Gigabyte GSmart Alto A2
recenze

Gigabyte GSmart Alto A2

DualSIM pro nenáročné

Značka Gigabyte se s každým modelem dostává stále více do povědomí tuzemských zákazníků, novým zástupcem této značky je model GSmart Alto A2, který se snaží zaujmout nízkou cenou a podporou dualSIM. Špatný není ani design, potěší rovněž dvojice zadních krytů přímo v balení. Jak ale zhodnotit GSmart Alto A2 jako celek? Na to vám odpovíme v dnešní minirecenzi.

Společnost Gigabyte zastřešuje kromě jiného poměrně rozsáhlou nabídku mobilních telefonů, každý nový model se přičinil na větší povědomosti této značky mezi širokou veřejností. Dnes testovaný model GSmart Alto A2 patří do nižší střední třídy, čemuž odpovídá také cenovka, která se zastavila na 4 700 Kč. Za tuto cenu nabídne podporu dualSIM a také velký, konkrétně 5palcový displej. Jeho kvalita je ale na dnešní poměry bohužel dost špatná.

Gigabyte GSmart Alto A2 na oficiálních snímcích

Vyzdvihnout můžeme také poměrně hezký design bez jakýchkoliv výstřelků, zaujmout by tedy mohl velkou skupinu lidí. Konkurence je však ale i v této cenové hladině velká a mnohdy nabídne nejenom lepší optimalizaci systému, ale hlavně také lepší kvalitu displeje.

Technické parametry Gigabyte GSmart Alto A2

Kompletní specifikace
Konstrukce146 × 70,6 × 9,3 mm, 175,2 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 5" (854 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6572, CPU: 2×1,3 GHz, GPU: PowerVR SGX544MP2
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:34 hodin
Dostupnostprosinec 2013, 4 700 Kč

Gigabyte GSmart Alto A2 – rychlý videopohled

Obsah balení: mírný nadstandard „natěsnačku“

Začneme pohledem na základní balení. Krabička je opět z recyklovaných materiálů a funguje na principu „šuplíčku“. Uvnitř nalezneme vše poměrně natěsno umístěné, až tak, že bočnice tlačí na vypínací tlačítko telefonu. Pokud tedy po vybalení telefonu zjistíte, že je zapnutý, nemělo by vás to příliš překvapit. Telefon se nachází hned na samém vrchu v pryžovém výřezu, pod ním pak naleznete nezbytné příručky.

Obsah základního balení

Překvapení je hned dvojice dodávaných krytů, kromě černého je zde i bílá varianta. Nechybí samozřejmě datový kabel, adaptér do zásuvky a obyčejná pecková sluchátka, která by jako z oka vypadla starší generaci sluchátek pro Apple iPhone (a to včetně bílé barvy). Rozdílně vypadá jen ovládací panel. Více toho v balení nenajdeme.

Design a konstrukce: štíhlý „sympaťák“

Vzhledově se Gigabyte GSmart Alto A2 opravdu povedl. Štíhlé tělo, bytelná konstrukce a zaoblené rohy, díky tomu všemu je telefon radost používat a držet v ruce. Alto A2 vsadilo na jednoduchý a střízlivý design, žádné výstřelky tedy nečekejte. Přední část telefonu zabírá přibližně z 80% samotný displej, který má po levé a pravé straně jen opravdu minimální rámeček. Horší je to pod a nad displejem, v tomto případě jsou však větší prostory poměrně účelně využity. Na spodní straně nalezneme kapacitní tlačítka, ta se nachází až téměř na úplné hraně, proto je jejich dostupnost trochu horší. Na druhou stranu alespoň neubírají místo na displeji, jak se poslední dobou stává u většiny výrobců zvykem.

Gigabyte GSmart Alto A2 osobně

Nad displejem pak nalezneme decentní mřížku reproduktoru, po pravé straně od něj se nachází čočka přední kamerky pro videohovory, na pravé straně pak najdeme nezbytné průchody senzorů, jako je například senzor jasu a senzor přiblížení. Více toho na přední části nenalezneme. Podíváme se také na boky telefonu. Na levé straně nalezneme přibližně v první čtvrtině od vrchu tlačítko pro vypnutí a zapnutí telefonu, respektive displeje. Tlačítko je vystouplé a jeho stisk je jistý, přesto o něj jen tak omylem nezavadíte. Na vrchní straně pak nalezneme 3,5milimetrový jack konektor a hned vedle něj se nachází nezakrytý microUSB konektor. Pravá strana hostí dvoupolohové tlačítko pro regulaci hlasitosti a i v tomto případě musíme pochválit jistý stisk. Pro leváky je umístění vypínacího tlačítka velmi vhodné, zbytek se občasným podhmatům bohužel nevyhne. Tlačítko pro regulaci se opět nachází ve stejné výšce, jako tlačítko pro vypnutí displeje, jeho umístění je pro stisk ideální.

Gigabyte GSmart Alto A2 ze všech stran

Na spodní straně už pak nenalezneme vůbec nic, v pravé části spodní hrany se však nachází miniaturní výřez na nehet pro snadnější sejmutí zadního krytu, ale o tom až později. Na zadní straně nalezneme čočku integrovaného fotoaparátu, ta je nad okolní povrch poměrně znatelně vystouplá. O poškrábání krycího sklíčka se ale bát nemusíte, ještě desetinu milimetru nad samotným sklem vyčnívá plechový rámeček, který případnému poškození zabrání. Napravo od čočky si našla svoje místo přisvětlovací LED dioda. Pod fotoaparátem nalezneme logo GSmart, to však nemá žádnou speciální úpravu, jedná se o obyčejný natištěný text. Ve spodní části zadního krytu se pak schovává „výdech“ hlasitého reproduktoru.

Gigabyte GSmart Alto A2

Krátce se zastavíme také u zpracování zadního krytu. I když se nejedná o lesklou variantu, ulpívajícím otiskům, respektive mastnotě se (především u černé varianty zadního krytu) nevyhnete. Naopak musíme pochválit měkčené zpracování, díky kterému je samotné držení a pocit z něj ještě lepší. I když to na první pohled nevypadá, zadní kryt je snímatelný. Na svém místě drží velice pevně (drží ho celkem 11 plastových zobáčků), bez větších nehtů se tedy neobejdete. Kryt je „vaničkovitý“ a tudíž obepíná i samotné boky telefonu, což se příznivě projevilo na celkové bytelnosti zařízení. Pod ním se schovává hned trojice slotů, dva pro SIM karty běžné velikosti a jeden slot pro paměťové karty microSD. Pod sloty se pak nachází vyměnitelná baterie, ta zabírá přibližně polovinu celé délky zadní strany. Není tedy problém vyměnit baterii bez nutnosti navštívit servis, ostatní výrobci by se Gigabytem mohli nechat inspirovat. Celkové rozměry telefonu jsou 146 milimetrů na výšku, 70,6 milimetru na šířku, hloubka se přitom zastavila na 9,3 milimetrech. Hmotnost činí 175,2 gramů, což je vzhledem k třídě a velikosti zařízení trochu nadprůměr. I tak se zdá být Gigabyte GSmart Alto A2 v ruce lehčí, než skutečně je.

Detaily

Jak jsme již zmínili v úvodu, v krabici dostanete společně s telefonem rovnou dvojici zadních krytů. Klasickou černou doplňuje i bílá barevná varianta, která má stejné provedení. Na druhou stranu se na tomto krytu neudržuje tolik otisků. Kdybychom měli na závěr této kapitoly Gigabyte GSmart Alto A2 zhodnotit jako celek, rozhodně ničím nezklamal. Příjemný design nenarušují žádná lesklá loga a to, že Gigabyte nepoužil hodnotnější materiály, ospravedlňuje nízká cena. Navíc se telefon díky zpracování zadního krytu a jemnému prohnutí výborně drží v ruce.

Baterie a výdrž: běžný standard

Vyměnitelná baterie nabídne kapacitu průměrných 2 000 mAh, což je ale vzhledem k rozlišení displeje a pomalejšímu procesoru dostatečná hodnota. Výdrž je ale i tak standardní. Běžně tedy dosáhnete jednoho a půl dne/dvou dnů při střídmém používání, pokud do hry zapojíte GPS a další energeticky náročné úkony, je z Gigabyte GSmart Alto A2 běžný jednodenní smartphone. Vzhledem k možnosti baterii vyměnit však není problém dokoupit baterii náhradní a pro případ nouze ji nosit s sebou na delší cesty.

Pod zadním krytem se nacházejí kromě baterie i sloty pro SIM karty a microSD kartu

Provedli jsme také standardizovaný test výdrže, kdy telefon streamoval za pomocí Wi-Fi video o rozlišení 360p, v telefonu byla vložena SIM karta s přihlášením k síti 3G, aktualizace byly vypnuty a jas displeje nastaven na 50 %. Zvuk byl směřován do sluchátek, hlasitost byla nastavena na 50 %. Video bylo přehráváno celkem 8 hodin a 29 minut, což je nadprůměrný výsledek. Nabíjení z úplného vybití na 80 % trvá 1 hodinu a 54 minut, k úplnému nabití si vyčleňte 2 hodiny a 34 minut.

Zvuk: kdepak průměr

Hlasitý reproduktor umístěný na zadní straně je opravdu velmi hlasitý, příchozí notifikace jistě nepřeslechnete. Při vyšším stupni hlasitosti je však zvuk až příliš zkreslený, respektive neposlouchatelný. Zvuku zkrátka chybí hloubka a pro hudební nadšence nebude Gigabyte GSmart Alto A2 tím pravým. To samé můžeme říct o přiložených sluchátkách, která se alespoň designově snažila okopírovat ty od Applu. Výstup do sluchátek je tedy opět spíše špatný a postačí maximálně pro nouzové případy.

Hlasitý reproduktor se nachází na spodní části zadního krytu

Ve všech ostatních případech doporučujeme sekundární zařízení, nebo zkrátka sáhnout po telefonu z jiné třídy. Zastavíme se ještě u sluchátka. Při hovorech oceníte vysokou úroveň hlasitosti, na druhou stranu GSmart Alto A2 nedisponuje druhým, odšumujícím mikrofonem. Hovor je tedy kvalitní, dokud se neocitnete na rušné silnici, kdy by protistrana mohla narazit na problém se srozumitelností.

Displej: to jako vážně?!

TFT displej nabídne úhlopříčku 5 palců, rozlišení je však velmi nízkých 854 × 480 pixelů. Vzhledem k velikosti displeje měl Gigabyte sáhnout alespoň po qHD, nebo ještě lépe po HD zobrazovači. Nebudeme vás napínat, displej patří k tomu nejhoršímu, s čím jsme měli za poslední dobu „tu čest“. Nemá to na svědomí pouze nízké rozlišení displeje a nízký maximální možný jas, ale hlavně pozorovací úhly. Zpočátku se nám ani nechtělo věřit, jak špatné to je a špatné kvality displeje jsme přisuzovali reflexní fólii, ta však na displeji opravdu není. Kvalita podání a čitelnosti se změní i při opravdu mírném náklonu zařízení. Věrného obrazu se dočkáte pouze z přímého pohledu na displej, jakýkoliv posun znamená problém. Špatné je to hlavně v případě přímého světla, v tu ránu se displej stává téměř nečitelným.

Displej se opravdu příliš nepovedl

Když už se poštěstí a na displej se opravdu díváte přímo, zamrzí nepříjemné odlesky a jednotlivě rozeznatelné pixely, rozhodně to nezachrání ani poměrně hezká nabídka předinstalovaných tapet. Barevné podání není nejhorší, černá je ale v tomto případě spíše šedá. Vzhledem k ceně telefonu jsme neočekávali žádné zázraky, to co ale Alto A2 předvedlo, je opravdový propadák.

Výkon: slabý průměr

O výkonnostní složku se stará dvoujádrový procesor Mediatek 6572 s taktem 1,3 GHz. Jako grafický akcelerátor byl použit čip PowerVR SGX544MP4, paměť RAM se zastavila na dnes již standardní hodnotě 1 GB. Horší je to s uživatelskou pamětí, ta dosahuje hodnoty pouhých 4 GB (po spuštění je navíc k dispozici pouze zhruba 1,3 GB), což je s přihlédnutím na velikost dnešních her a aplikací (například těch navigačních) dost málo. Jako operační systém byl samozřejmě použit Android, v tomto případě konkrétně ve verzi 4.2.2 Jelly Bean s tím, že o případné aktualizaci alespoň na verzi 4.3 Jelly Bean nepadlo ani slovo, a proto bude lepší počítat s tím, co je. I když je operační systém bez větší nadstavby a máme tedy tu čest prakticky s čistým Androidem, odladěnost bohužel není úplně nejlepší.

Výsledky benchmark testů

Na Gigabyte GSmart Alto A2 jsme samozřejmě vyzkoušeli i několik herních titulů, abychom otestovali kvality použitého procesoru. Základní plošinové 2D hry jsou samozřejmě bez problému hratelné, na první problémy narazíte u náročných 3D her, jakými jsou například Asphalt 8 a Dead Trigger. U těchto herních titulů se často setkáte se záseky a horší plynulostí, nezřídka se navíc telefon v průběhu hraní restartoval, nebo se hra bez možnosti uložení zcela vypnula z důvodu chybějící paměti. Herní fanoušci ale stejně sáhnou po telefonu z jiné třídy. Základy zvládá, a to je pro většinu koncových uživatelů zásadní.

Z dalších prvků výbavy jmenuje podporu dvou SIM karet. Pro tyto účely je v nastavení přichystán správce, kde si zvolíte, jaká SIM karta má být primárně využívána k volání, SMSkování či datům. Případně nezvolíte nic a telefon se vás vždy optá. Pokud zrovna z jedné SIM karty voláte, jste pro volající na druhou SIM kartu nedostupní, dorazí však SMS zpráva informující o zmeškaném hovoru. Konektivitu zajišťuje HSPA (42 Mb/s), Wi-Fi 802.11b/g/n a Bluetooth v nejnovější verzi 4.0. Ale NFC ani LTE v telefonu nehledejte.

Prostředí: odladit, prosím!

Rychlost prostředí je na ucházející úrovni dokud od telefonu nechcete více věcí zároveň, pak začne být znát nižší paměť RAM. Ne zřídka se stávalo, že si telefon vynutil restart, nebo prostředí úplně zamrzlo. Je tedy dobře, že se Gigabyte nepustil ještě do vlastní a paměťově náročné grafické nadstavby, která by podle všeho udělala z telefonu jen hezky vypadající těžítko.

Prostředí systému

Jelikož systém není zahlcen žádnou nadstavbou, vše působí trochu strohým, na druhou stranu velmi přehledným dojmem. Zamykací obrazovka ničím nepřekvapí. Hlavních ploch je celkem 5. Škoda. Menu je rozděleno do dvou kategorií, V té první naleznete vaše aplikace, ve druhé pak widgety. Z menu se snadno dostanete také do Obchodu Play, bohužel zde chybí možnost vyhledávat aplikace pomocí postupného zadávání, což trochu zdržuje.

Prostředí systému

Ničím nepřekvapí ani výsuvná lišta. Zde najdeme příchozí notifikace a po přepnutí (bohužel nefunguje tažení dvěma prsty dolů) také rychlé přepínače (režim letadlo, baterie, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, data, přenesená data, profily, jas, časový limit displeje a automatické přetáčení displeje). Nechybí zde ani vaše vizitka. Celkově není žádná věc, která by nás v systému překvapila. Na výběr máte z 15 fotografií, které si můžete nastavit jako tapetu, doplňkovou možností jsou pak živé tapety. S těmi ale doporučujeme zacházet opatrně. Nejenom že rychleji vybíjí baterii, při větším zatížení zbytečně zabrzďují systém. V případě, že telefon usoudí, že mu dochází paměť, živou tapetu automaticky deaktivuje a nastaví některou z běžných tapet. Tímto krokem zajistí, aby byl chod telefonu po celou dobu co možná nejstabilnější.

Fotoaparát

Ještě než se pustíme do samotného hodnocení výsledných snímků, zastavíme se krátce u prostředí fotoaparátu. To je samozřejmě podrobeno čisté verzi operačního systému Android 4.2.2 Jelly Bean, jedná se tedy o starou známou klasiku. Veškeré nastavení je celkem přehledně umístěné pod nenápadné kolečko, což je pohodlné a celkem přehledné, i když vše působí poněkud zastarale Další nastavení nalezneme ve vrchní posuvné liště, tam jsou však symboly bez dalšího popisu, což především ze začátku působí trochu zmatečným dojmem. I v tomto případě jde ale pouze o zvyk.

Prostředí aplikace fotoaparát

Hlavní fotoaparát nabídne rozlišení 5 Mpx, konkrétně tedy 3 072 × 1 728 pixelů. Zvolit můžete i některé z nižších rozlišení, konkrétně máte na výběr mezi čtyřmi, třemi a jedním megapixelem. Vzhledem k cenové relaci přístroje je kvalita fotek ucházející, tedy alespoň s dostatečným světlem, s ubývajícím osvětlením kvalita razantně klesá. Špatné je to především s hloubkou ostrosti, barvy navíc občas neodpovídají realitě, fotoaparát má také sklony k přepalům. Pochválit nemůžeme ani výkon přisvětlovací LED diody, která sotva osvítí menší místnost. Použít ji samozřejmě můžete i jako nouzovou svítilnu. V případě, že vše ponecháte na automatice, (na kterou je v 99 % všech případů spolehnutí) je velikost výsledné fotografie v plném rozlišení zhruba 800 KB, lze tedy usoudit, že i Gigabyte přistoupil na agresivnější post-procesing. Kromě obyčejných snímků můžete pořizovat také panoramata svého okolí. Z dalšího nastavení vyzdvihneme možnost přidání barevných efektů (černobíle, sépie, negativ), nastavit můžete vyvážení bílé, je dostupný režim pro rozpoznání tváří a úsměvů, nechybí ani samospoušť.

Čočka fotoaparátu vystupuje nad okolní povrch

Kvalitu výsledných snímků můžete koneckonců ohodnotit sami na následujících testovacích příkladech. Dodáme jen, že přední kamera pro videohovory nabídne rozlišení 0,3 Mpx a její výsledné snímky/videoklipy se hodí maximálně pro prohlížení na displeji mobilního telefonu, případně jako příloha multimediální/e-mailové zprávy. Výsledné snímky z přední kamery jsou navíc zahaleny nepříjemnou „mlhou“, která samotnou kvalitu ještě více degraduje.

Ukázkové snímky v plném rozlišení

Fotografie v plném rozlišení

Videokamera

Gigabyte GSmart Alto A2 umožňuje nahrávat videoklipy v rozlišení HD, konkrétně tedy v rozlišení 1 280 × 720 pixelů při 30 snímcích za vteřinu. Kvalita je opět spíše průměrná, posoudit ji můžete na následujícím ukázkovém příkladu. Před natáčením videa máte možnost nastavit, jestli bude daný klip bez, nebo naopak se zvukem, nastavit můžete také nižší rozlišení. Více toho v nastavení videa nenalezneme a je to trochu škoda, opět se jedná o naprostý základ bez jakékoliv přidané hodnoty.

Gigabyte GSmart Alto A2 (testovací video) – exteriér, 720p

Multimediální funkce

Gigabyte GSmart Alto A2 se bude snažit postarat i o vaši zábavu. V telefonu se tak nachází dva hudební přehrávače (standardní a Hudba Play). Podporují třídění dle ID3 štítků a nechybí ani praktický ekvalizér. Potěší i FM rádio s podporou RDS. Kromě hudby se můžete spolehnout také na vcelku schopný video přehrávač, který si poradí s formáty AVI a MKV.

Multimediální funkce

Telefon dokonce dokáže přehrát i videa v rozlišení 1080p, zde však záleží na konkrétním videoklipu, některé telefon po chvilce přehrávání sám vypne. Videa v kvalitě 720p se ale téměř vždy přehrají spolehlivě. Zapomenout musíte jen na externí titulky, které nerozpozná. V základní nabídce chybí jakákoliv hra, ale není problém si jich spousty stáhnout z obchodu Google Play.

Závěrečné zhodnocení: zkuste to i jinde

Co říci závěrem? Gigabyte GSmart Alto A2 je levný telefon s podporou dvou SIM karet, který nabídne hezký design, potěší rovněž slot pro paměťové karty microSD. Vše ostatní je dílo kompromisu. Displej sice nabídne velkou úhlopříčku, rozlišení a pozorovací úhly jsou ale jedním slovem špatné. Nepotěší ani malá interní paměť. Prostředí by také mohlo být odladěnější. Fotoaparát a videokamera by také mohly podávat lepší výsledky, to samé můžeme říct o zvukovém výstupu. Nákup telefonu doporučujeme tedy především uživatelům, kteří vyžadují sympatický telefon s podporou dualSIM a opravdu velkým displejem přičemž ostatní parametry pro ně nejsou důležité. Ve všech ostatních případech se doporučujeme poohlédnout po konkurenci. Pokud oželíte 5palcový displej, výběr je poměrně velkorysý.

Gigabyte má i přes nízkou cenu velkou konkurenci

Alcatel OT-6030D Idol

Alcatel One Touch Idol nabídne za cenu přibližně 5 500 Kč 4,7palcový IPS displej s rozlišením qHD (konkrétně 960 × 540 pixelů), potěší rovněž 8Mpx fotoaparát a velmi tenké tělo (7,9 milimetru). Baterie nabídne kapacitu 1 820 mAh. Velikost uživatelské paměti činí 16 GB, není problém ji rozšířit pomocí paměťových karet microSD. Procesor je dvoujádrový s taktem 1 GHz. Také Alcatel One Touch Idol nabídne podporu dualSIM.

Alcatel One Touch Idol

Alcatel OT-8008D Scribe HD

Další Alcatel, který by mohl připadat v úvahu je model OT-8008D Scribe HD, který se v současné době již vyprodává za cenu zhruba 5 500 Kč. Za tuto cenu dostanete telefon s nadstandardním příslušenstvím (navíc dostanete dotykové pero + flipový kryt), samotný telefon se pyšní 5palcovým HD displejem, baterie nabídne kapacitu 2 500 mAh. O výkon se postará čtyřjádrový procesor s taktem 1,2 GHz. Nechybí 8Mpx fotoaparát, uživatelská paměť se zastavila na hodnotě 4 GB, ale není problém ji rozšířit pomocí paměťových karet microSD. Nechybí ani podpora dvou SIM karet. Vzhledem k výprodejové ceně se jedná o jednoho z nejzajímavějších konkurentů pro dnes testovaný Gigabyte.

Alcatel One Touch Srcibe HD

ZOPO ZP780

Pokud vám nevadí trochu exotiky, poohlédněte se po modelu ZOPO ZP780, který v současné době seženete za zhruba 4 800 Kč. Za tuto cenu dostanete designově velmi povedené zařízení s 5palcovým IPS displejem a qHD rozlišením. Zajímavá je také tloušťka zařízení (pouze 8,25 milimetru). Fotoaparát nabídne rozlišení 8 Mpx, o výkon se postará čtyřjádrový procesor s taktem 1,3 GHz. Opět nechybí podpora dualSIM, uživatelskou paměť 4 GB snadno rozšíříte pomocí slotu pro paměťové karty microSD (až do výše 64 GB).

ZOPO ZP780

Nokia Lumia 625

Pokud nejste příznivci operačního systému Android, ale vyžadujete velký displej za rozumné peníze, zaujmout by vás mohla Nokia Lumia 625, která za přibližně 4 800 Kč nabídne 4,7palcový displej s rozlišením 800 × 480 pixelů. Vzhledem k operačnímu systému Windows Phone 8 je prostředí skvěle odladěné, nevadí tedy ani poněkud nižší paměť RAM 512 MB. Fotoaparát nabídne rozlišení 5 Mpx. O výkonnostní složku se postará dvoujádrový procesor Snapdragon S4 s frekvencí 1,2 GHz. Uživatelskou paměť 8 GB snadno rozšíříte pomocí slotu pro paměťové karty microSD, baterie nabídne kapacitu 2 000 mAh.

Nokia Lumia 625
gigabyte-gsmart-alto-a2
Klady
  • nízká cena
  • podpora dualSIM
  • stylový design
  • podpora paměťových karet
  • kvalita konstrukčního zpracování
  • dvojice krytů v základním balení
  • pohodlné držení
Zápory
  • velmi špatný displej
  • podprůměrný fotoaparát
  • špatná optimalizace prostředí
  • nízká interní paměť
  • poměrně pomalé zaměření GPS
  • velmi obtížně snímatelný zadní kryt
  • špatná kvalita zvukového výstupu
Diskuze ke článku
Karel
.....a který dualSim je pro náročné? Měl bych zájem....
lojza
a on GB nekdy udelal aspon prumerny smartphone ? dyt je to samy odpad...setreni na vsem co se da, display, cpu levny mediatek, zvuk, fotak spise jen do poctu. po tom sahne jen blazen...podobny nazor muze byt pravem smerovan k Prestigiu..cechacek vidi lacny dobre vypadajici kousek a doma po zapnuti...smejd.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze