mobilenet.cz před 5 lety: Nexus 7 a chameleon s Androidem

mobilenet.cz před 5 lety: Nexus 7 a chameleon s Androidem
  • Své první chytré hodinky mělo Sony a my jsme model SmartWtach testovali
  • Google představil svůj sedmipalcový tablet Nexus 7
  • Huawei prezentoval nové prostředí Emotion UI

V 82. díle našeho seriálu „mobilenet.cz před pěti lety“ se dostáváme do června 2012. Na následujících řádcích si v krátkosti připomene, co významného se tehdy dělo v mobilním světě i na našem serveru. Mnohdy to je opravdu hodně zajímavé vzpomínání a rovněž důkaz toho, jak dynamické odvětví mobilní telekomunikace je.

Tablet od Googlu

V červnu před pěti lety se na světlo světa dostal vůbec první tablet, který byl začleněný do řady referenčních přístrojů Googlu. Nexusem 7 došlo k zásadnímu oživení segmentu sedmipalcových tabletů. Novinka tehdy lákala na moderní procesor nVidia Tegra 3, 1GB operační paměť nebo až 32GB interní paměť. Samozřejmostí byl nejnovější Android ve své čisté podobě. Vše bylo doprovázeno přívětivou cenou a kvalitním zpracováním.

Google Nexus 7

Chytré hodinky

Nástup chytrých hodinek nás teprve čekal, avšak první vlaštovky s vlastními systémy jsme již v redakci měli. Šlo například o Sony SmartWatch první generace, které jsme na sklonku června testovali. Potěšily nás malými rozměry či poměrně bohatými možnostmi a funkcemi. Sony sice nasadilo OLED displej, avšak venku jsme na něm prakticky nic neviděli. To jednoho naštve. Zavzpomínat si na ně můžete v naší tehdejší recenzi.

Sony SmartWatch

Chameleon s Androidem

Sága levných telefonů s Androidem pod hlavičkou Vodafonu započala již před více než pěti lety. Právě před pěti lety jsme si však v redakci hýčkali druhou generaci. Ta ještě spadala mezi skutečně základní smartphony s nepříliš kvalitním displejem i na svou dobu. Uživatelé se s ním však dostali na internet a mohli instalovat aplikace. Lákadlem modelu 860 Smart II bylo hned několik pestrobarevných výměnných krytů, které jste našli přímo v základním balení.

Vodafone 860 Smart II

Huawei prezentuje své prostředí Emotion UI

Čínský Huawei před pěti lety teprve nabíral na své dnešní obrovské popularitě. Na cestě vzhůru mu pomohlo i jeho vlastní prostředí, respektive nadstavba systému Android, která byla nazvána Emotion UI. Inspirace Applem byla minimálně z části patrná. Například tím, že se Huawei rozhodl zrušit klasické menu a veškeré prvky sjednotil na několik domácích obrazovek.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze