Mini LED televize, všudypřítomné 8K a telefon s 5G. TCL prozradilo plány na rok 2020

aktualizováno o video
2
Mini LED televize, všudypřítomné 8K a telefon s 5G. TCL prozradilo plány na rok 2020
  • TCL se zaměří na 8K televizory i technologii Mini LED
  • Dočkali jsme se také krátkého představení trojice nových smartphonů

Prezentace TCL začala shrnutím dosavadních úspěchů v segmentu chytrých televizorů, kde se značka těší obrovské popularitě zejména na trzích v USA, Kanadě i Mexiku a do budoucna má velké plány i v Evropě včetně České republiky.

TCL zaujalo telefony i televizemi. Nechybí ani ohebné displeje

Dozvěděli jsme se například, že kromě LED a QLED modelů se TCL pilně připravuje na masovou výroba Mini LED obrazovek, které mají nabídnout ještě vyšší kvalitu obrazu. Technologie nazvaná „Vidrian Mini LED“ má podle slov výrobce přinést nevídaný kontrast, skvělé podání barev i špičkovou jemnost díky 8K rozlišení. Podle TCL dává 8K rozlišení smysl zejména u obrazovek s velikostí 65 palců a více. Stejně jako Samsung, i TCL je členem „8K Association“ a v roce 2020 chce představit hned několik modelů s podporou 8K. Chybět nebude ani schopnost upscalovat jakýkoliv obsah na vyšší (8K) rozlišení. Zároveň se chce TCL připravit na nástup nové generace herních konzolí Sony PlayStation 5 a Xbox Series X.

Zajímavou novinkou pak bylo krátké představení smartphonů TCL 10 Pro, TCL 10L a TCL 10 5G, které budou těžit z nových čipsetů od Qualcommu sedmé řady. Všechny tři telefony by se navíc měly dostat na trh s cenovkou nepřesahující 500 amerických dolarů, tedy zhruba 13 tisíc korun. Přesná cena i dostupnost na našem trhu bude upřesněna.

Diskuze ke článku
Alois Jirasek
Alois Jirasek
Muze mi nekdo vysvetlit, kde jsou dnes 3D televize? Respektive, kdy zas budou na trhu? 3D obsah na bluray vychazi stale, akorat jej neni na cem zobrazovat, to je vyslovene tristni. Mam to brat jako nejakou konspiraci studii, ze chcou lidi tahat jeste v roce 2020 do dinosaurich kin, aby nalakali na 3D? Tak nejak jsem doufal, ze v roce 2020 uz budou studia sjednocene a pod jednim uctem za jednotny pausal budou nabizet VSECHNY filmy a to IHNED, co vyjdou, aby clovek nemusel cekat na film dalsi rok nez vyjde na bluray nebo bude ke stazeni. Fascinuje me, jak 3D uplne a umele zarizli. Nejdriv nepouzitelne aktivni, kdy kazdy vedel, ze je to nesmysl .... pak pasivni u LG, ktere dosahlo kvalitativniho vrcholu nekdy pred 8mi lety ...... pak pred 6ti uplne stejne LG melo podstatne horsi pasivni 3D a ted uz radeji vubec nic. Pritom je to technologie, ktera je UPLNE ZADARMO, protoze maji jen u lichych radky jinak otocenou polarizaci, coz je u vyroby polarizacniho filtru (ktery tam stejne musi byt) naprosto jedno. Vlastne kdyz se to veme do detailu, tak ani zadna SW podpora neni potreba. To, ze to nemaji dnes vsechny televize, mobily, monitory atd. si vysvetluju jen nejakou rozsahlou konspiracni lobby. Kdyz se divam, tak se prodavaji dva 10 let stare modely od asusu s aktivnim 3D, ktere je naprosto k hovnu. Televize zadne! Jedine, na cem lze 3D dnes pozorovat jsou projektory. Tech je s aktivnim 3D spousta ..... s pasivnim jsem zadny nenasel, takze pokud clovek chce sledovat kvalitne, musi si koupit dva projektory nebo aktivni polarizator, coz je samozrejme picovina, ktera snizuje frekvenci a je nejlepsi, kdyby byl u DLP polarizacni filtr primo integrovany na barevnem kolecku, coz patrne asi spousta projektoru ma, ale nechce se mi to hledat a diky "unikatnosti" to bude drazsi nez koupit dva projektory .... cili 3D vyrobci vytlacili z obyvaku, aby lidi nahnali bud do drahych a nepohodlnych kin jak za doby kamenne nebo k profi reseni za pomoci projekce. Je to videt i na bazarech, kde jsou stare pasivni LG televize vyvazovany zlatem ... co budu delat, az mi chcipne, to fakt nevim ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze