mobilenet.cz před 5 lety: Porsche v redakci a sněhobílá Nokia

1
mobilenet.cz před 5 lety: Porsche v redakci a sněhobílá Nokia

Server mobilenet.cz byl spuštěn již v roce 2005 a od té doby nám uplynulo už více než jedenáct let. Rozhodli jsme se proto v našem seriálu zavzpomínat, co se dělo před několika lety v mobilním světě, případně přímo u nás na mobilenet.cz. Každých čtrnáct dní se ohlédneme o pět let zpět. V dnešním díle se tedy nacházíme na přelomu prosince 2011 a ledna 2012.

V 73. díle našeho seriálu mobilenet.cz před pěti lety se dostáváme na přelom prosince 2011 a ledna 2012. Na následujících řádcích si v krátkosti připomene, co významného se tehdy dělo v mobilním světě a u nás na serveru. Mnohdy to je opravdu hodně zajímavé vzpomínání a rovněž důkaz toho, jak dynamické odvětví mobilních telekomunikací je.

K zimě patří bílá

K zimním měsícům neodmyslitelně patří sníh, kterého se nám však již poslední dobou tolik nedostává. Alespoň výrobci nám již dělají radost a prezentují své telefony také v bílých barvách. Dnes to není nic neobvyklého, před 5 lety byl však bílý telefon vcelku vzácností. Proto jsme tiše obdivovali novou Nokii N9 v bílé verzi, která nám zkraje ledna 2012 dorazila do redakce. Špičkově vybavenému telefonu dodala nová barevná varianta na eleganci a sami můžete posoudit, že šlo o krok správným směrem.


Nokia N9

Poslední Walkman

Sony Ericsson již na přelomu let 2011 a 2012 jen dožíval a redakčními testy procházely poslední modely. Jedním z nich byl i velmi povedený zástupce střední třídy s poměrně netradičním názvem Live With Walkman. Šlo v podstatě o variaci na oblíbené malé Xperie, avšak tento model dostal nepatrně větší displej a byl více zaměřen na hudbu, jak bylo u mnohých Sony Ericssonů dobrým zvykem. Na těle telefonu jste tak našli známé logo a nechyběly ani hudební funkce. Slušná byla také výbava v čele s jednojádrovým procesorem, 512MB RAM či slušným 5megapixelovým fotoaparátem. V recenzi jsme si také pochvalovali rychlý běh prostředí Androidu 2.3 Gingerbread nebo bohatou datovou výbavu.


Sony Ericsson Live with Walkman

Porsche v redakci

Kdepak, před pěti lety jsme se auty ještě nezabývali a žádný server fDrive.cz neexistoval. Nicméně i tak jsme přišli do styku se značkou Porsche, která propůjčovala svůj nezaměnitelný design telefonům BlackBerry. V redakci se nám tak zcela exkluzivně objevil model P'9981. My jsme si tuto nevídanou „ostružinu“ mohli prohlédnout a vyzkoušet a to bychom snad ani nebyli my, abychom se s vámi o vše, co jsme zjistili, nepodělili. A pakliže vás letos překvapila cena u Matu 9 v edici Porsche Design, tak vězte, že před pěti lety byla v případě BlackBerry obdobná a rovněž šplhala ke 40 tisícům korunám.


BlackBerry Porsche Design P’9981

Vrchol systému Bada

Vzpomene si někdo z vás ještě na operační systém Bada? Že ne? Pak si jej připomeňme. Šlo o operační systému jihokorejského Samsungu, který se však velmi podobal Androidu. Prostředí bylo velice blízké a obdobný byl i styl ovládání. Systém navíc přišel v době, kdy měl každý slušnou šanci na úspěch. Bada si proto dokázala získat slušnou pozici i mezi vlajkovými loděmi. Důkazem může být poslední top model v podobě Samsungu Wave 3. Elegantní vzhled, prémiové zpracování, špičkový AMOLED displej či výkonný hardware. U Samsungu bylo zvykem nasadit i kvalitní fotoaparát a Wave 3 tak byl takřka po všech stránkách povedený smartphone. Ostatně se o tom můžete přesvědčit v naší tehdejší recenzi.


Samsung Wave 3
Diskuze ke článku
Bolek
Wave byl super, neskutecna kvalita zpracovani, kovove telo, super displej, rychlost, dobry system. Pak Samsung vydal Badu 2.0 a vse bylo v haji...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze