mobilecast #100: recyklovaný 4" iPhone SE a iPad Pro

Apple nás v pondělí překvapil nebývale krátkou tiskovkou. Zbytek se ale už nesl v očekávaných kolejích a dočkali jsme se tak inovovaného 4" modelu s názvem iPhone SE a nového 10" iPadu s přízviskem Pro. Všechny novinky kolem Applu a něco málo navíc probereme od 16:00, tentokrát ve středu, s Honzou a Jirkou.

mobilecast #100 – recyklovaný 4" iPhone SE a iPad Pro

Obsah podcastu

Podcast v audio formě

Diskuze ke článku
Redakce
Dobrý den, chci se jen zeptat kdy bude vyhlášení soutěže o telefon Sony M4. Děkuji
Honza7521
Pánové, nevím kde jste přišly na to, že ženy chtějí malý mobil. Všechny které znám a to hlavně mladší chtějí a nebo mají minimálně pěti palcový mobil. Ony jej nenosí v kapse v kalhotách jako mi chlapy.
Grom51
Holky chtějí malý telefon, akorát to neřeší jako my, protože to můžou narvat do kabelky. Nebaví je totiž furt lovit v kabelce když zvoní a co znám já, naopak je mají rády v kalhotech.
4" iphone je hlavně lehký, 113g je naprosto super a nevytahá mi drahé sako !!! či oblek. Jako 150g telefony atd.
A bude se dát ovládat jednou rukou i pro menší lidi, aniž by museli přehmatávat. mám 4,7" a stejně přehmatávám. pro mě je max na jednu ruku 4,2".
Další věc, že mi vůbec nevadí starší čtečka, naopak, plno lidí si stěžuje, že ta druhá generace je rychlá až moc, a když maji zhlaslý telefon, chytnou jej do ruky, už s palcem a telefon se rovnou odemkne a nevidí tak žádné notifikace na lockscreenu, a to nemluvím o zástupci pro sluštění fotoaparátu. Plno lidí totiž odemykalo telefon tak, že cvakalo na home button, nikoliv na zamykací tlačítko někdě nahoře.
ICE
Mluví se tam hodně o tom jak budou uživatelé Applu přecházet na SE a drželi si 5S. To je pravda, ale možná tam ten přechod nebude tak rychlý, on ten 5S stále funguje a pokud někdo multitasking nevyužívá, nejnovější hry nehraje a v HW se prakticky nevyzná, tak moc důvodů přejít nemá. Přirovnal bych jej k Lumiím s 1GB RAM, které lidi mají rádi a používají dlouho i když mají možnost přejít výš. SE zaboduje víc u uživatelů jiných platforem (Android, WP nebo dokonce ještě tlačítkáčů), tam je dost lidí, kteří čekají na malý výkonný telefon, buď přežívají s něčím velkým nebo si drží takové artefakty jako Samsung Galaxy mini (S3,S4 mini), Xperia pro, Wildefire S, Lumia 520, Nokia 800/808 atd. a ti čekají na ten upgrade, na ten dostatečně velký a výkonný telefon hodný koupě a takových nebude úplně málo. Další jsou pak ti co nechtějí Android, ale na WP jim chybí aplikace a klasické iPhony pro ně nemají vůbec zajímavý poměr cena/výkon. To se také změnilo. Takže očekávám slušný nárůst podílu Applu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze