Microsoft vypustí klíčovou aktualizaci Windows 10 zkraje roku 2017

6

Microsoft na dnešní tiskové konferenci v New Yorku oznámil příchod další větší aktualizace pro jeho současný systém Windows 10. Nová aktualizace ponese název Creators Update a očekávat bychom ji měli zkraje roku 2017.

Windows 10 Creators Update
Windows 10 – Creators Update

Klíčová aktualizace na operační systém Windows 10 dorazila na konci léta letošního roku, šlo o tzv. výroční aktualizaci. Další větší update dorazí již v první polovině příštího roku, o čemž se již dříve spekulovalo. Odhadovaný název Redstone 2 se však nekoná. Microsoft oznámil, že půjde o aktualizaci zvanou Creators Update. Jak již název napovídá, bude zaměřena právě na kreativní uživatele Windows 10, kterým přinese nové možnosti.

Půjde například o přepracovanou aplikaci Malování 3D, která byla dnes rovněž oficiálně představena. V inovované aplikaci budete moci pracovat s 3D objekty a jak jsme se mohli přesvědčit, nejlépe bude vše fungovat na tabletech s dotykovým perem. Kromě Malování 3D se práce s trojrozměrnými objekty objeví také v PowerPointu. Hodně inovací zužitkují v rozšířené realitě brýle Microsoft Hololens.

Aktualizace Creators Update bude mezi uživatele šířena ve vlnách zkraje roku 2017. Spekulovalo se o březnovém termínu a ten lze použít jako určité vodítko. Samotná aktualizace bude samozřejmě zdarma a dorazí na počítače, notebooky, tablety a brýle Hololens, na kterých běží Windows 10.

Zdroje: windowscentral.com, twitter.com

Diskuze ke článku
Tonda Hrubý
Tonda Hrubý
Nebude jiná možnost, jak se předběžně dostat k inovovanému programu Paint?
ja
A opet bude treba vsechno zalohovat, protoze MS opet neco do.se.re. Ach jo:(
moje jméno
Nejsem kreativní - můžu odmítnout něco, co mi zas... počítač, co nechci, co nepotřebuji, o co nestojím ? Nemohu! Mám totiž W10.
maser
Po půl roce další překopávka, takže stahujte ISO a nahoďte opět čistou instalaci, pokud nechcete mít problémy. Váš MS

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze