mobilenet.cz před 5 lety: dvoudenní fronta na nové HTC

3

Server mobilenet.cz byl spuštěn již v roce 2005 a od té doby nám uplynulo už více než deset let. Rozhodli jsme se proto v našem seriálu zavzpomínat, co se dělo před několika lety v mobilním světě, případně přímo u nás na mobilenet.cz. Každých čtrnáct dní se ohlédneme o pět let zpět. V dnešním díle se tedy nacházíme na přelomu července a srpna 2011.

V 63. díle našeho seriálu mobilenet.cz před pěti lety se dostáváme na přelom července a srpna roku 2011. Na následujících řádcích si v krátkosti připomene, co významného se tehdy dělo v mobilním světě a u nás na serveru. Mnohdy to je opravdu hodně zajímavé vzpomínání a rovněž důkaz toho, jak dynamické odvětví mobilních telekomunikací je.

3D telefon v redakci

Rokem 2011 hýbal příchod 3D displejů do mobilních telefonů. Dnes již víme, že šlo o slepou vývojovou větev, nicméně to jsme tehdy ještě nemohli tušit. A tak jsme během prázdnin podrobně testovali vůbec první takový telefon, kterým byl LG Optimus 3D. Podívali jsme se na zoubek displeji i možnostem a díky duální kameře řádně proklepli také možnost fotit 3D snímky či natáčet 3D videa. Pozornost byla věnována také prohlížení výsledků přímo na displeji bez nutnosti si nasazovat jakékoliv speciální brýle.


LG Optimus 3D

Poslední generace Nokií se Symbianem

Před pěti lety už bylo všem zřejmé, že dny operačního systému Symbian jsou již sečteny. Radikální řez si však Nokia dovolit nemohla a přechodné období musely vyplnit nové modely se značně vylepšeným Symbianem. Do střední třídy tak zamířila zajímavá novinka v podobě Nokie 500. Ta lákala na různě barevné kryty i zajímavý mix výbavy a příznivé ceny. Nabídla například procesor taktovaný na 1 GHz, kvalitní displej či 5megapixelový fotoaparát. Neduhy v podobě chybějícího automatického ostření či mizerného videa však přetrvávaly.

Nokia 500

Povedený Huawei

Zatímco dnes platí Huawei za ostříleného výrobce mobilních telefonů a s přehledem okupuje pozici třetího největšího výrobce chytrých telefonů, před pěti lety tak neochvějnou pozici neměl. Přesto dokazoval, že bychom s ním do budoucna měli počítat. Důkazem budiž tehdejší novinka Huawei Vision, která příjemně překvapila hliníkovou unibody konstrukcí či vyváženou výbavou střední třídy. Ta zahrnovala 3,7palcový displej, pětimegapixelový fotoaparát s možností záznamu HD videa nebo velmi slušný hardware.

Huawei Vision

Dvoudenní fronta na HTC

HTC si umělo získat fanoušky. V roce 2011 uspořádalo hned několik zajímavých akcí, kterými přilákalo doslova davy. Například začátkem srpna 2011 jste mohli být svědky téměř dvoudenní fronty před tehdejším obchodem HTC v Praze. O co šlo? HTC připravovalo zahájení prodeje svého speciálního modelu HTC Evo 3D (mimochodem další telefon s 3D displejem). Na první stovku šťastlivců pak od výrobce čekala sleva 50 %. Špičkový telefon tak zájemci, kteří si počkali, získali za sympatických 7 500 Kč.

Dvoudenní fronta na HTC Evo 3D – mobilenet.cz byl u toho
Diskuze ke článku
Question Men
Dobrý den,
Napadlo vás někdy točit #mobilecast každý pátek? Díky za odpověď.
Xwert Is
Xwert Is
Pred 5 rokmi aspoň fungovali emailové notifikácie v diskusiách...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze