Mobilní Rozhlas ve spolupráci se samosprávami spustil funkci Dotazy ke koronaviru

Mobilní Rozhlas ve spolupráci se samosprávami spustil funkci Dotazy ke koronaviru
Fotografie: Neogenia
  • Funkce má řešit akutní problémy spojené s koronavirovou epidemií a umožní pokládat praktické dotazy vedení města či obce
  • Přímo v profilu zapojené samosprávy na webu muj.mobilnirozhlas.cz nebo v rámci mobilní aplikace mohou občané pokládat dotazy související s aktuální situací, které poté pověřené osoby zodpovídají
  • Radnice už takto zodpověděly stovky dotazů

Pilotním městem, které kartu Dotazy ke koronaviru spustilo, je Most. Během několika dnů zvládlo vedení města odpovědět na desítky dotazů od občanů, kteří si například nevědí rady s příznaky či potřebují vědět, na kterou nemocnici se v případě podezření na onemocnění obrátit. V dalších dnech Dotazy spustila další města a obce, mezi které patří například Praha 15 či Karlštejn. Samosprávy, které využívají Mobilní Rozhlas, mohou novou sekci dotazů jednoduše přidat na svůj profil a částečně tak pomoci specializovaným linkám, které jsou pro tyto účely spuštěny a občas bývají nedostupné.


Dotazy od občanů se v drtivé většině případů týkají především praktických věcí, jako je distribuce dezinfekcí či roušek. Velký zájem je rovněž o vysvětlení aktuálních vládních nařízení. Za místní samosprávu na dotazy odpovídají pověřené osoby, jako například starosta, tiskový mluvčí nebo ředitel městské policie. V momentě, kdy je dotaz zodpovězen, se v profilu tázajícího objeví notifikace o vyřízení. Občané tak mají veškerý místní informační servis, který v současné koronavirové krizi potřebují.

Mobilní Rozhlas

Když jsme nabídli licenci na Mobilní Rozhlas zdarma, tak jsme zaznamenali obrovský nárůst v počtu žádostí o zapojení do platformy. Přemýšleli jsme, jak bychom v současné situaci mohli ještě více pomoci. Proto jsme spustili sekci Dotazy ke koronaviru a spolu s tím nabízíme další důležité informace, které se epidemie týkají. Občané se mohou pomocí údajů na webu Mobilního Rozhlasu dozvědět o aktuálních počtech nakažených v kraji nebo o tom, jaké kroky podniknout v případě příznaků onemocnění koronavirem,“ uvádí Ondřej Švrček, zakladatel platformy Mobilní Rozhlas.

Mobilní Rozhlas

Platforma Mobilní Rozhlas v současné době poskytuje všem nezapojeným českým obcím a městům chytrý systém pro krizovou komunikaci zdarma. K dnešnímu dni je do ekosystému zapojeno více než 800 měst a více než 400 tisíc obyvatel. Aplikace Mobilní Rozhlas / Zlepšeme Česko je zdarma dostupná v obchodech GooglePlay a AppStore, stáhnout ji můžete prostřednictvím odkazů níže.

Stáhnout Mobilní rozhlas

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze