Microsoft za měsíc definitivně pohřbí aplikaci Skype Qik

1

Když v říjnu 2010 vydal Microsoft novou samostatnou aplikaci Skype Qik umožňující uživatelům sdílet krátké videozprávy se svými přáteli a kontakty, sliboval si od ní, že bude zdatně konkurovat platformě Vine. Nyní je však již jasné, že to má Skype Quik spočítané. Posledním dnem, kdy budete moci tuto službu použít, bude 24. března.

Qik

Ve svém blogu tým Skypu vysvětluje, že se rozhodl zabít Qik, který byl k dispozici pro Android, iOS i Windows Phone, protože nedávno přidal podporu skupinových videí do Skypu pro mobilní telefony.

„Tvrdě pracujeme na vývoji Skypu pro mobilní telefony a stále přidáváme nové funkce, jakou jsou například skupinové videohovory. Některé z funkcí, které jsme přidali, mohou vypadat povědomě, a to z dobrého důvodu. V roce 2014 jsme spustili Skype Qik, mobilní video messagingovou aplikaci pro sdílení okamžiků se skupinou přátel. Od té doby jsme zjistili, že mnozí z vás dělají tyto věci ve Skypu, a proto jsme přestěhovali některé z nejčastěji používaných funkcí Qik do aplikace Skype, která je známá a milovaná,“ píše se v prohlášení Microsoftu.

TIP: Vyzkoušeli jsme Skype Qik pro rychlé posílání zpráv (aktualizováno)

V důsledku těchto aktualizací bude posledním dne, kdy bude možné používat Skype Qik 24. březen 2016. Po tomto datu nejen, že zmizí ze všech obchodů s aplikacemi, ale nebude již ani možné odesílat nebo přijímat zprávy.

Stáhnout Qik

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: blogs.skype.com, mspoweruser.com