mobilenet.cz před 5 lety: originál od Motoroly či Windows Phone od ZTE

3
mobilenet.cz před 5 lety: originál od Motoroly či Windows Phone od ZTE
  • Seriál Retro byl prvně doprovázen videopohledy
  • Operační systém Windows Phone vyzkoušelo také čínské ZTE
  • Zajímavý kousek nám do redakce doputoval od Motoroly

V 80. díle našeho seriálu mobilenet.cz před pěti lety se dostáváme do května 2012. Na následujících řádcích si v krátkosti připomene, co významného se tehdy dělo v mobilním světě a u nás na serveru. Mnohdy to je opravdu hodně zajímavé vzpomínání a rovněž důkaz toho, jak dynamické odvětví mobilních telekomunikací je.

MotoLUXe od Motoroly

V záplavě velmi podobných telefonů se před pěti lety snažila Motorola zaujmout modelem Motoluxe se speciálním očkem v levém spodním rohu, které v sobě skrývalo barevnou LED diodu, kterou si uživatel mohl dle svých požadavků přizpůsobit. Výbava dále stála na 4palcovém displeji, jednojádrovém procesoru, 512MB operační paměti nebo Androidu 2.3 Gingerbread. Na druhou stranu byla k dispozici jen velmi skromná interní paměť. Právě hardware jsme v naší recenzi kritizovali, stejně tak kvalitu hlasitého reproduktoru nebo nepříliš přesvědčivé výsledky 8megapixelového fotoaparátu.

Motorola Motoluxe

Seriál Retro se definitivně rozběhl

Náš pravidelný seriál Retro zažíval před pěti let svůj zrod. Ve druhém díle jsme vzpomínání vůbec prvně doplnili také videopohledem, největší pamětníci si možná vzpomenou, že videopohled byl do článku umístěn až dodatečně. A na co jsme tedy vzpomínali? Na legendární Siemens C35i, jeden z nejpopulárnějších telefonů historie, kteří jistě mnozí z vás vlastnili. Od jeho premiéry nám aktuálně uplynulo již bezmála 17 let a možná i to je důvod se za ním ohlédnout. Učinit tak můžete v našem seriálu Retro.

Siemens C35i

Stylová řada L

Před pěti lety představilo jihokorejské LG zbrusu novou řadu chytrých telefonů nazvanou Optimus L. Jedním ze zástupců byl i solidně vybavený Optimus L7, který si v květnu našel cestu také do naší redakce. Čím se nás pokusil zaujmout? Například 4,3palcovým displejem nebo čtyřkovým Androidem. Potěšila nás také pevná a tenká konstrukce či podpora tehdy nového čipu NFC. Naopak rozlišení displeje, postarší hardware či nekvalitní záznam videa jsme museli zkritizovat. Kompletní recenzi si samozřejmě i dnes můžete na mobilenet.cz připomenout.

LG Optimus L7

Windows Phone od ZTE

V roce 2012 se začala poměrně slibně rozjíždět životní kariéra operačního systému Windows Phone od Microsoftu. Mnoho výrobců zkoušelo své štěstí a v zástupu bylo také čínské ZTE. To dle očekávání zkusilo štěstí ve střední třídě se sympatickým modelem Tania. Během našeho testování se nám líbilo nejen konstrukční zpracování, ale třeba i velký displej, velmi svižné prostředí nebo přítomnost hardwarové spouště fotoaparátu. Naopak jsme nadále žehrali nad jistými omezeními zmíněné platformy či nad malou interní pamětí.

ZTE Tania
Diskuze ke článku
dev
Pár let a kolik verzí windows phone už se za tu dobu vystřídalo. V tomhle je Microsoft najlepší. Představovat marné projekty byla vždy jeho disciplína. Slíbit podporu kdo ví kolik let a po roce to zaříznout, čekám co MS dalšího podělá. W10 mobile jsou pohřbené, je třeba snažit se dál.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze