Acer Liquid Z4
recenze

Acer Liquid Z4

Slušně fotí a má režim pro seniory

Acer si získal své místo na českém trhu zejména jako výrobce notebooků a dalších počítačů a v poslední době také tabletů. Firma však vyrábí i mobilní telefony a na český trh právě uvádí první tři modely. Nejlevnější z nich je Liquid Z4, jenž nabídne některé funkce, za které by se nestyděly ani dražší telefony.

Acer Liquid Z4 byl spolu s vyšším modelem Liquid E3 představen na konci února na letošním veletrhu MWC v Barceloně, kde jsme si jej mohli rovnou vyzkoušet. Na rozdíl od něj je však Liquid Z4 typickým zástupcem low-endů a cílí na zákazníky, pro které je prioritou nízká cena, a jsou proto ochotni přimhouřit oko nad slabším hardwarem. Acer ocení i ti, kteří hledají telefon s podporou DualSIM, čím se dostává do přímé konfrontace například s Nokií X, proti níž má však navrch nejen cenou, která je o 300 korun nižší a Acer se tak dostává pod psychologickou hranici 3 000 Kč, ale i například lepším fotoaparátem s přisvětlovací LED diodou.

Oficiální fotografie Acer Liquid Z4.

Obsah balení

  • Mobilní telefon
  • Datový kabel
  • Nabíječka
  • Manuál

Technické parametry Acer Liquid Z4

Kompletní specifikace
Konstrukce123 × 64 × 9,7 mm, 122 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6572, CPU: 2×1,3 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:56 hodin
Dostupnostduben 2014, 2 990 Kč

Design a zpracování: tlačítko na zádech zapne nejen fotoaparát

Acer Liquid Z4 patří s rozměry 145 × 73 × 8,8 milimetrů a hmotností 122 gramů mezi kompaktní telefony a potěší všechny uživatele, kterým nevyhovuje současný trend zvětšování mobilních telefonů a tabletofonů. Vejde se i do kapsy těsných džínů a neutrhne vám ani kapsičku u košile.

Design telefonu je jednoduchý, ale přesto svými zaoblenými křivkami nepostrádá eleganci. Acer ho nabízí ve dvou barevných provedeních – v černé a bílé, kterou jsme měli k dispozici my. Tato varianta kombinuje bílá záda se stříbrnými, k čelní straně zešikmenými boky.

Zajímavým designovým prvkem, který ozvláštňuje čelní stranu telefonu, jsou dvě štěrbiny, jedna nahoře a druhá dole, kde se nachází reproduktory. Neznamená to však, že by měl Liquid Z4, stejně jako HTC One, přední stereoreproduktory. Horní reproduktor je telefonní a spodní hlasitý. Sice je škoda, že se nejedné o stereoreproduktory, to však v této cenové kategorii ani nemůžeme čekat. Tím, že je hlasitý reproduktor vepředu a ne vzadu, jak je zvykem, brání zkreslení zvuku položeného telefonu.

Pod displejem je trojice senzorových tlačítek – zpět, domů a naposledy spuštěné aplikace. Hardwarové tlačítko pro kontextové menu, tak chybí, což je v souladu se záměrem Googlu, který se snaží hardwarová tlačítka zrušit. Co je to však platné, když celá řada aplikací softwarové tlačítko stále postrádá. Na druhou stranu pak potěší notifikační dioda nad displejem, která blikáním signalizuje události.

Acer Liquid Z4 – rychlý videopohled

Mezi další hardwarová tlačítka pak patří na levém boku podlouhlý regulátor hlasitosti a vypínač, který je spolu s konektorem pro připojení sluchátek na horní straně. Specialitou je však tlačítko Acer Rapid, které má své místo na zadní straně pod čočkou fotoaparátu. Při držení telefon máte tlačítko přímo pod ukazováčkem a díky mělké prohlibni se snadno nahmatá. Jeho krátkým stisknutím odemknete telefon, dlouhým stiskem pak rovnou spustíte fotoaparát. Myšlenka je to sama o sobě dobrá, jen jí kazí dlouhé spouštění fotoaparátu. Šikovné však je i to, že při odemčeném telefonu, si můžete k tlačítku přiřadit spouštění libovolné aplikace.

Kromě tlačítka Acer Rapid a vystupující čočky fotoaparátu však nesmíme zapomenout zmínit i na přisvětlovací LED diodu, která v této cenové kategorii není úplně běžná. MicroUSB konektor pak nalezneme standardně na spodní hraně telefon spolu s miniaturním otvorem mikrofonu.

Displej a zvuk: pouze TFT TN a DTS

Displej u Liquid Z4 dostal rozumnou úhlopříčku 4" se standardním rozlišením 800 × 480 pixelů, což dává hustotu pixelů 233 ppi. S rastrem tak při běžném používání nebudete mít sebemenší problém. Proti například již zmiňované Nokii X se sice nejedná o IPS panel, ale o obyčejný TFT TN, takže nabídne horší podání barev a pozorovací úhly, na druhou stranu je i přes pouze manuální nastavení jasudobře čitelný i na přímém slunci. Co je ještě důležitější, bezproblémová je i reakce na dotyk.

Co se týče zvuku, tak v tomto případě se výrobce vytáhl těžkou váhu, kterou je technologie DTS. Ačkoli se jedná spíše o marketingový trik a reálný přínos nepoznáte, již zmiňovaný přední hlasitý reproduktor je jednoznačně výhodou. Jeho zvuk je dostatečně hlasitý a i když kvalit dražší modelů nedosahuje, běžný uživatel bude určitě spokojen. Poměrně kvalitní jsou přitom i dodávaná sluchátka, byť i v tomto případě platí, že maximum z telefonu vytáhnete až s použitím kvalitních sluchátek. Pochvalu výrobce zaslouží i za to, že v nastavení zvuku nechybí ekvalizér.

Hardware: připravte se na kompromisy

Po hardwarové stránce sází Acer na procesor MT6572 od tchajwanského MediaTeku, který nabízí dvě jádra taktovaná na 1,3 GHz. Jako grafický akcelerátor bylo použito Mali-400 MP. Tuto solidní konfiguraci však dost sráží k zemi použití pouhých 512 MB paměti RAM, což se pro tento telefon ukazuje jako výrazně podprůměrná hodnota. Běžně tak máte k dispozici i jen 30 – 50 MB RAM, díky čemuž se telefon citelně zadýchává a připravte se na pád aplikací a občasnou nutnost telefon restartovat.

Jednodušší hry typu AngryBirds si však na něm zahrajete vcelku bez problémů. Poradí si však, byť na nižší detaily, i s náročnými 3D hrami typu Asphalt 8. V benchmarkuAntutu získal Acer Liquid Z4 11 212 bodů, což je výrazně více než Nokia X, která skončila na podprůměrných 7 612 bodech. Další z levných DualSIM telefonů Alcatel OneTouch IDOL Mini získal 11 064 bodů.

Interní paměť má kapacitu 4 GB a při prvním spuštění vám z nich zbývá přibližně 2,15 GB. Naštěstí telefonu nechybí slot na microSD karty, které podporuje až do velikosti 32 GB. Potěšující přitom je, že můžete kartu nastavit jako výchozí pro zápis a můžete na ní dokonce přesunout i už nainstalované aplikace. Acer nabízí ke vzdálenému přístupu k vašim souborům a synchronizaci fotografií a dokumentů z vašeho počítače do ostatních zařízení službu Acer Cloud

Baterie: solidní výdrž až tři dny

Telefon dostal Li-Ion baterii 1 500 mAh, což navzdory podpoře Dual SIM dokáže díky méně výkonnému hardwaru a menšímu displeji vykouzlit nadprůměrnou výdrž.

Při běžném používání, které zahrnovalo i synchronizaci přes mobilní data nebo Wi-Fi jsem se dostal v průměru na dva až tři dny provozu, což je v případě dnešních chytrých telefonů skutečně dobrý výsledek. Ani při intenzivnějším používání se mi nestalo, že bych s výdrží nevydržel až do večera, ale samozřejmě každý telefon je možné při některých činnostech vybít za pár hodin. Týká se to především sledování videa, navigování nebo her.

Provedl jsem i náš standardizovaný test výdrže, při kterém byla na telefonu nastavena hlasitost na 50 procent, jas na 50 procent a přes Wi-Fi se streamovalo video v kvalitě 720p. Acer Liquid Z4 se vypnul po 5 hodinách a 7 minutách. Pro srovnání Nokia X, která nabízí shodnou úhlopříčku, rozlišení a kapacitu baterií, zvládla přehrávat video 5 hodin a 53 minut. Je však nutno říct, že Nokia X si poradila se streamováním rozlišení pouhých 360p. Alcatel OneTouch Idol Mini s 4,3" displejem a rozlišením 854 × 480 pixelů streamoval video 720p 6 hodin a 18 minut . Gigabyte GSmart Aku A1, který má s 4,5" displej s rozlišením 854 × 480 pixelů vydržel při přehrávání 720p videa dokonce 7 hodin a 39 minut.

Telefon je vcelku rychlý při nabíjení. V testu nabíjení se telefon nabil za hodinu na 53 procent. Hranice 80 procent bylo dosaženo po hodině a 33 minutách. Plně nabitý pak telefon byl za hodinu a 56 minut.

Fotoaparát: lepší než jsme čekali

Oblast, ve kterémá Acer ve své cenové kategorii jednoznačně navrch, je fotoaparát. Zatímco se konkurence zmůže na 3 Mpx bez autofokusu a přisvětlovací diody, Acer vytáhl 5 Mpx s autofokusem a přisvětlovací LED diodou, který nabízí i režim HDR nebo panorama. Zrovna HDR sice není příliš použitelné, protože budete mít problém udržet telefon dostatečně dlouho v klidu, ale snaha se cení.

Po obrazové stránce se sice Acer nemůže měřit s mnohem dražšími modely, ale s ohledem na jeho cenu jsou výsledky v rámci očekávání. Produkované snímky sice neoplývají takovým množstvím detailů a naopak v nich přebývá šumu, ale jako běžné momentky jsou snímky postačující a přisvětlovací LED diodu oceníte při zhoršených světelných podmínkách. Podobně použitelné je i video,které je nahráváno ve formátu 3GP a rozlišení 720p, k němuž rovněž nemám s ohledem na cenu větší připomínky.

Acer Liquid Z4 (testovací video) – 720p, exteriér

Přední kamera pak u Liquid Z4 chybí, ale v tomto případě jsme jí zde ani nečekali. Pokud budete chtít telefon i s přední kamerou, budete si muset připlatit.

Výbava telefonu: rychlá data na obou SIM

Jak již bylo řečeno Acer Liquid Z4 podporuje Dual SIM a z úsporných důvodů používá microSIM karty. Funkce Dual SIM přitom funguje standardně. Můžete si nastavit, kterou SIM kartu chcete použít výchozí pro hlasové hovory, SMS a data nebo se vás telefon pokaždé zeptá. Samozřejmě platí, že pokud z jedné SIM karty právě telefonujete, tak na druhé jste nedostupní, ale jestliže na jedné kartě stahujete data, stále zůstáváte dostupní na druhé kartě.

Co se týče telefonování, tak s kvalitou zvuku nebyl ani v jednom případě problém. S čím však problém byl, bylo udržení signálu. Na slotu 1 často vypadával signál nebo byl alespoň minimální. A to přesto, že se jednalo o dobře pokryté oblasti, kde jiné telefony neměly nikdy problémy, a se stejnou SIM kartou byl v druhém slotu signál v pořádku. Je pravděpodobné, že jde o chybu kusu, každopádně je dobré si na to dávat v případě koupě pozor a tuto věc vyzkoušet, jelikož se evidentně objevuje.

Po datové stránce dostal Acer Liquid Z4 do vínku kromě GPRS a EDGE i rychlá 3G mobilní data HSPA+, které jsou navíc, což není u Dual SIM příliš běžné, k dispozici na obou SIM kartách. Další bezdrátové možnosti připojení reprezentují Wi-Fi 802.11b/g/n a Bluetooth 4.0 s A2DP. K počítači můžete telefon připojit přes microUSB 2.0, který navíc podporuje massstorage.

Ve výbavě dnes již žádného smartphonu nesmí chybět ani GPS čip, kterému nechybí zpřesnění polohy pomocí A-GPS a informací o Wi-Fi. Přesto jsem však byl v tomto případě spíš zklamán. Telefonu trvalo zafixování polohy desítky sekund a v některých případech minut. Musíte se zde obrnit pořádnou dávkou trpělivosti.

Prostředí a softwarová výbava: speciální režimy nejen pro seniory

Acer Liquid Z4 běží na dnes již starší verzi Androidu 4.2.2 Jelly Bean, který si nicméně výrobce upravil. Tyto úpravy ve standardním režimu ale nejsou zas až tak výrazné, což chválíme. Kromě výměny modré barvy v barevném schématu za zelenou symbolizující Acer, dostal systém praktické plavoucí aplikace, které se otevřou v okně stejně, jako to známe z vlajkových lodí. To není úplně typická věc pro telefon v této cenové hladině. Dostanete se k nim z naposledy spuštěných aplikací a kromě kalkulačky mezi nimi naleznete poznámkový blok,stopky nebo fotoaparát. Do plavoucího okénka však je možné minimalizovat i právě probíhající hovor.

K dispozici máte až devět domácích obrazovek, mezi nimiž rotujete v nekonečném pásu. Obrazovky přitom můžete přidávat a ubírat podle potřeb. Na všech je přitom již tradičně pětice zástupců. Kromě středového tlačítka, které slouží pro přístup do menu, si je přitom můžete přeskládat podle svého a dokonce si můžete ve spodní liště vytvářet i složky.

Základní výbava, jako je telefonní seznam, zprávy, kalendář, stejně jako ovládání systému se nijak neliší od jakéhokoli jiného smartphonu s Androidem. Tím, čím se chce Acer vymezit vůči konkurenci, jsou předinstalované další čtyři režimy rozhraní. Na výběr máte Basic Mode, Senior Mode, Keypad Mode a Classic Mode.

Díky velkým barevným dlaždicím připomínají tato speciální rozhraní Windows Phone, což ovládání telefonu výrazně zjednodušuje. To ocení hlavní cílové skupiny, kterými jsou kromě seniorů ještě malí školáci, kterým rodiče telefon koupí, aby je měli pod kontrolou. Jiní uživatelé však tyto režimy nevyužijí.

Co bych však vytkl, je, že tyto launchery nejsou hluboce integrovány do systému, takže i z toho nejjednoduššího režimu se vám otevře klasická SMS z Androidu s klasickou klávesnicí, která zejména pro seniory není příliš ergonomická. Totéž platí i o telefonním seznamu, i když zde můžete alespoň nejpoužívanější čísla připíchnout jako velké zástupce. Nápad je to tak sice zajímavý, ale výrazně nedotažený. Spíše než přidávání nových launcherů se tak měl Acer věnovat lepší optimalizaci, když už nepřidal na RAM. Celkový dojem z telefonu kazí zejména jeho někdy pomalejší reakce, pády aplikací a zasekávání.

Z další softwarové výbavy bych pak vypíchl již zmiňovanou službu Acer Cloud, která slouží ke vzdálenému přístupu k vašim souborům a pro synchronizaci souborů mezi zařízeními. Samostatně je zde řešena synchronizace fotografií a dokumentů. Pro jejich prohlížení je v telefonu předinstalovaná aplikace Polaris Viewer 4.0. Sice je škoda, že Acer nenabídl i možnost editace a vytváření kancelářských souborů, když na jejich synchronizaci klade takový důraz, ale to bychom u tak levného telefonu chtěli již příliš. Ostatně v Google Play je kancelářských balíků celá řada. Stačí si pouze vybrat.

Na fotografie a videa máte v telefonu k dispozici hned tři aplikace. Kromě klasické galerie je zde i aplikace Fotky, pro přístup k online albům na Google+. Navíc je tu i vlastní fotogalerie od Aceru. Hudbu můžete přehrávat přes Hudbu Play a na video je zde jednoduchý přehrávač, který si poradil i s videem v rozlišení 720p. Ve výbavě pak nechybí ani FM rádio s RDS.

To v otázce přehrávání hudby a videa je nabídka o poznání chudší. Na hudbu zde naleznete Hudbu Play, která sice přehrává i lokální hudbu, ale především je určena pro přehrávání online hudby ze stejnojmenné služby.

Závěr

Pokud na Acer Liquid Z4 nahlížíme optikou základního smartphonu, který je určen uživatelům, jenž nechtějí drahý smartphone, oželí vysoký výkon, pokročilé funkce, a vyšší prioritu má pro ně příznivá cena, jedná se o dobrou volbu. Jistě, rychlost by mohla být vyšší a telefon plynulejší, ocenit však na druhou stranu musíme poměrně kvalitní fotoaparát a nabídku multimediálních funkcí. Pochvalu rovněž zaslouží za to, že nabízí rychlá mobilní data na obou SIM kartách, byť u slotu 1 jsme měli problém s příjmem signálu, ale to mohla být vada testovaného kusu. Zklamáním byla rovněž „pomalost“ GPS, ale když na to přijde, telefon vás i tak odnaviguje, kam potřebujete. Za bez desetikoruny tři tisíce korun bychom jej tedy pro nenáročné uživatele s odpuštěním těch několika much, které telefon má, mohli doporučit.

Konkurence

Za jednu z hlavních konkurenčních modelů pro Acer Liquid Z4 bychom mohli považovat již zmiňovanou Nokii X, která se oficiálně prodává za 3 290 Kč. Nabízí shodnou úhlopříčku 4" a rozlišení 800 × 480 pixelů. Uvnitř se však nachází dvoujádrový Qualcomm Snapdragon S4 taktovaný na 1 GHz, kterému sekunduje 512 MB RAM. Jeho fotoaparát má však rozlišení pouhých 3,2 Mpx a kromě autofokusu mu chybí i přisvětlovací LED dioda.

U Nokie bychom však neměli opomenout ani větší Nokii XL, která je rovněž Dual SIM. Ta nabídne už pětipalcový displej, byť se shodným rozlišením 800 × 480 pixelů, díky čemuž nicméně utrpěla jemnost displeje. I v tomto případě použil výrobce dvoujádrový Qualcomm Snapdragon S4 taktovaný na 1 GHz doplněnýuž rovnou 768 MB RAM. Interní paměť činí rovněž 4GB a microSD karta podporuje maximální kapacitu 32 GB. Zadní fotoaparát má rozlišení 5 Mpx s autofokusem a přisvětlovací LED diodu. Navíc dostal i přední dvoumegapixelovou kameru. O napájení se stará vyměnitelná baterie s kapacitou 2000 mAh. Nokia XL je však výrazně dražší a na českém trhu se prodává za 4 289 Kč.

Mnohem lepší alternativou je tak již zmiňovaná Nokia Lumia 520, která se na českém trhu oficiálně prodává za 2 990 Kč. Lumia 520 nicméně neběží na Androidu, ale na Windows Phone. Stejně jako Nokia X disponuje čtyřpalcovým displejem s rozlišením 800 × 480 pixelů, dvoujádrovým procesorem taktovaným na 1 GHz a 512 MB RAM. Proti Nokii X i Aceru však nabídne díky odladěnějšímu systému mnohem svižnější reakce. Interní paměť má pak kapacitu 8 GB a nechybí ani slot pro microSD karty. Fotoaparát má rozlišení 5 Mpx, ale chybí mupřisvětlovací dioda.

U Nokie ještě zůstane, byť v tomto případě se jedná o operační systém Windows Phone 8.1 s novou Nokii Lumia 630, která rovněž disponuje podporou Dual SIM a právě se dostává na český trh. Ta nabízí 4,5" IPS displej s rozlišením 854 × 480 pixelů, čtyřjádrový procesor taktovaný na 1,2 GHz, 512 MB RAM, interní paměť o velikosti 8 GB se slotem pro microSD kartu a pětimegapixelový fotoaparát. Ve verzi Dual SIM se prodává za 4 190 Kč.

Z Dual SIM smartphonů s Androidem bychom jako alternativu mohli vybrat například Alcatel OneTouch IDOL Mini, který na 4,3" displeji disponuje rozlišením 854 × 480 pixelů. Dvoujádrový procesor je taktovaný na 1,2 GHz a doplňuje jej 512 MB RAM. Interní paměť má kapacitu 4 GB a nechybí ani slot pro microSD karty. Fotoaparát má rozlišení 5 Mpx a nabídne i autofokus a přisvětlovací LED diodu. Alcatel OneTouch 6012D IDOL Mini naleznete v českých internetových obchodech za v průměru 3 500 Kč.

Z Alcatelů bychom mohli vybrat ještě Alcatel OneTouch POP C3, který má stejně jako Nokia 4" displej s rozlišením 800 × 480 pixelů. Uvnitř najdete dvoujádrový procesor taktovaný na 1,3 GHz, 512 MB RAM a 4GB interní paměť rozšiřitelnou pomocí microSD karty. Fotoaparát bez autofokusu a přisvětlovací LED diody má rozlišení 3,2 Mpx. V českých internetových obchodech se tento model prodává v průměru za 2 490 Kč.

Méně značkovou alternativou je rovněž Gigabyte GSmart Aku A1 s 4,5" displejem s rozlišením 854 × 480 pixelů, který se může pochlubit dokonce čtyřjádrovým procesorem taktovaným na 1,2 GHz, 1 GB RAM a vnitřní pamětí o velikosti 4 GB se slotem na microSD karty. Zadní fotoaparát má rozlišení 5 Mpx a přední kamera 0,3 Mpx. Jeho cena se v českých internetových obchodech pohybuje kolem tří tisíc korun.

Od Gigabytu můžete sáhnout i po modelu Gigabyte GSmart Roma R2, který nabídne 4" IPS displej s rozlišením 800 × 480 pixelů, dvoujádrový procesor taktovaný na 1,3 GHz, 1 GB RAM, interní paměť o velikosti 4 GB se slotem na microSD karty a pětimegapixelový fotoaparát. V českých internetových obchodech za něj zaplatíte v průměru 3 490 Kč.

Dalším konkurentem s cenovkou v průměru kolem tří tisíc korun je i PrestigioMultiPhone 5450 DUO. Telefon je vybavený 4,5" TFT TN displejem s rozlišením 854 × 480 pixelů. Uvnitř se skrývá dvoujádrový procesor taktovaný na 1,2 GHz a 512 MB RAM. Jinak je zde interní paměť o velikosti 4 GB, slot na microSD kartu a pětimegapixelový fotoaparát.

Z renomovanějších značek můžeme pak zmínit ještě Sony Xperii E1 dual, která se v českých internetových obchodech prodává v průměru za 4 300 Kč. Sony má nicméně pouze 4" TFT TN displej s rozlišením 800 × 480 pixelů, dvoujádrový procesor taktovaný na 1,2 GHz, 512 MB RAM, 4GB interní paměť s podporou paměťových karet a pouze třímegapixelový fotoaparát bez přisvětlovací LED diody.

acer-liquid-z4
Klady
  • solidní výdrž
  • další módy zobrazení
  • rychlá data na obou SIM
  • Dual SIM
  • tlačítko Acer Rapid
  • kvalitní fotoaparát
  • slušný displej
  • design a kvalita zpracování
  • příznivá cena
Zápory
  • chybí plnohodnotný kancelářský balík
  • nekvalitní GPS
  • chybějící přední kamera
  • chybějící tlačítko pro kontextové menu
  • nestabilní systém
  • malá paměť RAM
Diskuze ke článku
Jiří Borsuk Zábranský
Jiří Borsuk Zábranský
Acer Liquid Z5, bude recenze nebo alespoň videopohled?
Pivo
Přečtěte si to po sobě, chybí Vám tam mezery. V odstavci pod videopohledem a v konkurenčních mobilech, přesněji u Nokie 520.
Jinak hezký a zajímavý model, ale kdybych musel investovat jen maximálně do 3 500 Kč, beru Nokii 520. Moc hezký mobil, nyní se cena pohybuje pouze na 2 499! Což se vyplatí, oproti zmiňované Nokii X, která je něco mezi Androidem a WP a je při stejné HW jak 520 horší. Ale to je můj pohled na věc.
BysTri
Zdravím udaje o rozměrech v článku se neshodují s údaji v tabulce. Nejspíš kopírovaný text, takže úprava by byla na místě (udávané rozměry už moc kompaktní nejsou :) ) "Acer Liquid Z4 patří s rozměry 145 × 73 × 8,8 milimetrů a hmotností 122 gramů mezi kompaktní telefony". Přeji hezký den.
Rostislav
Zdravím mám acer z4 a nějak mi blbě funguje gpska je to u tohoto modelu normalí mate s tím zkušenosti ??

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze