mobilenet.cz před 5 lety: tablet se dvěma displeji a Vivaz s Androidem

3

Server mobilenet.cz byl spuštěn již v roce 2005 a od té doby nám uplynulo už více než deset let. Rozhodli jsme se proto v našem seriálu zavzpomínat, co se dělo před několika lety v mobilním světě, případně přímo u nás na mobilenet.cz. Každých čtrnáct dní se ohlédneme o pět let zpět. V dnešním díle se tedy nacházíme v druhé polovině dubna 2011.

V 56. díle našeho seriálu mobilenet.cz před pěti lety se dostáváme do posledních dvou týdnů dubna roku 2011. Na následujících řádcích si v krátkosti připomene, co významného se tehdy dělo v mobilním světě a u nás na serveru. Mnohdy to je opravdu hodně zajímavé vzpomínání a rovněž důkaz toho, jak dynamické odvětví mobilních telekomunikací je.

Prohnutě a s Androidem

Před pěti lety se mezi operačními systémy měnily pořádky. Loučil se s námi Symbian a mohutný nástup zaznamenával Android. Příkladem může být i portfólio Sony Ericssonu, ve kterém se objevila novinka Xperia neo. Ta svým designem připomínala starší model Vivaz, avšak uvnitř byly novější komponenty a především systém Android 2.3 Gingerbread. V naší tehdejší recenzi jsme si pochvalovali graficky zdařilé a velmi dobře optimalizované prostředí. Líbil se nám též HDMI konektor nebo výsledky fotoaparátu. Naopak displej si nás sice získal čitelností na slunci, ale kladné body záhy poztrácel za horší pozorovací úhly.


Sony Ericsson Xperia neo

Tablet se dvěma displeji

Z dnešního úhlu pohledu by možná nešlo o nic až tak neobvyklého, ale před pěti lety si svou tabletovou prvotinou Sony zajistilo pozornost. Tehdy jsme novinku znali jako Sony S2, avšak později došlo k oficiálnímu názvu Sony Tablet P. V zavřeném stavu byste vůbec nehádali, že šlo o tablet. Zařízení připomínalo spíše větší pouzdro na brýle. Po otevření se před vámi rozzářily dva poměrně velké displeje, na kterých se vyjímal operační systém Android 3.0 Honeycomb. Oba displeje navíc spolupracovaly. Ve výsledku zajímavý koncept však trpěl zásadním prostorem, který oba displeje rozděloval.

Sony Tablet P (Sony S2)

Umíráček komunikátorů

V dubnu 2011 jsme pro vás také připravili recenzi na legendární Nokii E7. Šlo v podstatě o poslední zástupkyni svého rodu. Sestra multimediální Nokie N8 nabídla větší displej a především velmi pohodlnou klávesnici, která se odkryla vysunutím horní části telefonu do strany. Konstrukční zpracování bylo vysoce kvalitní a E7 snesla ta nejpřísnější měřítka. Výbava byla na svou dobu velice slušná a vše obstarávala poslední generace systému Symbian. Kaňkou na kráse byl ale například fotoaparát, který postrádal automatické ostření.

Nokia E7

Král dorazil

Tématem číslo 1 však v dubnu byl příchod herního krále, kterým nemohl být nikdo jiný, než Sony Ericsson Xperia PLAY. Všichni herní fanoušci jej očekávali, neboť šlo nejen o herní mobil s ovladače z Playstationu, ale také špičkově vybavený smartphone. Den D nadešel 27. dubna 2011 a kdo si chtěl pořídit svým způsobem unikátní smartphone, musel sáhnout pro bezmála 14 000 Kč.

Sony Ericsson Xperia PLAY
Diskuze ke článku
iOSHater/AndroidHater
Nokia E7 byla prostě nejlepší...
Feny
Ha, Xperii Neo stále používám, ke vší spokojenosti :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze