný jako u Applu. Tady to poměřování Šulínů fakt nefunguje.
Jaroslav Krupica
Jaroslav Krupica
Naposledy upraveno: 11. 3. 2021 09:33
Hlavně důležité zmínit, což v tomhle článku nebylo, že se jedná o hodinky s radiovým modulem. S hodinkama, který se prodávají tady v Český republice, byste se tak dovolali maximálně vodníkovi v tom rybníce. Sere mě Apple, že je hamižnej a chce po operátorech nekřesťanský peníze za software, který nezbytný proto, aby Apple Watch tu fungovalo v CZ s modulem to znamená se simkou! To sem nikdo z redaktorů mobilních serveru nenapíše, neb mají stále hlavu nacpanou do rite Applu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze