Motorola Norman: chytré Q konečně i pro Evropu

Maďarský server Terminal.hu zveřejnil první fotografie chystaného chytrého telefonu americké Motoroly. Telefon s kódovým označením Norman vychází z již prodávaného modelu Q, podporovat však bude i sítě 3.generace UMTS včetně videohovorů.

Motorola Q zatím existuje pouze ve verzi pro americké sítě CDMA. Evropská novinka naproti tomu bude podporovat sítě UMTS a jak naznačuje kamerka nad displejem, nebudou jí cizí ani videohovory. Hlavní fotoaparát na zadní straně ponese rozlišení 2 Mpx. Nový smartphone bude vybaven operačním systémem Windows Mobile, pravděpodobně v nejnovější, teprve připravované, verzi s kódovým označením Crossbow (více zde//).


Motorola Norman: model "Q" pro Evropu

Podrobnosti o výbavě bohužel prozatím nejsou známy. Předpokládáme však, že bude podobná jako v případě Motoroly Q (více zde). Ta je tenká pouze 11,5 milimetru a stala se tak nejtenčím zařízením s QWERTY klávesnicí na světě. Její displej má rozlišení 320 x 240 bodů a zobrazí 65 tisíc barev. Motorola zřejmě k původní výbavě přidá Wi-FI a HSDPA, aby mohlo nové zařízení konkurovat chytrým telefonům Samsungu, konkrétně jeho modelu i600 (podrobnosti zde).


Motorola Norman: model "Q" pro Evropu

Na fotografiích je patrné logo Vodafone. Telefony již polepené znaky konkrétního operátora jsou většinou poslední prototypy, určené pro testování v dané síti. To by mohlo naznačovat brzké oficiální představení nové Motoroly i pro Evropu. O případných dalších podrobnostech vás samozřejmě budeme informovat.


Motorola Norman: model "Q" pro Evropu

Zdroj: Terminal.hu

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze