mobilenet.cz před 5 lety: dvě velké recenze a jeden duel

2

Server mobilenet.cz byl spuštěn již v roce 2005 a od té doby nám uplynulo už více než deset let. Rozhodli jsme se proto v našem seriálu zavzpomínat, co se dělo před několika lety v mobilním světě, případně přímo u nás na mobilenet.cz. Každých čtrnáct dní se ohlédneme o pět let zpět. V dnešním díle se tedy nacházíme v druhé polovině května 2011.

V 58. díle našeho seriálu mobilenet.cz před pěti lety se dostáváme do posledních dvou týdnů května roku 2011. Na následujících řádcích si v krátkosti připomene, co významného se tehdy dělo v mobilním světě a u nás na serveru. Mnohdy to je opravdu hodně zajímavé vzpomínání a rovněž důkaz toho, jak dynamické odvětví mobilních telekomunikací je.

Na ostří nože

Telefony vyšší střední třídy byly vždy oblíbené a často se navzájem dostávaly do křížku. Taková situace před 5 lety panovala mezi modely Xperia neo od Sony Ericssonu a Desirem S od HTC. Možnost postavit je proti sobě se tak přímo nabízela a my jsme pro vás připravili duel. Oba zástupci disponovali podobnou výbavou, a to ať už jsme přihlédli k displejům, hardwaru nebo například fotoaparátům. Každý výrobce si naopak šel vlastní cestou v případě prostředí. Mnohým je tak jistě zřejmé, že souboj byl vyrovnaný, a to do posledního okamžiku. Připomeňte si celý jeho průběh a zjistěte, kdo nakonec vyhrál.


HTC Desire S a Sony Ericsson Xperia neo

Recenze herního krále

Po důkladném otestování, podrobných prvních dojmech a mnohém dalším obsahu, jsme vám v polovině května 2011 přinesli rozsáhlou recenzi na historicky první herní telefon. Na zařízení, které kombinovalo smartphone a herní konzoli PlayStation. Jednalo se samozřejmě o Xperii Play od Sony Ericssonu. Telefon samozřejmě oslnil svými herními možnostmi a v podstatě přepsal dějiny. Nabízel i výkonný hardware a slušný fotoaparát. Přesto jsme museli také kritizovat. Nelíbilo se nám obtížné sundavání zadního krytu, drobné nedodělky v prostředí nebo nemožnost záznamu videa v HD kvalitě.

Sony Ericsson Xperia PLAY

Tablet, co mnozí stále používají

Pod pojmem tablet si někteří automaticky vybaví iPad od Applu. Jeho první generace vše rozpoutala, nicméně o tu pravou popularitu se postaral až iPad 2, který jsme právě před 5 lety recenzovali. Druhá generace vylepšila rozměry, přidala výkon, fotoaparát a dala vzniknout takřka ideálnímu tabletu, který si uživatelé oblíbili. Dokonce natolik, že v prodeji vydržel několik let. Měl vůbec iPad 2 nějaké nedostatky? Žehrali jsme nad slabým fotoaparátem, některými chybějícími aplikacemi či nestandardním konektorem. Ve výsledku tak nešlo o nic zásadního, co by uživatel produktů Apple nečekal.


Apple iPad 2

Luxus od Nokie

Finská Nokia byla vždy známa svými speciálními edicemi, kdy běžné modely zahalila do precizních materiálů či drahých kovů. Jedním z posledních příkladů je telefon Nokia Oro. Že jste o ní nikdy neslyšeli? Pokud se podíváte na fotografie, ihned patrně budete tušit, odkud vítr vane. Jednalo se o klasickou Nokii C7, kterou však výrobce obohatil luxusním hávem. Například se jednalo o 18karátové zlato, pravou kůži nebo safír. Vybírat jste dále mohli ze světlé nebo tmavé kůže.

Nokia Oro
Diskuze ke článku
Zirk0n
Když jsem kupoval htc Desire S nečekal jsem, že bude fungovat dodnes, teď ho už nepoužívám já, ale předal jsem ho sestře od té doby je hliník dost poškrábaný a obouchaný ale překvapuje mě, že už tak 2 roky nebyl obnoven do továrního nastavení a Android 4.0 s custom ROM založené na Sense stále funguje
Koupě tohoto telefonu vůbec nelituji, ale už bych se nikdy nechtěl trápit s tak složitým způsobem rootování a flashování alternativních ROM htc opravdu moc tohle neulehčilo

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze