Montblanc Summit s Android Wear 2.0: chytré a luxusní hodinky

2

Segment s chytrými hodinkami v poslední době lehce stagnuje. Pomoci by mu mohly hned dvě věci. Aktuální příchod nové verze operačního systému Android Wear 2.0 a nástup luxusních modelů. První vlaštovkou jsou nové smartwatch Montblanc Summit, které se pyšní klasickým vzhledem, hodnotnými materiály či kruhovým AMOLED displejem.

Montblanc Summit

Luxusní značka Montblanck dnes představila chytré hodinky nazvané Summit. Ty sázejí na klasický vzhled, který u někoho může evokovat dnes až populární retro vlnu. Jinými slovy se na první pohled jedná o důstojně vypadající hodinky. Samozřejmostí je použití špičkových materiálů pro jejich výrobu, mezi které patří nerezová ocel a titan. Lákadlem pak jistě bude také 1,39palcový AMOLED displej s rozlišením 400 × 400 pixelů, který je krytý mírně zakřiveným safírovým sklíčkem. To zaručí dostatečnou odolnost vůči poškrábání. Doplňme ještě, že se dostalo i na senzor, který automaticky reguluje jas displeje dle okolního světla.

TIP! TAG Heuer Connected Modular 45 oficiálně: přizpůsobitelný luxus

Montblanc Summit

Pásek hodinek si budete moci zvolit ze čtyř různých variant materiálů a jeho šíře činí 46 milimetrů. Stylový vzhled hodinkám dodává i korunka po straně zařízení, která pochází z kolekce 1858. Kromě odolného displeje potěší i certifikace IP68. Hodinky tudíž odolají prachu a vodě.

Ve výbavě figuruje procesor Snapdragon 2100, 512MB operační paměť a 4GB interní úložiště. Na těle hodinek lze najít mikrofon pro hlasové příkazy či senzor srdeční frekvence. Vhod přijde i barometr, který dokáže změřit nadmořskou výšku. Sportovní nadšence jistě nadchne tříměsíční Premium předplatné u služby Runtastic. Z další výbavy jmenujme Bluetooth, Wi-Fi nebo elektronický kompas.

Montblanc Summit se k prvním zákazníkům dostanou během května 2017. Dostupnost bude samozřejmě omezena na oficiální internetový obchod či butiky Montblanc. Cena hodinek bude 890 dolarů, což je v přepočtu přibližně 27 tisíc korun s daní.

Technické parametry Montblanc Summit

Kompletní specifikace
Konstrukce? × 50 × 15,2 mm, ? g, odolnost: ?
Pásekkožený, vyměnitelný: ano (46 mm), zapínání: motýlová spona
DisplejAMOLED, 1,39" (400 × 400 px), tvar: kruhový
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.2, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, mobilní sítě: ne, NFC: ne
ChipsetQualcomm Snapdragon Wear 2100,
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor300 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Dostupnostkvěten 2017, 27 000 Kč

Zdroje: prnewswire.com, fonearena.com, press.montblanc.com

Diskuze ke článku
Jirka.S
Prosím spíše o informace nám méně bohatšim k hodinkám a to LG watch sport a Huawai sport. Ne, tyto jsou krásné ale cena mimo, a stejně kdo si zakládá na hodinkách jako doplňku který člověka reprezentuje tak si nekoupí smartwatch.. OT: nějaké nové informace o prodeji LG watch sport v Evropě potažmo v ČR nejsou?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze