Místo čtvrt milionu prodal Blackphone jen 6 tisíc telefonů

Blackphone byl ambiciózní projekt na telefony, které by měly udržet vaše data v tajnosti za jakýchkoli okolností. Nyní to ale vypadá, že jde loď ke dnu a podávané žaloby odhalují neutěšený stav společnosti.

Společnost Silent Circle, která za projektem stojí, čelí žalobě o 5 milionů dolarů od předchozích vlastníků kvůli nesplaceným dluhům. Samotný dluh je jedna věc, ale pikantní jsou detaily žaloby, kdy Geeksphone obviňuje vedení firmy z neschopnosti a přehnaného optimismu.

Blackphone 2

Když totiž před časem došlo ke spojení firem, byla investována částka 30 milionů dolarů. To se zdálo jako dobrá investice vzhledem k tomu, že prodeje Blackphonů měly přinést 750 milionů dolarů jen v roce 2015. To je pro srovnání zhruba čtvrtina prodejů mobilní divize LG. A realita? Příjmy činily pouhých deset milionů dolarů.

TIP! Blackphone prolomen: doplnění informací (aktualizováno)

Ve více názorných číslech prodaných kusů je to 250 000 ku 6 000. Otazníky se tak vznášejí nejenom nad existencí firmy, ale také nad připravovaným Blackphone 3. Pokud se do něj firma pustí, pak zřejmě pouze formou licencování know-how nějaké silnější společnosti.

Zdroje: forbes.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze