Mobilní data můžete nově šetřit s aplikací Datally od Googlu

1
Mobilní data můžete nově šetřit s aplikací Datally od Googlu
  • Google vydal novou aplikaci, pomocí které můžete mít dohled na vašimi daty
  • Bonusem je pak přehled bezplatných Wi-Fi ve vašem okolí

Dnešní moderní chytré telefony jsou bez internetu sotva poloviční, a tak si většina uživatelů platí větší či menší datový balíček. Ten však často nestačí a uživatelé se dostávají do svízelných situací. Vývojáři aplikací toto moc neřeší a dnes nejpoužívanější aplikace jsou datově mnohdy velice náročné. Toho si je vědom rovněž samotný Google, který připravil aplikaci zvanou Datally. Ta přináší přehledný náhled na spotřebu vašich dat. Na hlavní obrazovce vidíte aktuální spotřebu za uvedený časový interval. Dále si můžete nechat zobrazit spotřebu dat například jen za poslední den či uplynulou hodinu.

Datally

Vhod přijde i podrobný výpis všech aplikací, přičemž u každé uvidíte spotřebu dat. Snadno tak odhalíte, která aplikace například spotřebovává nejvíce dat na pozadí. Nastavit si můžete speciální úspornou funkci Data Saver. Ta může hlídat data všeobecně, nebo jen u vámi zvolených aplikací. Pomocí malé ikonky uvidíte, kolik aplikace spotřebovává dat v reálném čase. Poslední šikovnou funkcí je seznam nejbližších Wi-Fi, které jsou bez poplatku. Google aplikaci Datally vydal pro Android po měsíčním testování na Filipínách. Tamní uživatelé dle statistik Googlu ušetřili v průměru 30 % dat.

Stáhnout Datally

Google Play (zdarma)

Zdroj: blog.googl

Diskuze ke článku
mato
A na to treba Google novú appku? A až v roku 2017? Napríklad BlackBerry má detailný prehľad spotrebovaných dát vstavaný v OS a to už pekných pár rokov.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze