Motorola Moto Watch 100 dávají sbohem Wear OS a lákají na dlouhou výdrž

1
Motorola Moto Watch 100 dávají sbohem Wear OS a lákají na dlouhou výdrž
Fotografie: Motorola
  • Nové kruhové hodinky jsou vybaveny 1,3" LCD displejem
  • Výdrž se může vyšplhat až ke 14 dnům
  • Disponují 26 sportovními režimy a odolností do 5 ATM

Očekávané chytré hodinky Motorola Moto Watch 100 byly výrobcem oficiálně představeny skrze webové stránky. Jedná se o sportovněji založený model s kruhovým tvarem. V jeho případě se můžete těšit na 1,3palcovou úhlopříčku, avšak jde pouze o LCD panel, což je tak trochu proti aktuálnímu trendu mezi chytrými hodinkami. Paradoxně výrobce zmiňuje i podporu Always-On spjatého jen s OLED displeji. Uvidíme, jak se s tím Motorola popasovala.

Motorola Moto Watch 100

Velikostně se jedná o 42mm hodinky, přičemž celkové rozměry činí 42 × 46 × 11,9 milimetrů. Hmotnost se zastavila těsně pod hranicí 46 gramů. Tělo je hliníkové a můžete si vybrat mezi barvami Glacier Silver a Phantom Black.

Motorola se rozhodla zásadně změnit směr a dala sbohem Wear OS. Namísto něj vsadila na proprietární systém Moto OS. Ten bude kompatibilní s Androidem a iOS, přičemž aplikace pro iOS bude vydána v průběhu prosince 2021. Otázkou zůstává, jak schopný systém bude. Na druhou stranu se výrazně prodlouží výdrž, Motorola slibuje až 14 dnů na jedno nabití.

Motorola Moto Watch 100

Nové hodinky zvládají až 26 sportovních režimů, mezi kterými nechybí díky odolnosti do 5 ATM také plavání. S hodinkami tak můžete plavat, ale rozhodně se s nimi nesmí potápět. Nejen při aktivitách vám hodinky změří srdeční tep či okysličení krve. Dostalo se též na GPS, GLONASS a BeiDou, samotné propojení pak probíhá přes Bluetooth 5.0.

Motorola Moto Watch 100

Hodinky si je možné již předobjednat, a to v přepočtu za zhruba 2,5 tisíce korun. Otázka samozřejmě visí nad dostupností, v tuto chvíli je prodej plánován jen v USA.

Technické parametry Motorola Moto Watch 100

Kompletní specifikace
Konstrukce42,8 × 42,8 × 11,7 mm, 52 g, odolnost: ano
Pásek?, vyměnitelný: ano (20 mm), zapínání: ?
DisplejTFT IPS, 1,3" (360 × 360 px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor355 mAh, nabíjení: ?, doba nabíjení: 1:00 hodin
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
Kafvv Rfbsgd
Kafvv Rfbsgd
,,Paradoxně výrobce zmiňuje i podporu Always-On spjatého jen s OLED displeji."
Ale s oled displejmi ste si to ,,spjali" iba vy! Este raz... Nokia mala vacsinu telefonov Lumia ktore podporovali allways on rezim prave s LCD displejmi! Ano, v pripade LCD sa zabezpecila nizsia spotreba nizsim jasom, kedze musel byt podsvieteny cely displej. Ale rozhodne to nie je domena Oledu.
Mimochodom LG G7 malo tusim taku ficuru, ze pri allways on nesvietil cely rad diod podsvecujucich displej. Iba v strede. Takto tiez setrili energiu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze